به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نشست خبری اختتامیه ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر صبح امروز با حضور حجتالاسلام سیدجواد موسوی هوایی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در این سازمان برگزار شد.
حجتالاسلام موسوی هوایی در این نشست با بیان اینکه مسئله کتاب و کتابخوانی یکی از اصلیترین ماموریتهای سازمان تبلیغات است، گفت: سازمان برای تبلیغ از ارزشهای دینی و اسلامی و دفاع از آرمان های نظام اسلامی و انقلاب برای فرهنگ کتاب و کتابخوانی اهداف متعالی دنبال می کند.
وی با بیان اینکه یکی از عالی ترین مسایلی که می تواند در انتقال فرهنگ موثر باشد کتاب است، خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی در تولید محتوا و چاپ و انتشار و توزیع کتاب به دست مخاطب نقش عمده ای را ایفا می کند.
حجت الاسلام موسوی هوایی با بیان اینکه مسئله کتاب برای انتقال ارزش ها و فرهنگ و تعالی فرهنگ عمومی اسلامی و انقلابی بسیار مهم است، اظهار کرد: برای حرکت در مسیر فرهنگ کتاب این ماموریت زیربنایی و ذاتی به عهده سازمان تبلیغات اسلامی نهاده شده است.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات با بیان اینکه اولین اتفاقی که در عادت خوب کتابخوانی می افتد پر کردن اوقات فراغت است، تصریح کرد: انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر در ایجاد فرهنگ کتابخوانی بسیار نقش اساسی دارد.
وی انتقال ارزش ها و باورهای دینی و انقلابی را یکی دیگر از کارکردهای ترویج فرهنگ کتابخوانی دانست و بیان داشت: زنده نگاه داشتن فرهنگ و ارزش های اسلامی با کتابخوانی رخ می دهد. همچنین در مسئله کتاب و کتابخوانی ایجاد وحدت و انسجام ملی برای جامعه نهفته است و اگر این اتفاق بیفتد وحدت فکری برای مردم پیش می آید.
حجت الاسلام موسوی هوایی با بیان اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای تولید علم و پیشرفت علمی موثر میباشد، ادامه داد: نیاز جدی ما در این حوزه احساس میشود که باید در مورد آن دغدغهمند گام برداشت.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات با بیان اینکه کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی از طریق فرهنگ کتاب و کتابخوانی ایجاد می شود، افزود: این در حالی است که انتشار برخی کتاب ها در تولید آسیب های اجتماعی موثر است و این وظیفه سازمان های فرهنگی است که در این راه گام های دغدغه مند برداشته و با گسترش فرهنگ کتاب این مسئله را تا حدودی برطرف کنند.
وی رشد فضیلت ها و ملاک های الهی بین جوانان و نوجوانان را از کارکردهای فرهنگ کتاب و کتابخوانی دانست و بیان داشت: اگر این اتفاق بیفتد آرامش به جامعه تزریق می شود، همچنین همگرایی برون مرزی بین مسلمین و مسلمانان جهان از طریق ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی صورت می گیرد به طوری که وقتی صدایی از ایران بلند می شود مستضعفین دنیا پاسخ می دهند.
حجت الاسلام موسوی هوایی گفت: با این اهداف و انگیزه ها سازمان تبلیغات اسلامی وارد عرصه ای شد که کتاب های خوب و موثر نویسندگان و انتشارات موثر را با عقبه علمی، سیاسی، اجتماعی و دینی تبلیغ کند؛ بنابراین جشنواره کتاب دین و پژوهش های دینی را طراحی کرد.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در ابتدای برنامهریزی این جشنواره حدود شش هزار عنوان کتاب در حوزه های مختلف به دبیرخانه ارسال شد، خاطرنشان کرد: تمامی این کتاب ها در دسته بندی ها و گروههای مختلف قرار گرفتند و هیئت داوران و شورای سیاستگذاری آغاز به کار کرد.
وی با اشاره به 10 حوزه در تقسیم بندی این کتاب ها تصریح کرد: علوم قرآن و حدیث، فقه و اصول و حقوق اسلامی، تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی، فلسفه، کلام، اخلاق، عرفان و مذاهب اسلامی، علوم اجتماعی، علوم اقتصادی و مدیریت اسلامی، علوم تربیتی و روانشناسی اسلامی، علوم سیاسی، انقلاب اسلامی و امام خمینی، ادبیات داستانی و رمان و کودک و نوجوان از جمله این گروه ها هستند.
حجتالاسلام موسوی هوایی با بیان اینکه تمامی این گروه ها سوگیری درستی نسبت به حل معضلات جامعه اسلامی دارند، تصریح کرد: رویکرد ما در انتخاب کتاب برتر ابتکار و خلاقیت در سه مقطع ارایه محتوای قوی و علمی و زیربنایی و پایه قوی برای تصمیم گیری با ارایه سلسله اصول و روش ها و سیاست های کاربردی با یک برنامه اقدام و پشتوانه عملیاتی می باشد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه پس زمینه انتخاب این گروه ها علمی و کاربردی است، اظهار کرد: ما در این راه از اندیشه مقام معظم رهبری بسیار استفاده کردم زیرا ایشان را کارشناس برتر و دیده بان قوی و دلسوز در این مسایل می دانیم، بنابراین موضوعاتی را که مطرح می کنند محور کار خود قرار دادیم.
وی ادامه داد: در گروه علوم قرآن و حدیث 13 درصد، در گروه اصول و فقه 8 درصد، تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی 6 درصد، فلسفه، کلام و اخلاق 13 درصد، علوم اجتماعی 5 درصد، علوم اقتصادی 2 درصد، علوم تربیتی 4 درصد، علوم سیاسی 11 درصد، ادبیات داستانی 10 درصد و کودک و نوجوان 28 درصد آثار ارایه شد.
حجت الاسلام موسوی هوایی با بیان اینکه طی 4 مرحله بازبینی و داوری صورت گرفت، تصریح کرد: در گروه علوم قرآن از 72 کتاب ارسال شده دو اثر در نهایت برگزیده شد، همچنین در گروه اصول فقه هیچ اثر برتری انتخاب نشد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه از 363 اثر رسیده در گروه تاریخ و تمدن 2 اثر برتر اعلام شد، همچنین در گروه فلسفه و کلام از 790 کتاب رسیده 2 اثر نیز از سوی داوران برتر اعلام شد این در حالی است که از 322 اثر رسیده در گروه علوم اجتماعی نیز 2 اثر انتخاب شد.
وی با بیان اینکه در گروه علوم اقتصادی نیز 141 کتاب به دبیرخانه ارسال شد که در نهایت 2 اثر منتخب شد، گفت: در گروه علوم تربیتی کتاب برتر نداشتیم، همچنین در گروه علوم سیاسی از 660 کتاب رسیده 2 کتاب برتر و در گروه ادبیات داستانی از 585 اثر رسیده یک کتاب برتر اعلام شد.
حجت الاسلام موسوی هوایی با بیان اینکه از 1654 اثر رسیده در گروه کودک و نوجوان یک کتاب شایسته تقدیر شد، اظهار داشت: بنابراین 14 کتاب را در این جشنواره مورد تقدیر قرار خواهیم داد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در این جشنواره 2 اثر برتر و 12 اثر شایسته تقدیر اعلام خواهند شد، گفت: به اثر برتر 10 میلیون تومان و اثر شایسته تقدیر 7 میلیون تومان به همراه لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد: ششمین جشنواره کتاب دین و پژوهش های برتر هشتم دیماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می شود.
نظر شما