خبرگزاری شبستان-اصفهان
یازدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان در مرحله کشور 24 تا 27 آذرماه جاری در شهر مقدس قم برگزار شد و محمدرضا زینلی از کانون صاحب الامر(عج) اصفهان موفق به کسب رتبه نخست کشوری در رشته قرائت تحقیق این مسابقات شد.
این قاری ممتاز و برگزیده کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان به بیان نقطه نظرات خود در زمینه موفقیت خود و انس با قرآن کریم پرداخته است:
براي آشنايي بيشتر علاقمندان قرآن خودتان را كامل معرفي نماييد؟
محمدرضا زینلی هستم، متولد22بهمن 1374 ساکن شهر اصفهان
هدف شما از شرکت در مسابقات قرآنی چه بود؟
مسابقات قرآن اگر با نیّت قرب الی الله باشد محرّک خوبی برای گسترش فعالیتهای قرآنی است و شرکت در مسابقات، همواره برای بنده انگیزه ای برای پیشرفت ایجاد کرده و از لحاظ روحی و معنوی جنبه تشویقی داشته است و سکویی برای سوق به جلو و تلاش بیشتر در مسیر قرائت قرآن بوده است.
از چه زمانی به طور تخصصی روی موضوع قرائت قرآن کریم کار کردید و روند فعالیت شما به چه شکل بود؟
از چهار سالگی زیر نظر پدر بزرگوارم تلاوت قرآن را شروع کردم و به صورت مستمر در منزل به استماع صوت استاد عبدالباسط و تقلید از قصارالسور این استاد بزرگ جهان اسلام می پرداختم. این مؤانست با قرآن روز به روز علاقه ام را به قرائت بیشتر کرد.
از سن 11 سالگی با شرکت در جلسات اساتیدی همچون استاد شاهمیوه، وفایی، همدانی، مقدم، ستوده نیا، گلبان و سایر اساتید این رشته، تلاوت قرآن را به صورت حرفه ای پیگیر شدم.
شاخص ترین رتبه هایی که تاکنون کسب کرده اید را بیان نمایید؟
رتبه برتر مسابقات سراسری قرائت قرآن دانش آموزی، رتبه دوم مسابقات سراسری شکوفه های اوقاف و امور خیریه و رتبه های اول مسابقات قرآن جامعه القرآن، بسیج، بنیاد و... از جمله رتبه هایی است که با توفیق الهی در سال های گذشته کسب کرده ام و اکنون هم به عنوان نفر نخست جشنواره مدهامتان به مرحله کشوری مسابقات سراسری قرآن کریم راه یافتم.
مشوق اصلی شما در انس و گرایش به سمت تلاوت قرآن چه چیز یا چه کسی بود؟
گرایش به سمت قرآن در اصل چیزی جز توفیق الهی و اراده خداوند نبود اما با توجه به اینکه در خانواده ای قرآنی پرورش یافتم، مشوق اصلی بنده پدر بزرگوارم و مادرم بودند.
همچنین اخوان زینلی عموهای بنده هستند که 6 تن از آن ها از قاریان استانی و کشوری هستند و همیشه مشوق انس بیشتر با قرآن بودند و بنده رو مورد حمایت قرار می دادند.
فکر میکنید رمز موفقیت شما در عرصه قرائت قرآن چه بوده است؟
برای موفقیت در هر کار پسندیده و الهی، توفیق خداوند لازم است و رمز موفقیت بنده اولا توفیق خدا و سپس تلاش و تمرین و ممارست در عرصه ی فن تلاوت و هنر مقدس و بهره گیری از اساتید خبره بوده است.
چه نوع تلاوتی را در بین مخاطبان تاثیرگذارتر می بینید؟
به نظر بنده تلاوتی اثر گذاری بیشتری دارد که اولا خود شخص از اثرپذیری معنوی برخوردارشده باشد و تالی خود بهره ی معنوی از آن برده باشد و در مرتبه ی بعد، تلاوتی که خود شخص از آن بهره ی معنوی گرفته مطمئنا بر روی مستمع نیز اثرگذاری مثبت و معنوی خواهد خواهد داشت و این مقدمه ی انس و اثرپذیری قرآن است.
خضوع و خشوع باطنی قاری هم هرچه بیشتر باشد تلاوت آیات قرآن اثر بیشتری بر روی قاری و مستمع خواهد گذاشت.
چه توصیهای برای خانوادههایی دارید که می خواهند فرزندانشان را با قرآن کریم مأنوس کنند؟
ترغیب و تشویق خانواده ها نقش بسیار مهمی در انس فرزندان به قرآن کریم دارد. در مرحله نخست خانواده باید خود مانوس به قرآن باشد و فضای قرآنی در خانواده شکل بگیرد و در مرحله بعد باید جذابیتهایی نیز در این راه ایجاد کرد و الگوها را معرفی کرد.
جامعه، مدرسه و محیطی که معمولاً کودکان و نوجوانان در آن رشد می یابند و با آن ارتباط دارند نیز نقش مهمی در این راستا دارد.
مهمترين ويژگي يك حافظ و قاري قرآن از نظر شما چيست؟
به نظر بنده مهمترین ویژگی که یک قاری باید متخلص به آن باشد، اخلاق قرآنی و عمل به آموزه های قرآن کریم است.
سطح مسابقات مدهامتان را چگونه دیدید؟ و برای ارتقای سطح مسابقات چه پیشنهادهایی دارید؟
بحمدالله مسابقات مدهامتان از سطح بسیارخوبی برخوردار بود. اولین و مهمترین نقطه ی قوت این مسابقات همجواری با حضرت معصومه(س) و مسجدمقدس جمکران بود که مطمئنا همه ی متسابقین تحت عنایت این دو مکان متبرک و مبارک بوده اند.
پیشنهاد من برای بالابردن سطح مسابقات، اولا عمومی و گسترده تر شدن تبلیغات این مسابقات است. چون زمان برگزاری این مسابقات خیلی از قراء و حفاظ و مرتلین از نحوه ی و زمان برگزاری مسابقه مطلع نمی شوند و یا دیر مطلع می شوند و مجال شرکت در مسابقات را پیدا نمی کنند.
با توجه به اینکه در اکثر قریب به اتفاق رشته های هنری دیگر هزینه های هنگفت و سنگینی رایج است، نحوه ی اهدای جوایز و هدایای مربوط به نفرات برتر در خور قران کریم نیست. بهای بیشتر مادی و معنوی به قاریان و حافظان سب پیشرفت و ایجاد انگیزه برای آنان است.
از مسؤلین انتظار می رود که در رابطه با دغدغه های قاریان و حافظان قرآن بیشتر تامل کنند.
سخن پایانی؟
از خانواده و همسرم که همیشه صبورانه از بنده حمایت کردند و در موفقیت من نقش چشمگیری داشتند تشکر می کنم.
نظر شما