توسعه روابط تجاری ایران و کره جنوبی/تلاش هیوندا برای فروش ۱۰ کشتی به ایران

خبرگزاری شبستان:بعد از توافق هسته ای روابط کره جنوبی و ایران در حال افزایش است در راستای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور؛ شرکت صنایع سنگین هیوندای در حال رایزنی برای عقد قرارداد فروش ۱۰ کشتی به ایران است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دولت کره از جمله اولین کشورهایی بود که دولت جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و با حفظ سفیر خود در تهران تمایلش را نسبت به گسترش مناسبات اعلام کرد. ایران قبل از تحریم‌ها بزرگترین صادر کننده نفت به کره جنوبی بود و کره جنوبی نیز بزرگترین صادرکننده تجهیزات و ابزارآلات اتومبیل سازی به ایران بود. روابط این دوکشور توسعه یافته‌ترین رابطه شرق با غرب آسیا بود. در آن زمان کره شمالی نیز در حال آموزش ترفندهای نظامی در ایران بود اما هیچ‌یک از طرفین مخالفتی ابراز نمی‌کردند.

 

بنابراین گزارش، اگرچه هنوز صنایع الکترونیکی کره‌ای و ماشین سازی این کشور در ایران رواج دارد اما نمی‌شود مقدار آن را با ۱۰ تا ۱۵ سال پیش مقایسه کرد. بعد از اعمال تحریم‌ها علیه ایران کره جنوبی خرید نفت از این کشور را متوقف کرد و تقریباً واردات کره از ایران به صفر رسید. اما ایران همچنان به خرید صنایع الکترونیکی و اتومبیل سازی کره‌ای ادامه می‌داد. بعد از توافق هسته ای روابط کره جنوبی و ایران در حال افزایش است و طرفین در حال توسعه ارزی روابط خود با یکدیگر هستند.

 

این گزارش می افزاید: در راستای توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور؛ شرکت صنایع سنگین هیوندای در حال رایزنی برای عقد قرارداد فروش ۱۰ کشتی به ایران است. باشگاه خبرنگاران جوان در این زمینه به نقل از پرس تی وی نوشته است: "گزارش‌ها حاکی است شرکت صنایع سنگین هیوندای، بزرگ‌ترین شرکت کشتی‌سازی کره جنوبی، به دنبال عقد قرارداد فروش ۱۰ کشتی به ایران است. ارزش این قرارداد ۶۵۰ میلیون دلار است. این 10 کشتی شامل ۴ کشتی کانتینری ۱۴ هزار و ۴۰۰ تنی و ۶ تانکر ۵۰ هزار تنی است. قرار است کشتی‌های ساخته‌ شده در سه ماه سوم سال ۲۰۱۸ میلادی به ایران تحویل داده شوند.

 

در همین حال، خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز گزارش داده است: "مقام‌های شرکت هیوندای دراین‌باره محتاطانه اظهارنظر کرده‌اند. یکی از مقام‌های این شرکت که نامش فاش نشد، گفته است که ما در حال رایزنی (با طرف ایرانی برای این قراردادِ احتمالی) هستیم اما هنوز تصمیمی دراین‌ باره گرفته نشده است. بر همین اساس، اگر این قرارداد به امضاء طرفین برسد، ایران برای اولین بار بعد از توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های غرب، با یک شرکت کشتی‌ساز خارجی وارد معامله می‌شود. ایران به دنبال خرید کشتی‌های جدید به‌ منظور مدیریت افزایش حجم محموله‌های تجاری خود به نقاط مختلف دنیا است."

 

این در حالی است که کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که 158 فروند کشتی در اختیار دارد، جز شرکت‌هایی است که به خاطر برنامه هسته‌ای ایران تحریم شده بود. تهران همچنین به دنبال افزایش ظرفیت ناوگان نفت‌کش‌های خود است، چرا که قصد دارد تولیدات نفت خام خود را به 4 هزار بشکه در روز، یعنی به سطح پیش از تحریم‌ها، برساند.

 

یادآور می شود: هیوندای، شرکت خوشه‌ای کره‌ای و چندملیتی است که در سال ۱۹۴۷ توسط چانگ جو-یانگ در قالب یک شرکت ساختمانی در شهر سئول راه‌اندازی شد. شرکت هیوندای از سال ۱۹۵۴ شروع به توسعه و گسترش در دیگر زمینه‌های صنعتی کرد، که در نهایت مجموعه هیوندای تبدیل به بزرگترین کمپانی زنجیره‌ای کره جنوبی شد. معروف‌ترین زیرمجموعه هیوندای، شرکت هیوندای موتور گروپ است که به‌عنوان چهارمین تولیدکننده خودرو در جهان شناخته می‌شود. صنایع سنگین هیوندای نیز بزرگ‌ترین تولیدکننده کشتی در دنیا به‌شمار می‌آید. شرکت هیوندای امروزه به بخش‌های مختلفی چون گروه هیوندای، هیوندای موتور، هیوندای موبیس، هیوندای استیل، مهندسی و ساخت‌وساز هیوندای و ... تفکیک شده است.

کد خبر 595662

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha