به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، آیت الله احمد شیخ بهایی، امروز(۲ دی)در مراسم سومین جشنواره علامه حلی ویژه طلاب جوان در تالار برق کرمان بیان داشت: این نام بسیار الهام بخش است؛ شناخت شخصیت علامه حلی! که در زمان خود در کار پژوهش چندین دوره فقه کامل نوشته و در هر دوره یک ابتکاری به خرج داده است.
وی افزود: از طرفی، در زمانی است که اتفاقاً ابن تیمیه هم در همان زمان است و شاید شماره تألیفات آنها هم به هم نزدیک باشد اما تألیفات ابن تیمیه پایه گذار وهابیت می شود و این همه فسادی که در عالم از آن سرچشمه گرفته و تلاش های علامه حلی باعث رسمیت یافتن مذهب اهل بیت و منجر به انقلاب اسلامی و این همه برکاتی که بر آن مترتب است.
آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: از همین جا معلوم می شود در کار پژوهش یک سری خصوصیاتی و نکاتی پژوهش های ما را از پژوهش های رایج در دنیا جدا می کند؛ اول از هر چیز اخلاص است؛ پژوهشگر اسلامی فقط و فقط برای خدا و برای ادای تکلیف الهی دست به قلم می برد و چون اینگونه است جهاد می کند؛ تمام تلاش خود را در این پژوهش می کند و در تتبع و تحقیق و دقت در مسئله کم نمی گذارد و در عین اینکه در بیان نظر خود جسور است و با جسارت حرفی را که همه زده باشد با دلیل رد می کند در عین حال احترام بزرگان را محفوظ می دارد.
وی با افزودن اینکه به نوشته ها و کتب قبل حتی خود نویسنده نیز به نوشته های قبلی خود نباید قانع شود، تصریح کرد: باید دائم انسان کار جدید داشته باشد؛ علامه حلی گاهی در یک مسئله چند قول دارد و این یعنی در هر دوره ای که این مباحث را مطرح می کرده از نو، ادله را بررسی می کرده و گاهی به نظر جدیدی می رسیده است. لذا پژوهشگر باید نگاهش به جلو باشد و اثر جدید ایجاد کند.
استاددرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان درباره شیوه کار در کارهای پژوهشی هم اظهار داشت: غیر از محتوا، در زمان ما برای اینکه یک مقاله مطلوب واقع شود و راه باز کند در مجامع علمی، باید توجه به ساختار کار هم داشته باشد؛ در ساختارهای استاندارد کار را ارائه دهند و مسئولین امر باید دائماً آسیب شناسی کنند و مسئله کپی برداری، کارهای تکراری، پرداختن به موضوعات غیرمهم و یا عدم رعایت اولویت ها از جمله آسیب هایی است که حوزه پژوهش را دربر می گیرد.
وی کیفیت مقاله، تربیت پژوهشگر و نیروهای جدید، قلم روز را نیز مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: درباره موضوع نیز گاهی باید آن را از موضوعات روز گرفت و به ویژه عناوینی که مقام معظم رهبری روی آنها انگشت می گذارد؛ ما با گنجینه حکمتی روبرو هستیم که به خاطر مسائل سیاسی و موقعیت رهبری، سایر جنبه های ایشان، تحت الشعاع قرار گرفته و ایشان یک حکیم فوق العاده است و در تبیین و تعیین موضوعات مورد نیاز یک فوق العادگی دارند.
آیت الله شیخ بهایی با تصریح به اینکه محقق باید درون اجتماع باشد و در آن زندگی کند؛ افزود: کار ما{فقط} تحقق نیست؛ یک پژوهش می تواند برای کارهای ترویجی و استخراج موضوعات هنری از آن، مبنا قرار گیرد و در مسئله پژوهش و فرهنگ نباید منفعلانه عمل کرد بلکه باید در برابر شبهات، تهاجمی عمل کرد و چنان بمباران مطلب کنیم تا فرصت برنامه ریزی به آنها علیه خودمان را ندهیم و این کاری است که باید انجام داد.
وی نشر مقالات به نام پژوهشگر، شبکه ای عمل کردن با حوزه های داخل و خارج، برگزاری مستقل جشنواره برای خواهران و برادران و... را نیز مورد اشاره قرار داد.
گفتنی است، 1500 اثر به سومین جشنواره علامه حلی در استان کرمان ارسال شد که از 30 برگزیده و دو نفر برگزیده کشوری تجلیل شد.
نظر شما