به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت آیتالله شیخ محمد واعظ زاده خراسانی که بعدازظهر امروز در مسجد امام صادق(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه پیامبر(ص) و ائمه معصومین (ع) مرجعیت علمی و سیاسی داشتند، اظهار داشت: با توجه به آیات قرآن میتوان فهمید که انبیاء الهی و معصومین (ع) همه به دنبال هدف واحدی حرکن میکردند.
وی ادامه داد: رسالت پیامبر اکرم(ص) نیز اقامه دین و جلوگیری از تفرقه و اختلافات بود، منظور از اقامه دین نیز فهم درست دین و تلاش برای تبیین معارف و حرکت به سوی برقراری قسط و عدالت است، زیرا با این شرایط جامعه انسانی مبتنی بر عدالت شکل خواهد گرفت.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقامه دین شامل مرجعیت دینی و سیاسی پیامبران و اوصیا میشود، تاکید کرد: آنچه میتواند ریشه اختلافات را در جوامع اسلامی بسوزاند مرجعیت پیامبر(ص) و قرار گیری آنها در مسیر فهم دین است، در اصل توجه به اینگونه موضوعات مانع از بروز اختلافات میشود.
ابوترابیفرد یادآور شد: پیامبر اکرم(ص) قرآن و عترت را به عنوان آموزههای تببین اسلامی معرفی نمود، زیرا قرار دادن مبانی قرآن و عترت در دستور کار باعث میشود مسیر اختلاف و تشتت در جامعه اسلامی مسدود گردد، در همین راستا باید اشاره کرد یکی از فعالیتهای آیتالله واعظ زاده خراسانی نیز تبیین مرجعیت علمی و سیاسی خاندان پیامبر اسلام مبتنی بر قرآن و عترت بود.
وی افزود: آیت الله واعظ زاده برای فهم درست دین در سال 1321 وارد حوزه علمیه مشهد شدند و پس از آن به مدت 11 سال در قم مشغول به کسب علم گشتند، این عالم وارسته جز اشخاصی هستند که در وحدت میان حوزه و دانشگاه تلاش بسیار کردند، یکی از این نمونهها دانشگاه فردوسی مشهد است که همواره از جایگاه علمی و دینی برخوردار است.
نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاسیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: این عالم ربانی نخستین کسی بودند که وظیفه دبیر کلی مجمع جهانی تقریب مذاهب را برعهده گرفتند، آیت الله واعظ زاده در زمینه تقریب از همه ظرفیت علمی و فکری خود بهره برد و در این راستا کتب زیادی را نیز تدوین نمودند.
ابوترابیفرد ابراز داشت: آیت الله واعظ زاده کاملا پاسخگو نیازهای جامعه بودند و از عمر با برکت خود در این راستا نهایت بهره را بردند، تلاش بزرگانی چون این عالم ربانی در امر وحدت بین جوامع اسلامی گامی بزرگ به شمار میآید.
وی در پایان گفت: یکی از زشتترین پدیدههای جامعه اسلامی بروز اختلاف در فهم دین است، دلیل این امر هم زیادهخواهی میباشد، بنابراین با شناخت جایگاه قرآن و عترت میتوان در زمینه تربیت علمی، دینی و تهذیب نفس راه وحدت اسلامی را هموارتر کرد.
نظر شما