خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی:آغاز روابط ایران و تایلند را میتوان اواخر سده۱۶ میلادی دانست. این زمان مقارن با حکمرانی سلسله صفویه در ایران و سلسله سیام در تایلند بود. اولین روابط دو کشور را میتوان تبادلات تجاری بازرگانان ایرانی دانست در خلال سفر به چین با بازرگانان تایلندی انجام میدادند. روابط تجاری بین دو کشور در ۹ نوامبر ۱۹۵۵ شکل گرفت. مهمترین کالاهای صادراتی تایلند به ایران را برنج، شکر و پوشاک تشکیل میدهند. نفت خام نیز عمده کالای صادراتی ایران به تایلند بوده است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر ایران و تایلند آمادهاند فصل تازهای را در روابط دو کشور بگشایند و یکدیگر را در دستیابی به بازارهای شرق آسیا و منطقه غرب و مرکزی آسیا و در نهایت اروپا، یاری دهند در این مسیر به تازگی شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت تایلند تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند که بر مبنای آن، مطالعه سه میدان چنگوله، دالپری و بلال در دستور کار این شرکت تایلندی قرار می گیرد. این تفاهمنامه همکاری میان غلامرضا منوچهری معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران و پراپات سوپونپونگپیپات، معاون اجرایی شرکت ملی نفت تایلند (PTTEP) در تهران امضا شده است. بر اساس این تفاهمنامه، تایلندی ها سه میدان چنگوله، بلال و دالپری را مطالعه و نتایج مطالعات خود را به شرکت ملی نفت ایران ارایه می کنند.
این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این زمینه به نقل از غلامرضا منوچهری معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران نوشته است: "مطالعه این میدانها به شرکتهای دیگری نیز سپرده شده است و شرکت ملی نفت تایلند هم 6 ماه فرصت دارد تا نتایج مطالعات خود و طرحهای پیشنهادی را برای توسعه این سه میدان به شرکت ملی نفت ایران ارایه دهد. پیش نویس قرارداد نیز در اختیار این شرکت قرار خواهد گرفت. این شرکت از همه توان کارشناسی خود برای مطالعه میدانهای یاد شده استفاده کند. این شرکت در14 نقطه جهان فعالیت می کند و سالها پیش در حوزههای اکتشافی با ایران نیز همکاری داشته است."
یادآور می شود: میدان نفتی چنگوله، یکی از میادین هیدروکربنی موجود در ساختمان زمین شناسی بلوک اناران در دماغه کوههای زاگرس، در امتداد مرز ایران و عراق و در قسمت جنوب غربی استان ایلام بین دو شهر مهران و دهلران بوده و سازند بنگستان میدان چنگوله، به عنوان دومین میدان مهم منطقه ایلام، به شمار میرود.
نفت درجای میدان چنگوله به میزان حدود ۴/۳ میلیارد بشکه و با درجه API حدود ۲۲ برآورد شدهاست. در خصوص فعالیتهای اجرایی طرح، در بخش تحت الارضی حفاری دو حلقه چاه تولیدی جدید و تعمیر و تکمیل دو حلقه چاه موجود میدان در مرحله توسعه زودهنگام میدان چنگوله پیش بینی شدهاست. در بخش سطح الارضی احداث حداقل تاسیسات تولید زودهنگام شامل: تفکیک گر مرحله اول، پمپهای انتقال، تامین برق از طریق دیزل ژنراتور، حوضچه تبخیر، مشعل، خطوط لوله جریانی و تاسیسات سرچاهی در برنامه میباشد. براساس گزارش شرکت مهندسی و توسعه نفت با اجرای توسعه زودهنگام میدان چنگوله و ارزیابی پتانسیل هیدروکربنی میدان، میتوان توسعه جامع این میدان نفتی را با هدف حصول تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام اجرایی کرد.
همچنین میدان نفتی بلال در استان هرمزگان قرار دارد و در منطقه لاوان در محدوده خلیج فارس مستقر میباشد. این میدان در نزدیکی آبهای قطر واقع شده و شامل دو مخزن شناخته شده عرب و خاتیا است. میزان نفت در جای این میدان ۲۹۳ میلیون بشکه برآورد شدهاست که حدود ۱۱۷ میلیون بشکه آن قابل برداشت است. ضریب بازیافت از این میدان نیز برای یک دوره ۱۴ ساله حدود ۴۰ درصد اعلام شدهاست. عمق متوسط مخزن میدان نفتی بلال در حدود ۶۰۰۰ فوت و درجه نفت آن بسیار خوب و سبک و در حد API ۴۱/۶ است.
نظر شما