به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بانک مرکزی مرداد ماه امسال در بخشنامه اجازه ورود بانک ها به بازار خرید و فروش ارز به نرخ آزاد را صادر کرد؛ دو روز پیش نیز بانک مرکزی در اطلاعیه ای از فعالان اقتصادی دعوت کرد به منظور تامین ارز مورد نیاز خود، به بانک های دارای مجوز فعالیت ارزی مراجعه کنند.
اما در این خصوص، طبق خبر ایرنا، اسدالله عسگراولادی روز دوشنبه در این باره اظهار داشت: بانک مرکزی در ابلاغیه ای بانکها را مجاز به خریدوفروش ارز به نرخ بازار آزادکرده اما عمل به آن برای برخی از بانکها از جمله بانکهای خصوصی دشوار است زیرا بسیاری از بانکها از منابع ارزی لازم برای عرضه برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: بانکها میتوانند در دو حالت منابع ارزی موردنیاز برای معامله ارز با نرخ بازار آزاد را تأمین کنند که در حالت اول بانک مرکزی موظف است منابع لازم را در اختیار بانکها قرار دهد.
عسگراولادی افزود: در حالت دوم باید شرایطی را ایجاد کرد تا صادرکنندگان تشویق به واگذاری ارز حاصلشده به بانکها با نرخ بازار آزاد و کارمزد پایین شوند.
بنا بر اعلام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، وی درباره دعوت بانک مرکزی از فعالان اقتصادی در تأمین ارز موردنیاز از بانکها به نرخ بازار آزاد گفت: این اقدام بانک مرکزی در عمل منجر به افزایش نرخ ارز میشود اما مقدمهای برای تکنرخی کردن نرخ ارز است و نباید در تحلیلها آن را با تکنرخی شدن اشتباه گرفت.
عسگراولادی که ریاست اتاق بازرگانی ایران و چین را نیز به عهده دارد، گفت: دولت باید در ادامه اجرایی کردن چنین مصوبهای هرچه زودتر عرضه ارز مبادلهای را متوقف کند و آن را تکنرخی کند.
وی با بیان اینکه نباید دلار با نرخ 33 هزار ریال عرضه شود، اظهار داشت: دولت باید هرچه سریعتر نرخ مبادلهای ارز را لغو کند تا امکان رانت و استفاده برخی از ارز با نرخ مبادلهای وجود نداشته باشد.
علاوه براین در این خصوص روز گذشته هم رئیس کل بانک مرکزی در این خصوص توضیحاتی ارایه داد.
رییس کل بانک مرکزی ایران با بیان این که شفافیت درصورتهای مالی بنگاه های اقتصادی به ویژه بانک ها یک اصل مسلم و حرفهای است و مدیران عامل بانک ها باید اصول حرفهای بانکداری را همواره نصب العین خویش قرار دهند، بر فعالیت بانک ها در ارایه خدمات ارزی تاکید کرد.
طبق خبر روابط عمومی بانک مرکزی، «ولی الله سیف» درجلسه هم اندیشی اعضای هیات عامل بانک مرکزی با مدیران عامل بانک ها با محوریت مسایل عمده بانکی و اقتصادی کشور با تاکید بر لزوم گسترش حضور بانکها در بازار ارز، ادامه داد: باوجود گشایشهای انجام شده و مقررات تسهیل کننده ابلاغی، کماکان بانکها اقدام موثری در این خصوص انجام ندادهاند و لازم است فعالیت خود را در این حوزه بیشتر کنند، چراکه بانکها تنها با عملیات واسطه گری وجوه نمیتوانند سودآوری خود را تضمین کنند و لازم است در عرصههای دیگر من جمله ارایه خدمات متنوع ارزی فعال باشند.
سیف به افق بلندمدت و پیش روی بازار ارز اشاره کرد وگفت: بانک ها باید نقش اساسی و تاریخی خود را در این بازار بازیابند تا فعالیت شبکه صرافی به جایگاه و ماموریت مقرراتی خود بازگردد و بدین طریق سلامت و اطمینان در تجارت خارجی تقویت شود.
نظر شما