به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست ترانههای ماندگار با حضور مهدی محمدی خواننده تنور ، یاشار احمدی خواننده ، ارمین قیطاسی تنظیم کننده قطعات و فرهمند تهیه کننده کنسرت پیش از ظهر امروز دوشنبه 6 دی ماه در تالار وحدت برگزار شد.
فرهمند، تهیه کننده کنسرت ترانه های ماندگار گفت: مهدی محمدی و یاشار احمدی از خوانندگان اپرا می باشند و از جمله هنرمندان مطرح موسیقی کلاسیک هستند،آرمین قیطاسی از نوازندگان ومطرح موسیقی کلاسیک هستند؛ سبک اجرای این کنسرت موسیقی پاپ نخواهد بود، موسیقی کلاسیک است که افرادی که کارهای خاص در کلاسیک دارند آن را اجرا می کنند، کار جدیدی را هم در این کنسرت اجرا خواهند کرد.
وی خاطر نشان کرد: وجه تمایز کنسرت «ترانههای ماندگار» با دیگر کنسرت ها این است که کنسرت ساده نیست که در آن آهنگی خوانده شود بلکه سبک و سیاق متفاوتی دارد.
آرمین قیطاسی،نوازنده فلوت در این نشست گفت: در این کنسرت 14 قطعه ایرانی و آذری اجرا می شود ؛ این قطعات ماندگار ایرانی در عرصه پاپ و کلاسیک هستند که با روش جدیدی تنظیم شده اند، قطعات آذری هم از قعطات مطرح آذری هستند و تمام آذری زبانان آن را می شناسند، کاری که در این کنسرت کردیم این است که قطعات را از حالت پاپ خارج کردیم و کلاسیک تر شده اند.
مهدی محمدی، خواننده تنور درباره قطعات اجرایی در کنسرت «ترانههای ماندگار»گفت: در قطعات فارسی جان مریم ، انتظار شیرین که کمتر شنیده شده از محمد نوری و قطعه ای که خودم نوشتم را اجرا می کنم و در کارهای آذری آیریلیق و... قطعاتی هستند که انتخاب کردیم قطعاتی که به گوش مردم آشنا باشند.
یاشار احمدی درباره آهنگساز گفت: نوازندگان آذری کنسرت «ترانههای ماندگار»آهنگسازان مطرح آذربایجان هستند.
فرهمند نیز درباره قطعات اجرایی و تنظیم آنها گفت: قطعه ای که مهدی محمدی ساخته و در این کنسرت برای اولین بار اجرا می شود ستاره است، این دو استاد موسیقی کلاسیک هستند و در موسیقی کلاسیک کار کردند، این قطعات پاپ ایرانی به سبک کلاسیک اجرا می شوند، نوع تنظیم موسیقی تنظیم کلاسیک پاپ نیست، با رعایت اصول کلاسیک انجام شده است.
مهدی محمدیان اظهار داشت: کارهایی که انتخاب شده است امروزه بخشی از موسیقی کلاسیک ایرانی است؛ تمام آهنگ ها و نغمه ها با بافت موسیقی امروزی و المان های موسیقی کلاسیک اجرا می شود و با فرهنگ موسیقی های مردم ما تفاوت ندارد.
آرمین قیطاسی درباره تنظیم قطعات کنسرت «ترانههای ماندگار» گفت: کسانی که به دنبال این کنسرت هستند نباید دنبال یک کنسرت کلاسیک باشند، تمامی المان ها در آن حفظ شده است این کنسرت مقداری باوقارتر از تغییراتی است که در قطعات صورت گرفته است. این کنسرت در سی و دومین جشنواره موسیقی فجر اجرا می شود.
یاشار احمدی درباره استقبال مخاطب گفت: فکر می کنم این نوع موسیقی کمتر اجرا می شود این برمی گردد به بیس موسیقی ما، اینقدر که در موسیقی پاپ قوی هستیم و رسانه ها از آن حمایت می کنند در موسیقی کلاسیک نبوده ایم؛ در دنیا موسیقی کلاسیک را دولت ها حمایت می کنند برای آنها موسیقی کلاسیک فرصتی است که فرهنگ خودشان را نشان دهند اما ما را حمایت نکردند، مخاطب باید تربیت شود برای موسیقی کلاسیک که این در کشور ما کمتر بوده است. نوازندگان ما هم چون کمتر شنیده می شوند میل می کنند به سمت موسیقی پاپ .
آرمین قیطاسی سپس با انتقاد بر عدم نظارت بر کتاب های موسیقی و چاپ غلط این کتاب ها در سالیان متوالی گفت: در کشوری ما چندین سال گذشته کتاب های موسیقی مربوط به اساتید بزرگ با غلط منتشر شده است و نظارتی نبوده است چند هزار نسخه کتاب چاپ می شوند، هیچ کس در این سال ها بر چاپ این کتاب ها نظارت نداشته است و غلط در غلط چاپ شده است اما در همان سال ها در کشور فقیری مثل آذربایجان که مردم گرسنه بودند آثارشان به بهترین شکل منتشر شده است این درد است.
گفتنی است کنسرت «ترانههای ماندگار» با اجرایی متفاوت از ترانه های ماندگار فارسی و آذری 13 و 14 دی ماه در تالار رودکی برگزار می شود.
نظر شما