دفاع قاطع ابراهیم جعفری از حضور سردار سلیمانی در عراق

خبرگزاری شبستان: وزیر خارجه عراق در مصاحبه با روزنامه مصری الاهرام از حضور سردار سلیمانی در عراق و کمک مستشاری به این کشور در مبارزه با تروریسم دفاع کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه مصری الاهرام در صفحه هفت خود شماره روز سه شنبه خود مصاحبه اختصاصی با ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق منتشر کرده که بخشی از آن در ارتباط با ایران است:

سوال) سوالاتی در محافل مختلف عربی در مورد نقش ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران ایران در نبرد آزادسازی موصل و دیدارش با شما مطرح است و واقعیت نقش ایشان چیست و اینکه آیا ایشان نیروهای بسیج مردمی را فرماندهی می کند که گفته می شود دارای گرایش های طائفه ای و مذهبی افراط گرایانه است؟

پاسخ) آنچه می خواهم در این راستا بر آن تاکید نمایم اینکه بسیج مردمی بخشی از نیروهای مسلح عراق است که تحت فرماندهی حیدر العبادی نخست وزیر بعنوان فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق قرار دارد. اما در مورد ژنرال قاسم سلیمانی او صرفا مشاور است و نقش ایشان از ارائه مشورت به نیروهای مسلح فراتر نمی رود و چیزی فراتر از این نیست، من از شما سوال می کنم که چرا همه این حساسیت ها در مورد مستشاران ایرانی وجود دارد در حالیکه در عراق دهها مستشار آمریکایی و انگلیسی و کانادایی و از کشورهای دیگر هم حضور دارند، بنابراین استفاده از مستشاران خارجی در عراق علنی است و برای کسی پوشیده و مخفی هم نیست که در حوزه های مشخصی از مشاوران خارجی استفاده می شود و البته دخالت در امور داخلی عراق مساله ای کاملا غیرقابل قبول است.

سوال) آیا فکر می کنید عراق نیازی به دیدار سه جانبه بین روسیه و ترکیه وایران همانند نشست اخیر درباره سوریه دارد؟

پاسخ) اگر نیازی به هماهنگی در سطح اطلاعاتی و امنیتی باشد، ما در موافقت با برگزاری چنین نشستی برای مقابله و پیروزی قطعی علیه دشمن تردید نمی کنیم و از همه فرصت ها برای تحقق این هدف استفاده می کنیم.  
ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق همچنین در مصاحبه با روزنامه مصری الاخبار در پاسخ به سوالی در مورد ورود عراق برای حل اختلافات سعودی و ایران گفت: وقتی درباره سعودی و ایران صحبت می کنیم درباره واقعیت هایی موجود در عرصه میدانی یعنی سعودی و ایران و دو همسایه صحبت می کنیم، وجود تنش به نفع آنها نیست و ملت های این کشورها از نظر احساسی و فرهنگی و محبت به هم نزدیک هستند. شاید برخی نیروهای سیاسی درصدد ایجاد تنش در این روابط باشند. این به نفع ما و آنها نیست و ملت ها قاعده و بنیان محکم و گسترده تری نسبت به حکومت ها دارند و حقایق ثابت و غیرقابل تغییر باقی خواهد ماند و هر کسی درصدد اقدامی برخلاف اراده ملت خود انجام باشد، مردم از آن عبور خواهند کرد. بخواهیم یا نخواهیم ایران واقعیتی عینی است و بعنوان یک کشور غیرعربی در کنار کشورهای عربی قرار دارد و از مسائل اعراب و از ما در عراق پشتیبانی و حمایت می کند.
 

کد خبر 597142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha