نبود سواد فضای مجازی آسیب‌های این محیط را افزایش داده است

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس رسانه‌های دیجیتال اعلام کرد: نبود و عدم توجه به سواد فضای مجازی در جامعه باعث شده تا آسیب‌های این محیط افزایش یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مهندس سجاد ستوده، کارشناس رسانه‌های دیجیتال در همایش فرهنگ استفاده از فضای مجازی که عصر امروز( 7 دی) در سالن اجتماعات المپیک رشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت فضای مجازی، اظهار کرد: ضریب نفوذ اینترنت در ایران اهمیت این حوزه را در کشور ما بسیار با اهمیت کرده است.

 

 وی افزود: 75 درصد مردم ایران به شکل‌های مختلف از اینترنت استفاده می‌کنند.

 

این فعال رسانه ادامه داد: 72 درصد از جوانان 18 تا 29 سال از شبکه‌های مختلف اجتماعی استفاده می‌کنند.

 

 وی با اشاره به آسیب‌های اجتماعی که متوجه این قشر از جامعه است، گفت: 53 درصد جامعه حداقل عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی هستند.

 

ستوده خاطرنشان کرد: متاسفانه ایرانیان به صورت میانگین پنج تا 9 ساعت در شبکه‌های اجتماعی به سر می‌برند.

 

 وی یادآور شد: این مسئله در حالی است که سرانه استفاده از اینترنت در کشوری مانند سوئد چهار ساعت در هفته است.

 

این کارشناس رسانه‌های دیجیتال با بیان اینگه نگاه ما به فضای مجازی به شبکه‌های اجتماعی محدود شده است، گفت: فضای مجازی، شالکه زندگی مانند خرید، حمل و نقل، روابط اجتماعی و مسائل خانوادگی را تحت الشعاع خود قرار داده است.

 

وی فضای مجازی را محیطی دارای فرصت‌ها و آسیب‌های مخصوص خود دانست و اعلام کرد: مدل حضور ما در فضای مجازی آسیب‌ها و نوع کنترل آسیب‌ها را مشخص می‌کند.

 

ستوده تاکید کرد: نبود و عدم توجه به سواد فضای مجازی در جامعه باعث شده تا آسیب‌های این محیط افزیش یابد.

 

 وی اذعان داشت: فرهنگ سازی در حوزه سواد فضای مجازی کمک می‌کند به خوبی از ویژگی‌ها و نکات مثبت فضای مجازی استفاده کرده و آسیب‌های ناشی از آن را کاهش دهیم.

 

این کارشناس رسانه‌های دیجیتال اضافه کرد: چگونه، چه زمان و چه میزان استفاده کردن از فضای مجازی موضوع سواد فضای مجازی است.

 

وی با تصریح بر اینکه باید از فضای مجازی به نفع ارزش‌های خود استفاده کنیم و این جز با افزایش سواد رسانه‌ای ممکن نیست، گفت: یکی از قابلیت های فضای مجازی، رفتار سازی است.

 

ستوده اظهار کرد: همان روشی که باعث شده طلاق، روابط با نامحرم و معضلات اجتماعی و آسیب‌های دیگری که استفاده افراطی از فضای مجازی منشا آن است، می‌تواند در جهت عکس به کاهش آسیب‌ها کمک کند.

 

وی خاطرنشان ساخت: کاهش احساسات، متن گرایی، انعطاف پذیری هویتی مانند بروز پدیده ازدواج سفید، دریافت جایگزین برای بیان احساسات از آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی است.

 

این فعال رسانه با بیان اینکه اگر از فضای مجازی غافل شویم و نیروهای مومن این میدان را خالی کنند ضربه خواهیم خود، گفت: برخلاف برخی که قائل به دوری از فضای مجازی هستند، ورود به فضای مجازی تکلیف است.

 

ستوده تاکید کرد: برای استفاده از فضای مجازی باید فرهنگ سازی شود و در این مسیر استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌های دیداری، شنیداری، روزنامه ها و مجلات و نشریات بومی برای نهادینه شدن فرهنگ فضای مجازی ضرورت دارد.

 

کد خبر 597321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha