خبرگزاری شبستان –گروه سیاسی: کشورمان دارای ذخایر غنی زیر زمینی است و ذخایر زیر زمینی و معدنی مهم ایران عبارتست از نفت، گاز طبیعی، آهن، مس، طلا، نقره، روی، سرب، کرومیت، منگنز، تیتانیم، اورانیم، ذغال سنگ، قلع، سنگهای قیمتی مانند فیروزه، گچ و نمک. ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث داراییهای معدنی به حساب میآید. این درحالیست که تولیدات معدنی تنها ۰٫۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل میدهد، بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است.
بنابراین گزارش، بخش معادن در کشورمان شاهد رشد و پیشرفت بوده است و میزان صادرات در این بخش روز به روز افزایش یافته است. بسیاری از کشورها خواهان همکاری و سرمایه گذاری در بخش معادن کشورمان هستند و در حال حاضر شرکت های اروپایی و آسیایی راههای سرمایه گذاری در این زمینه را بررسی می کنند.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته است: "اجرای فعالیت اکتشافی در دولت یازدهم دستاوردهای مقدمانی به همراه داشته که 400 میلیون تن سنگ آهن، حدود 350 میلیون تن زغالسنگ و نزدیک به 50 تن طلا بخشی از نتایج آن است. سرمایه گذاران خارجی نباید به ایران به عنوان بازار 80 میلیونی توجه کنند، بلکه بازار منطقه جمعیت 400 میلیونی را در خود جای داده و بهترین عرصه برای فعالیت دراین بخش است. 60 شرکت خارجی از اروپا و آسیا در تهران راه های سرمایه گذاری در بخش معدن وصنایع معدنی ایران را بررسی می کنند."
یادآور می شود: حدود 9 هزار معدن در کشور وجود دارد که 6 هزار معدن از این تعداد فعال است. این معادن برای 120 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است. استان خراسان رضوی با 764 معدن و 46 نوع ماده معدنی دارای پروانه بهره برداری با 2.8 میلیارد تن ذخیره معدنی، از نظر تعداد معادن رتبه سوم کشور را دارد و ظرفیت اسمی استخراج معادن فعال این استان 31.7 میلیون تن در سال است. آمارها نشان می دهد، ایران با داشتن پنج هزار و 400 معدن فعال در سطح کشور، سالیانه حدود 400 میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج می کند.
نظر شما