به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، وجود نفرات زبده هدایت پهپاد در سپاه، ایران امنترین کشور خاورمیانه برای مسیحیان، توافق هسته ای با ایران را خراب نکنید، نخستین آزمون سیاست خارجی ترامپ با جت های ایرباس برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
وجود نفرات زبده نگهداری و هدایت پهپاد در سپاه پاسداران/ ایران سلاح ضد پهپاد را ساخته است
«ژورنال ارتش آمریکا» که به تحلیل امور نظامی 5 قاره جهان میپردازد، در شماره اخیر خود به کاربرد پهپاد در بدنه نیروهای مسلح ایران پرداخت و به استفاده از این جنگ افزار در کنترل تردد مرزی به ویژه ایام خاص چون مراسم اربعین که چندی قبل برگزار شد اشاره کرد و نوشت: ایران استفاده از پهپادهای بومی را ادامه میدهد.
بر این اساس، اینک ایران از پهپادهای ساخت خود برای کنترل نقاط مرزی چون مرز مهران با عراق استفاده میکند به طوریکه شاهد بکارگیری این جنگ افزار در مراسم اربعین بودیم. این در حالی است که در این یام به خاطر تردد زوار از مرز احتمال ناامنی وجود داشت.
پیشتر این نقطه مرزی عراق در زمان دولت «صدام حسین» رییس جمهور وقت عراق بسیار ناامن بود.
این رسانه سپس نوشت: اینک یگانهای مختلف نیروهای مسلح ایران هرکدام از پهپادهای خاص خود استفاده کرده و به طور مرتب از آنها در امر تجسس استفاده میکنند. این امر مبین این مسئله است که این ابزار به ویژه در کاربردهای داخلی در بدنه نیروهای مسلح ایران جا افتاده است. حتی نیروهای سپاه پاسداران ایران دارای نیروهای متخصص برای نگهداری و پرواز این پهپادها در زمان مقتضی هستند و این جنگ افزارها به طور مستقیم با ارسال تصاویر هرگونه تهدید یا هدف را شناسایی میکنند.
این رسانه در خاتمه یکی از دیگر دلایل استفاده از پهپادها را وجود تهدیدهای امنیتی در خطوط مرزی به ویژه عراق و از جانب گروههای خرابکار برشمرد.
نشریه «پاپیولارساینس»، دیگر رسانه آمریکایی نیز چندی قبل در مطلبی با استناد به گزارش رسانههای ایرانی نوشت: ایران یک اسلحه ضد پهپاد را رونمایی کرده است.
«کلسی آثرتان» نویسنده این گزارش با نمایش تصاویر اسلحه ضد پهپاد ایران در گزارش خود نوشت: به نظر میرسد که این سلاح یک تفنگ است اما در واقع این یک آنتن شکار پهپاد بوده و آخرین جنگ افزار نبرد علیه پهپاد هاست. اینک در امور جنگی بااستفاده از بسامدهای رادیویی از سوی یک آنتن و نشانه گیریی علیه پهپاد میتوان آنرا سرنگون ساخت و طراحی و ساخت چنین سلاحی از سوی ایران صورت گرفته است.
این رسانه در ادامه با اشاره به رونمایی از این سلاح در یک رژه نظامی نوشت: این اسلحه قادر است با پارازیت انداختن در مسیر عملیات پهپاد اخلال ایجاد کرده و حتی آنرا هک و مجبور به فرود نماید.
در خاتمه این گزارش آمده است: آمریکا هیچ برنامه انحصاری بر فن آوری سلاح ضد پهپاد ندارند و در حالیکه ارتشهای کلاسیک جهان قصد بکارگیری پهپاد را دارند ،جنگ افزار ضد پهپاد در عرصه نبردهای قرن بیست و یکم همچون سلاح ضد تانک موردی رایج می شوند.
خبرگزاری فرانسه: ایران یکی از امنترین کشورهای خاورمیانه برای مسیحیان است
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تهران به مناسبت جشنهای سال نوی میلادی و آرامش موجود در ایران برای ادیان مختلف نوشت: ایران یکی از امن ترین مکانها در خاورمیانه برای مسیحیان است.
این رسانه نوشت: با وجود خروج مسیحیان از ایران، جامعه مسیحیان در کنار یهودیان و زرتشتیان براساس فرمان آیت الله العظمی روح الله خمینی (رهبر فقید انقلاب ایران) به رسمیت شناخته شده و حمایت میشوند.
«نیلوفر»، بانوی جوان مسلمان ایرانی که همراه با همسرش در حال خرید در یکی از خیابانهای تهران در شب سال نوی میلادی است، در این زمینه میگوید: جشنهای کریسمس واقعا جالب و جذاب است و من تزیین درختهای کریسمس را دوست دارم. از دید ما این مسئله نوعی احترام به عقاید آنها است.
این رسانه فرانسوی با اشاره به جنب و جوش راحت شهروندان مسیحی مقیم پایتخت برای برگزاری با شکوه جشنهای کریسمس به سخنان دیگر شهروند تهرانی اشاره می کند.
«حامد داوودیان» صاحب یک فروشگاه مواد غذایی گفت: جامعه مسیحیان ایران هرگز با محدودیت از سوی مقامهای ایران مواجه نیستند.
وی در این زمینه با بیان اینکه ارامنه دوشادوش دیگر ایرانیها در جریان نبرد هشت ساله تحمیلی در دهه هشتاد میلادی جنگیدند، گفت: ارامنه ۴۰۰ سال است که اینجا هستند. آنها جایگاه رفیعی برای ما دارند. بین سی تا سی و پنج شهید از ارامنه تنها در محله ما هستند.
خبرگزاری فرانسه در خاتمه این گزارش به سراغ «رمزی گارمو» سر اسقف اعظم آشوریهای ایران در پایتخت رفت.
وی نیز با توضیح تاریخچهای از حضور آشوریها در ایران با اشاره به امنیت موجود در این کشور برای ادیان مختلف گفت: از اینکه در این منطقه خسته از جنگ، ایران مرکز صلح است، شکرگزار است.
وی افزود: خدا را شکر که واقعا در صلح و امنیت هستیم اما همسایگان ما در غم،اندوه و خشونت زندگی می کنند. ما امشب برای آنها دعا میکنیم.
توافق هسته ای با ایران را خراب نکنید
ایران میان علاقه اروپایی ها برای همکاری اقتصادی با این کشور و سایه تهدید تحریم های جدید از سوی آمریکا رو به رو است. نبود یک تیم اقتصادی از سوی طرف ایرانی در مذاکرات اتمی شاید مشکلات کنونی را ایجاد کرده باشد.
کشورهای اروپایی نگران آینده تحریم های اقتصادی علیه ایران هستند به طوری که نسبت به هر گونه تحریم جدیدی که آمریکایی ها علیه ایران وضع کنند موضع سختی گرفته و خواهان تغییر در روند گفتگو ها با جمهوری اسلامی هستند. دولت آینده آمریکا اروپایی ها را نیز به وحشت انداخته است زیرا هیات های اقتصادی از کشورهای قاره اروپا به تهران سفر کرده و خواهان همکاری با این کشور هستند.
دولت های اروپایی و دیپلمات های این قاره به دولت آینده آمریکا و نمایندگان جمهوری خواه کنگره هشدار داده اند که اگر آینده روابط با ایران را به چالش بکشند توافق سال ۲۰۱۵ به خطر خواهد افتاد. از سوی دیگر سه کشور اروپای غربی انگلیس ، آلمان و فرانسه که در شورای امنیت سازمان ملل متحد کرسی دائم دارند در این گفتگو ها شرکت داشته اند و آمریکایی ها نمی توانند آنها را نادیده بگیرند.
همانطور که به آن اشاره شد ترامپ توافق هسته ای با ایران را بدترین توافق تاریخ نام برده بود اما در خصوص نحوه برخورد با آن و آنگونه که باید رفتار شود و حتی سیاست های اعمالی اش چیزی نگفته است.
نخستین آزمون سیاست خارجی ترامپ با جت های ایرباس
شرکت هوایی ایران ایر قرار است ۸۰ فروند هواپیمای مسافر بری ایرباس را تحویل بگیرد . این بزرگترین معامله با ایران پس از توافق هسته ای است که سال گذشته به امضا رسید. ترامپ البته به عنوان مخالف اصلی برجام با اولین آزمون عملی خود در مواجهه با ایران رو به رو است. رئیس جمهوری آینده آمریکا نمی داند در مقابل تهران باید چه رفتاری را انجام دهد . از یک سو هویت آمریکا و عهد مندی این کشور در گرو تصمیمات او است و از سوی دیگر سیاست های اعلامی اش در دوران کاندیداتوری مساله ای است باید به آن توجه داشته باشد.
ایرباس دومین شرکت بزرگ هواپیما سازی جهان پس از بوئینگ است و مقامات این شرکت اعلام کرده اند قرارداد و توافق با تهران پس از آن صورت می گیرد که بوئنیگ نیز قرارداد مشابه ای را با ایران ایر به امضا رسانده است.ایرباس گفته است برای خرید این هواپیماها تخفیف ویژه ای در اختیار ایران قرار نداده است اما این هواپیماها از سال آینده به جمهوری اسلامی تحویل داده خواهند شد. سال ۲۰۱۷ را می توان یکی از سال های شکوفایی صنایع هوایی جمهوری اسلامی نام برد.
ایرباس می گوید قرارداد های تجاری با ایران آغاز همکاری برای به روز رسانی سامانه های هوایی با ایران است.
نظر شما