به گزارش خبرگزاری شبستان، علی پورجوادی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف پیرامون سنتز نانو ساختارهای نقره گفت: امروزه فناوری نانو به واسطه کاربرد بسیار گسترده مواد و ساختارهای نانو مقیاس به سرعت در حال رشد و توسعه است و پژوهش در زمینه سنتز و کاربرد نانو ذرات فلزی در سطوح پژوهشهای نانو قرار دارد.
وی اظهار کرد: به دلیل قدرت منحصر به فرد نانو ذرات نقره در نابود کردن باکتریها و قارچها، سنتز سبز این نانو مواد در محیط های عاری از عوامل سمی بسیار مهم و حیاتی است تا بتوان آنها را به سادگی در محیط های زیستی از جمله بدن انسان به کار گرفت.بنابر این به تازگی کشف شده است که خواص ضد باکتری نانو ذرات نقره می تواند به شکل آنها (کروی، مکعبی، هرمی، میله ای، لوله ای و غیره) وابسته باشد.
پورجوادی ادامه داد: هدف از این پژوهش، آن است که سنتز نانو ذرات نقره با اشکال مشخص در راستای مطالعه اثر شکل بر فعالیت ضد باکتری آنها مشخص شود. در سنتز نانو ذرات نقره با این روش، زیست بسپارها (از جمله پروتئینها و پلی ساکاریدها) به عنوان عوامل پایدارکننده نانوذرات به کار گرفته شدهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: پروتئینهایی از قبیل ژلاتین یا آلبومین و پلیساکاریدهایی از قبیل کاراگینان یا آلژینات برای سنتز نانوذرات نقره به کار گرفته میشوند و سپس اثر شکل نانوذرات در خواص ضد باکتری آنها مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد.نتایج اولیه این پژوهشها به سنتز نانو ذرات نقره با ساختارهای کروی، مکعبی و میلهای با خواص ضد قارچ و باکتری بسیار قوی منجر شده است.
پایان پیام/
نظر شما