۷۹ درصد خوداتکایی غذایی در دولت یازدهم

خبرگزاری شبستان:دولت یازدهم در آغاز حضور خود تعهد داده بود تا میزان خودکفایی غدایی کشور به ۸۰ درصد برسد و حال با اقداماتی که در این راستا و همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی انجام شده ۹۸.۷ درصد تعهد دولت در این زمینه محقق شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: خودکفایی در مفهومی که بکار برده می شود به این معناست که درهای اقتصاد را ببندیم و آنچه که مورد نیاز مردم در کشور است را خود تولید کرده و مصرف کنیم و به تعبیری "نیاز به کشورهای دیگر نداشته باشیم و مستقل باشیم" که بی راه نیست اگر گفته شود همین تعبیر اساس برخی تصمیم گیریهای مهم اقتصادی در کشور است.

 

بنابراین گزارش، واقعیت این است که خودکفایی به عنوان یک هدف، در زمان مرکانتالیستها در قرون ۱۷و ۱۸ در مورد توجه بود و پس از پیدایش علم اقتصاد و ظهور اقتصاددانان کلاسیک، به انزوا کشیده شد. در واقع اقتصاددانانی از جمله ریکاردو نشان دادند که تجارت و مبادله کالا موجب افزایش رفاه برای هر دو طرف می شود. نکته بسیار جالب توجه این بود که آنها ثابت کردند که حتی در صورتی که یک کشور امکان تولید ارزانتر همه کالاها را نسبت به کشور دیگر داشته باشد، باز هم امکان انجام مبادله و حصول رفاه بالاتر برای آنها امکانپذیر است. ایده خودکفایی بار دیگر تحت لوای سیاست جایگزینی واردات در دهه ۶۰ در برخی محافل مطرح شد که با شکست این سیاست هدفی تحت عنوان خودکفایی از بعد علمی به تاریخ پیوست. از طرف دیگر در مباحث مربوط به تجارت، نشان داده می شود که بهترین وضعیت از جهت سیاستهای تولیدی زمانی حاصل می شود که هر کشور به تولید کالاهایی بپردازد که در آنها مزیت نسبی دارد و کالاهایی مابقی را از کشورهای دیگر تامین کند.

 

این گزارش می افزاید: بر همین اساس کشورمان نیز برنامه ریزی هایی برای تولید برخی از محصولاتی که در انها درارای مزیت نسبی است کرده است تا در آن بخش ها به خودکفایی برسیم یکی از این بخش ها حوزه مواد غذایی است که با اقداماتی که تاکنون انجام شده است از آغاز دولت یازدهم تاکنون 98.7 درصد تعهد دولت برای خوداتکایی غذایی محقق شده است.

 

بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از عباس کشاورز، معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی نوشته است: "میزان خوداتکایی در سال های 1390 تا 1392 نزدیک به 55 درصد، سال 1393 حدود 65 درصد و پارسال 72 درصد بود. میزان تولید محصولات کشاورزی از 93 میلیون تن در سال 1392 به 110 میلیون تن در سال 1394 رسید که نشانگر 20 درصد رشد است و این روند همچنان ادامه دارد. رشد بخش کشاورزی در سال های 1392 تا 1394 به ترتیب 4.7 درصد، 3.8 درصد و 5.4 درصد بود. از سوی دیگر وابستگی به واردات کاهش یافت، به طوری که تراز تجاری منفی پنج میلیارد دلار بخش کشاورزی به میزان 64 درصد بهبود یافت.

 

پشتیبانی از تولید 9 محصول در طرح‌های اقتصاد مقاومتی هدفگذاری شده است. گندم به عنوان یک محصول راهبردی 48 تا 50 درصد سهم کشاورزی آبی و زراعی کشور را دارد؛ بنابراین گندم اسکلت کشاورزی است. همچنین با برنامه ریزی برای تولید کلزا (دانه روغنی) پایداری در بخش کشاورزی محقق می شود. پیش بینی پارسال گذشته این بود که طبق برنامه ریزی امسال بتوانیم در تولید و خرید گندم به 91.5 درصد خودکفایی برسیم اما با عنایت حق تعالی، امسال رکورد تولید و خریدتضمینی گندم شکسته شد؛ در حالی که سطح زیرکشت گندم آبی و دیم 950 هزار هکتار کاهش یافته است."

کد خبر 598248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha