خبرگزاری شبستان_ خرم آباد،
استان لرستان به عنوان سومین استان پر آب کشور، تشنه آب است، سرمایه های آب این استان به دلیل نبود زیرساخت های لازم از کم آبی رنج می برد.
سرمایه های آبی شامل رودخانه ها و آب های سطحی به دلیل نبود سدی نیرومند و قوی روانه از استان خارج می شود و سهم چندانی از ان نصیب استان و رونق کشاورزی و باغداری نمی شود.
در حالی 12.5 میلیارد مترمکعب از آبهای جاری به راحتی از این استان خارج می شود که بخش عمده ای از کشاورزی استان دیم است و مردم از این نعمت خدادادی بی بهره اند.
از طرفی دیگر نبود مهار آب های سطحی در استان و رونق نیافتن کشاورزی و باغداری در روستا ها منجر به مهاجرت روستاییان و خالی شدن روستا ها شده است.
عدم مهار آب در استان لرستان همچنین مردم استان را در بسیار اط نقاط با چالش آب آشامیدنی مواجه کرده و در طول تابستان کم نیستند روستاهای که از طریق تانکر آبرسانی می شود.
هوشنگ بازوند استاندار لرستان امروز(12 اسفند) در جلسه کارگروه آب و کشاورزی لرستان، گفت: آب از مهم ترین سرمایه ها و زیر ساخت های توسعه در هر جامعه است.
وی با بیان اینکه استان لرستان در سال های اخیر بیشترین چالش را با وزارت نیرو داشته است، عنوان کرد: در حوزه تخصیص آب به استان لرستان عدالت رعایت نمی شود.
بازوند، اظهار داشت: در بحث انتقال آب استان و همچنین تاکید بر خروج روان آب ها در حق مردم استان لرستان عدالت رعایت نشده است.
وی خاطرنشان کرد: با احترام به مردم استان های همسایه، نمی شود برای برای کسب رضایت مردم دیگر استان ها در حق مردم لرستان بی عدالتی شود و مردم را در کمبود آب و مشکلات آب رها کرد.
بازوند، خاطرنشان کرد: این درحالی که است که استان لرستان به عنوان سومین استان پر باران کشور می تواند سهم مهمی در توسعه و تخصیص آب داشته باشد.
استاندار لرستان، با بیان اینکه حقابه برای بالادست بوده است، افزود: به رغم پی گیری های به عمل آمده در راستای توزیع عادلانه حق آبه، متاسفانه این مهم برای لرستان در نظر گرفته نشده است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت محدود سدهای استان، افزود: در خصوص سد معشوره به هیچ عنوان با ظرفیت 135 میلیون متر مکعب موافقت نخواهیم کرد.
نظر شما