به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان و به نقل از روابط عمومی کمیته امداد استان زنجان، هدایت صفری در جلسه دهیاران و شوراهای اسلامی شهرستان ماهنشان با اشاره به نقش زکات در امر محرومیتزدایی به نقش تاثیرگذار دهیاران و اعضای شوراها در تشویق مردم به پرداخت زکات تاکید کرد.
وی با اشاره به شعار سال با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری افزود: لازمه تحقق این شعار این است که بین منابع که محدود و نیازها و مخارج که نامحدود است رابطه منطقی برقرار شود.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان زنجان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی افزود: به فرموده معظم له باید گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد از سه منبع بنگاه، دولت و خانواده سرچشمه میگیرد، افزود: مدیریت دخل و خرج در خانوادهها و مدیریت اقتصاد در خانواده یعنی میزان هزینه کرد با میزان درآمد مطابقت و شاخه درآمدی افزایش و شاخه هزینهای بهینه گردد.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان زنجان در ادامه با اشاره به نقش تاثیرگذار روسای شوراهای اسلامی در شهرها و روستاها افزود: شوراهای اسلامی حلقه واسط بین مردم و مسئولان هستند.
صفری افزود: با توجه به نقش تاثیرگذار شوراهای اسلامی و همچنین دهیاران در سازندگی و عمران و آبادانی روستاها براساس رویکرد اقتصاد مقاومتی لازم است سند توسعه روستا تدوین شده و چشم انداز مناسبی برای آن تعریف شود.
صفری در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت فعالیت و خدمترسانی کمیته امداد افزود: این نهاد مقدس دو ویژگی مهم را دارد که یکی از آنها مزین شدن به نام امام راحل و دیگری خدمترسانی به نیازمندان است.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد به عنوانزیر مجموعه ای از بیت ولایت و معین دولت در حوزه محرومیتزدایی فعالیت دارد، اضافه کرد: راهبرد کمیته امداد در دهه چهارم فعالیت این نهاد توانمندسازی مددجویان است.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان زنجان با بیان اینکه کمیته امداد درمانگاه فقر است و برای هرکس که قدرت و توان خودکفایی داشته باشد در یک بازه زمانی مشخص با اقدامات مناسب خدمات توانمندسازی ارائه میشود، اضافه کرد: در نتیجه همین اقدامات سالانه 10 درصد از مددجویان از چرخه حمایتی این نهاد خارج میشوند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات توانمندسازی کمیته امداد ایجاد مجتمعهای اقتصادی و خدماتی و رفاهی در روستاها است، افزود: در همین زمینه با ایجاد بازارچهها و مکانهای فروش شکوفایی اقتصادی خانوادههای نیازمند و در نهایت روستاها ممکن میشود.
صفری همچنین از ایجاد کارگاههای فرشبافی و ارائه آموزشهای فنی و حرفهای در کنار ایجاد مجتمعهای خدماتی و رفاهی به عنوان یکی از خدمات بسیار اثر گذار خبر داد و گفت: اجرای این طرح به ویژه در روستاها تاثیرگذار است.
وی همچنین گزارشی از فعالیتهای کمیته امداد در بحث توسعه مشارکتهای مردمی خبر داد و افزود: در حوزه انفاقات به ویژه در بخش زکات روستاها میتوانند منشاء خیر و اثر باشند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی استان زنجان ادامه داد: در همین راستا از آغاز سال جاری تا پایان آذر ماه در استان زنجان 4 میلیارد و 300 میلیون تومان زکات جمعآوری شده که سهم شهرستان ماهنشان از آن 410 میلیون تومان است.
وی در ادامه با اشاره به تاثیرات مثبت پرداخت زکات در شکوفایی اقتصاد گفت: زکات شکاف بین غنی و فقیر را از بین برده و برکت را در جامعه جاری میسازد.
صفری به تشکیل شوراهای زکات در روستاها جهت استفاده از این ظرفیت در بحث جمعآوری زکات اشاره کرد و گفت: با هماندیشی و همافزایی برنامههایی در روستاها برای جذب زکوات و به کارگیری آن در حوزه محرومیت زدایی و امور عامالمنفعه شاهد سازندگی روستاها خواهیم بود.
نظر شما