خبرگزاری شبستان - رشت، اسلام، دینی کامل است که به همه جنبه های زندگی بشر توجه دارد و زندگی اقتصادی جامعه را نیز به خوبی هدایت کرده است. اقتصاد و قدرت و توسعه اقتصادی در عصر حاضر یکی از عواملی است که برای تعالی هر کشور و جهانی شدن آن در عرصه بینالمللی لازم است. کشور ما، دارای اقتصادی با رویکرد اسلامی است و باید ضمن توجه به شرایط داخلی و خارجی، فرآیند توسعه اقتصادی را طی کند.
توسعه اقتصادی در شرایط کنونی داخلی و وضعیت خاص بینالمللی، با توجه به تصمیمات سیاسی و اقتصادی و… دشمنان علیه اقتصاد و نظام اسلامی کشور، اهمیت بیشتری دارد. رهبر معظم انقلاب با نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اهمیت موضوع اقتصاد برای کشور را که دشمنان اسلام ،احزاب وار به دور انقلاب خیمه تهاجم زدهاند مشخص نمودهاند.
در گذشته، اثرگذاری مسجد در اقتصاد فردی و در اقتصاد خانواده و جامعه، به همان جوامع کوچک مسلمان منحصر بود اما با پیشرفت و توسعه زندگی اجتماعی و گسترده شدن نظامهای اقتصادی، نقش اقتصادی مسجد افزایش یافته است.
نقش آفرینی مساجد در تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد گفتمان ملی بر کسی پوشیده نیست. باید با بهره گیری از ظرفیت مساجد در راستای تحقق منویات رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی گام برداریم.
حمایت از تولید هدف اقتصاد مقاومتی و مصداق استکبار ستیزی
علی پرهیزکار، مسئول کانون فرهنگی هنری شهید بشیری رشت اظهار داشت: طبق آیات قرآن کریم و آموزه های اهل بیت( علیه السلام) استکبار هیچ وقت از ما راضی نمیشود مگر اینکه دینمان را مطابق میل آنها عوض کنیم و یا از بین برویم.
وی با اشاره به شعار استکبار ستیزی انقلاب اسلامی گفت: این شعار و عمل به آموزههای به دست آمده پس از آن باعث شد تا استکبار در جهان روز به روز منفورتر، حقیرتر و ضعیفتر شود.
مسئول کانون فرهنگی هنری شهید بشیری رشت افزود: دنیای استکبار منتظر نابودی خود ننشست و همه اهداف و برنامههای خود را برای مقابله با نهضت اسلامی انقلاب ایران به عنوان سردمدار این حرکت به کار بست.
وی اعلام کرد: هشدارهای رهبر معظم انقلاب در خصوص نفوذ جدی بوده از ابتدای انقلاب وجود داشته اما امروز به شکل سازمان یافته و منسجم تری از سوی سران استکبار دنبال میشود.
پرهیزکار با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب درباره توجه به اقتصاد و حمایت از تولید داخلی گفت:حوزه اقتصاد از نقاطی است که دشمن برای تحت فشار گذاشتن مردم ایران قصد نفوذ و فلج کردن آن را دارد.
وی اضافه کرد: تحریمهای اقتصادی سنگین، پایین آوردن قیمت نفت، ترویج روحیه مصرف گرایی و خودباختگی در مواجه با فناوری غربی از برنامهای استکبار جهانی است که علیه افکار عمومی در ایران اجرا میشود.
این فعال فرهنگی اظهار داشت: اگر بتوانیم هرچه بیشتر روی پای خود بیاستیم و از کالاهای تولید داخل استفاده کنیم، اقتصاد کشور پویا تر شده، افراد بیشتری شاغل خواهند بود و ضربه اقتصادی کمتری در نتیجه تحریمها متوجه کشور میشود.
وی با اشاره به مخاطبان نوجوان و جوان کانونهای فرهنگی هنری مساجد، گفت: فرهنگ چیزی نیست که شما بروید از مغازهای آن را بخرید، فرهنگ باید در طول زمان ساخته شود و کانونهای مساجد می توانند فرهنگ استفاده از کالای تولید داخل را که مورد تاکید رهبر انقلاب است ترویج کنند.
مسئول کانون فرهنگی هنری شهید بشیری رشت با بیان اینکه بسیاری از تهدیدات اقتصادی از سوی غرب دروغ و بلوف است، گفت: کانونهای مساجد اگر به صورت شبکه واحد اطلاع رسانی و آگاه سازی عمل کنند مردم کمتر فریب دروغ استکبار را میخورند و از نبود ظاهری کالایی نگران نمیشوند.
وی ادامه داد: روحیه تجمل گرایی و اسراف یکی از مواردی است که بسیاری از زندگیها را به بن بست میکشاند، انس با مسجد و تعلیماتی که در کانون های فرهنگی هنری مساجد عرضه میشود روحیه ساده زیستی را در نوجوانان و جوانان بارور میکند.
پرهیزکار اظهار کرد: دنیای استکبار در برنامههای ماهوارهای و فضای مجازی، منفعت طلبی و اسراف را تبلیغ میکند که با توسعه فرهنگ ساده زیستی این بخش از نفوذ استکبار هم از بین میرود.
وی اعلام کرد: بسیاری از کالاهایی که به صورت هدیه بین افراد جامعه رد و بدل میشود خارجی است، که با ترویج فرهنگ استفاده از صنایع دستی، این بخش از وابستگی کشور به راحتی قابل رفع است.
مسئول کانون فرهنگی هنری شهید بشیری رشت خاطرنشان ساخت: بسیاری از کانونهای مساجد با دایر کردن کلاسهای آموزش صنایع دستی، خیاطی، تعمیرات لوزام خانگی و ... ضمن کمک به ایجاد اشتغال به نوعی با دعوت به استفاده از کالای ایرانی، استکبار ستیزی میکنند.
خدمت نرم افرازی و سخت افزاری مسجد به تحقق اقتصاد مقاومتی
حجت الاسلام یوسف زاده، رئیس اداره اوقاف آستانه اشرفیه نیز مساجد را نهادهای فرهنگ ساز و تصمیم ساز توصیف کرد و گفت: مسجد از نظر تربیتی و نرم افزاری وحتی سخت افزاری میتوانند در خدمت تحقق اقتصاد مقاومتی باشند.
وی افزود: مساجد محل تجمع و کانون حضور افراد مخلص و مومن هستند و این طیف افراد زمینه مستعدتری برای تربیت در مسیر اهداف اسلام و انقلاب دارند.
رئیس اداره اوقاف آستانه اشرفیه یادآور شد: تربیت مدیران آینده که در درجه اول متعهد و وفادار به ارزشهای اسلامی، دلسوز نسبت به کشور، تاثیر گذار در مقاطع مختلف تاریخ کشور و انقلاب باشند و آنگاه تخصص کافی هم داشته باشند از مساجد شکل میگیرد.
وی به جنبه نرم افزاری کمک مسجد در تحقق اقتصاد اسلامی و مقاومتی اشاره و اظهار کرد: مساجد مانند یک شبکه عظیم اطلاع رسانی عمل میکنند و با یک هماهنگی ساده بین ائمه جماعات میتوان یک مفهوم عالی مانند اقتصاد مقاومتی را در مخاطبان مسجد نهادینه کرد.
این کارشناس مسائل اسلامی، پرهیز از تجمل و اسراف، دوری از روحیه تکاثر و مال اندوزی، تاکید بر کسب روزی حلال، تقویت روحیه همکاری و تعاون را از ابعاد اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: تلاش برای تولید و خلاقیت برای خودکفایی در کشور از دیگر ابعاد اقتصاد مقاومتی است.
رئیس اداره اوقاف آستانه اشرفیه با بیان اینکه مساجد در صدر اسلام و حتی انقلاب خودمان محل آموزش بوده است، گفت: مساجد در غالب اوقاف و به جز وقت نماز مکان مناسبی برای دایر کردن کلاسهای آموزشی هستند که جنبه سخت افزاری کمک کنده به اقتصاد مقاومتی مساجد را نشان میدهد.
امام جماعت در فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی نقش محوری دارد
حجت الاسلام علی عسکری، امام جماعت مسجد النصر رشت نیز اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی مفهوم جدیدی در ادبیات اقتصادی و سیاسی اسلام نیست و سابقه آن به صدر اسلام بر میگردد.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، اظهار کرد: خداوند کریم در آیاتی از قرآن که به آیه نفی سبیل مشهور است هر حرکتی که در جوامع اسلامی صورت گیرد و منجر به تسلط کفار و دشمنان بر مسلمانان شود را جایز ندانسته است.
امام جماعت مسجد النصر رشت بر نقش محوری امام جماعت در مسجد و برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد و گفت: این مفاهیم برگرفته از قرآن کریم و سیره حضرت رسول را امام جماعت باید به نمازگزاران و اعضای کانونهای فرهنگی هنری آموزش دهد.
وی با بیان اینکه نقشهای یک طلبه و روحانی با گذر زمان و به مقتضیات روز تغییر کرده و به روز میشود، گفت: زمانی که روحانی مسجد تنها امام جماعت بود، گذشته است و امام جماعت باید مسائل روز را مطرح و با توجه به احکام اسلامی و آیات قرآن راه حل ارائه کند.
عسکری، مسئله ربا را از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: ربا محاربه با خداست و درآمدهای افراد جامعه را کثیف و حرام میکند. امام جماعت میتواند در این باره به مردم و مصادیق ربا وارد عمل شده و فرهنگ سازی کند.
وی اظهار کرد: امام جماعت به عنوان یک فرد آگاه از مسائل دین باید با نوجوانان و جوانان انس بگیرد و احکام اسلامی در هر زمینه را به ویژه در حوزه اقتصاد اسلامی به این طیف از مخاطبان مسجد آموزش داده تا در سنین بالاتر سراغ نسخههای مجعول غربی نروند.
امام جماعت مسجد النصر رشت اعلام کرد: یکی از مسائلی که در جامعه کمتر به آن پرداخته میشود مسئله برکت است و کسی نمیآید برای نوجوان و جوان توضیح بدهد که داشتن تقوای الهی و ایمان به خدا به رزق برکت، تو را نیازمند کسی نمیکند.
عسکری، صندوق های قرض الحسنه مساجد را یکی از مصادیق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: در شرایطی که گرفتن وام و بازپرداخت آن یکی از موانع تولید، ازدواج و ایجاد اشتغال است، احیای سنت صندوق قرض الحسنه مسجد یکی از عوامل تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از فعالان در این عرصه میتواند، باشد.
مسجد عاملی موثر در پیشبرد اهداف فرهنگی و تعالی اهداف اسلامی است و همین امر بستر ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است. باید از تمامی ظرفیت های مسجد برای تحقق اقتصاد مقاومتی بهره گرفت و پرهیز از اسراف، تجملگرایی، چشم و همچشمی و ترویج فرهنگ سادهزیستی، اشاعه روحیه قناعت ورزی، ترویج فرهنگ کار و تلاش و کسب روزی حلال را با استفاده از ظرفیت مساجد در جامعه نهادینه کرد.
نظر شما