به گزارش خبرنگار شبستان، گری لوییس، نماینده سازمان ملل در تهران امروز در همایش ملی رفع خشونت علیه زنان، چالش ها و راهکارها که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: خشونت های جنسی و جسمی از جمله خشونتهایی هستند که زنان و دختران در سراسر جهان از آن رنج می برند. این گونه خشونت ها هیچ گونه مرز جغرافیایی، اجتماعی و فرهنگی نمی شناسد.
وی در ادامه بیان کرد: در سراسر جهان از هر سه زن یک زن از خشونت های جنسی و جسمی از برهه ای از زندگی خود رنج می برد، این خشونت ها شامل تجاوز و آزار و اذیت در محل کار است.
لوییس تصریح کرد: در سال 2014 بیش از 200 دختر در نیجریه دزدیده شده اند که مورد خشونت های جنسی و جسمی قرار گرفتند.
وی در ادامه افزود: اخیرا ما تصاویری در عراق از زنان و دختران را دیدیم که مورد تجاوز قرار گرفته بودند ولی آنها جان سالم به در برده بودند.
نماینده سازمان ملل در ادامه تصریح کرد: حتی در کشورهای توسعه یافته در خلال سال های گذشته ما موارد زیادی از خشونت و تجاوز علیه زنان در تیم های ورزشی و دانشگاه ها شاهد بودیم.
نماینده سازمان ملل در ادامه گفت: در کشور ایران نیز مانند بسیاری از کشورها خشونت علیه زنان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه تمام زنان و دختران کشورهای جهان از خشونت رنج می برند، اظهار کرد: ما باید سعی کنیم نرخ این خشونت ها را کاهش دهیم. در بسیاری از مواقع این خشونت ها مسکوت نگه داشته می شوند و هیچ گزارشی در رابطه با آنها ارایه نمی شود چرا؟ به این دلیل اینکه آنها از تحت تبعیض قرار گرفتن در خانواده و محیط کار می ترسند و همچنین در بسیاری از مواقع نیز شکایت های آنها اصلا دیده نمی شوند به دلیل اینکه افرادی وجود ندارد که این زنان خشونت دیده به آنها مراجعه کرده و غرورشان هم زیر پا گذاشته نشود.
وی ادامه داد: ما باید به این سکوت ها پایان دهیم و هر کدام از ما نقش مهمی داریم که بتوانیم خشونت بر دختران و زنان را پایان دهیم.
وی بیان کرد: ما باید فرهنگ گسترده خشونت را به چالش بکشیم و آنها را خاتمه دهیم، این مسئله ای است که در تمام کشورها وجود دارد.
گری لوییس تصریح کرد: ما باید رفتارهای منفی خشونت پایان دهیم همچنین قوانینی را تصویب و اجرا کنیم و از این تبعیض ها و بهره کشی ها جلوگیری شود.
نماینده سازمان ملل اظهار کرد: به همین دلیل سازمان ملل بسیار خرسند است که جمهوری اسلامی ایران لایحه ای برای خشونت علیه زنان تصویب کرده است و این امر بیانگر این است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال حل و رسیدگی به این چالش ها است.
وی با بیان اینکه قانون به تنهایی کافی نیست، تصریح کرد: تک تک افراد جامعه موظفیم این خشونت را کاهش دهیم ما مردان باید در برابر رفتارهای توهین آمیز بایستیم ما باید برابری میان زنان را در خانواده و محیط کار به رسمیت بشناسیم و باید تجربه های زنان و دختران خود را تغییر دهیم.
گری لوییس خاطرنشان کرد: در دوره ای این گونه پنداشته می شد که حقوق زنان دست خود آنها است و من بسیار خوشحال هستم طی سال های اخیر پسران و مردان ما بخش عمده ای از کارهایی را بر عهده دارند که زنان را توانمندسازی می کند این رفتارها باید گسترش یابد.
وی با بیان سازمان ملل بنیانگذار کاهش خشونت علیه زنان است، اظهار کرد: بدون تردید خشونت علیه زنان یک مسئله حقوق بشری است، این امر یک مشکل سلامت عمومی نیز می باشد و همچنین علاوه بر تمامی مشکلات اشاره شده این امر یک مشکل در توسعه انسانی نیز هست.
لوییس گفت: خیلی خرسندم که خانم مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به آرمان توسعه پایدار اشاره کردند و معتقدند آنها را اجرایی خواهند کرد.
وی بر لزوم برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان در سراسر دنیا تاکید کرد و افزود: توانمندسازی زنان موجب می شود یک سوم جهان را توانمند کنیم.
نماینده سازمان ملل در ادامه اظهار کرد: همچنین خیلی خوشحالم که جمهوری اسلامی ایران متعهد شده در تابستان امسال گزارشی از عملکرد اجرای توسعه پایدار را به سازمان ملل ارایه دهد.
وی اظهار کرد: سال 2017 آغاز دوره جدیدی از همکاری های توسعه ای ایران و جهان است و این همکاری ها در حوزه های مختلف مانند محیط زیست، سلامت، اقتصاد مقاومتی و کنترل مواد مخدر می باشد. در تمام این 4 حوزه پروژه ها و برنامه های ویژه ای داریم که در جمهوری اسلامی ایران به توانمندسازی زنان کمک خواهد کرد.
لوییس خاطرنشان کرد: همه مردم جهان در کاهش خشونت علیه زنان نقش مهمی دارند و باید سعی کنیم این خشونت ها را کاهش دهیم.
وی در پایان گفت: ما می توانیم این تفکر غلط که تاب می آورد و تحمل می کند در خشونت علیه زنان و دختران کاهش دهیم.
نظر شما