به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، مرتضی سرهنگی،نویسنده و پژوهشگر ادبیات جنگ شامگاه روز گذشته با حضور در کارگاه تذکره نگاری عاشقی که با همت حوزه هنری استان البرز و کنگره سرداران این استان برگزار شد، گفت: اگر بخواهید در خصوص شهداء بنویسید، به این دلیل که راوی اصلی شما حضور ندارد، کار مشکلی است و باید از زبان ها و راوی های دیگری که همراه و همگام با شهید بودند، زندگی نامه شهید را استخراج و ثبت کنید.
سرهنگی با بیان اهمیت ثبت تاریخچه جنگ افزود: نوشتن تاریخچه جنگ در همه جای دنیا سنّت است، یعنی وقتی پایان جنگ اعلام می شود و لوله های تانک ها و توپ ها از غرّش باز می ایستند و سربازان به خانه ها برمی گردند و اسرا مبادله می شوند و سربازان پس از برگشت از اردوگاه ها قلم و کاغذ برمی دارند و آنچه بر آنان گذشته است را روایت می کنند.
ادبیات ناگزیر جنگ، انسانی است
به گفته وی، ادبیات ناگزیر جنگ، انسانی است چون در جنگ پای انسان در میان است ما خاطرات یک سرباز جنگ را وقتی مطالعه می کنیم، متوجه این نکته مهم می شویم که جنگ ها فراتر از تحمل بشر عادی هستند. بشر باید یک تکیه گاهی داشته باشد که بتواند این همه سختی جانکاه جنگ را تحمل کند.
این پژوهشگر و محقق ادامه داد: مادران و پدران شهداء ما را تنها گذاشتند، باید برای روایت زندگی آنان از راویان دیگر که با شهداء بودند، چگونگی زندگی و گذشت احوالات آنان را استخراج کنیم.
سرهنگی با اشاره به اهمیت درج خاطرات جنگ در جهان توضیح داد: آلمان ها 2 سال پس از تمام شدن جنگ گروهی را درست کردند به اسم گروه 47، که گروهی روشنفکر و نویسنده بودند و با نوشتن آثار جنگ سه جایزه نوبل ادبی را دریافت کردند.
این روای دفاع مقدس توضیح داد: سربازان زمان جنگ پیر می شوند اما دنیا برای اینکه در این خاطرات جنگ انرژی نهفته ای وجود دارد از آن برای حل مشکلات امروز جامعه اشان استفاده می کند.
تاریخ رسمی جنگ در خصوص همسران شهداء صحبت نخواهند کرد
این پژوهشگر با نظر به این مهم که تاریخ رسمی جنگ در خصوص همسران شهداء صحبت نخواهند کرد،اظهار کرد: منیژه لشکری همسر خلبان حسین لشکری که زمان اسارت همسرش 19 ساله بود با یک پسر یکساله و زمان برگشت همسرش از اسارت پسر یکساله او دیگر سال اول دندانپزشکی بود.
چهره برتر حوزه هنری ادامه داد: شهید سرلشکر حسین لشکری 18 سال اسیر بود. پس از بازگشت به ایران هر شب کابوس هایی را می دید، کابوس هایی که ادبیات از خاطرات همسر این شهید می تواند آن را بیان کند و لازم به ذکر است که خاطرات همسر این شهید به زودی منتشر می شود.
این پژوهشگر ادبیان جنگ بیان کرد: ادبیات جنگ باید به لایه های دوم، سوم و ... بعدی زندگی ها برود، چراکه هنوز قیمت اصلی این جنگ برای ما درنیامده است و ما آنطور که باید قدر و قیمت این جنگ را نمی دانیم و دانستن ارزش و قیمت تمام شده ما را به رفتار منصفانه با کشورمان می رساند.
درک منافع ملّی کشورمان منوط به دانستن تاریخچه جنگ است
سرهنگی با نظر به اهمیت دانستن منافع ملّی کشورمان و ضرورت حفظ آن مطرح کرد: درک منافع ملّی کشورمان منوط به دانستن تاریخچه جنگ ما است و ادبیات جنگ است که به ما می فهماند قدر بدانیم گندمی که از خاک این کشور خوردیم و لباس هایمان که با آفتاب آسمان این مملکت خشک شده است.
این پژوهشگر خاطرنشان شد: ادبیات جنگ را در همه جای دنیا به عنوان دارایی ملّی محسوب می کنند و این دارایی قابل احترام است چون به قیمت با ارزش ترین جوانان آن مملکت است.
سرهنگی تصریح کرد: نویسندگان ادبیات جنگ، نوشتن را معادل حیات بدانند چرا که نوشتن خاطرات جنگ بهاء و میزان اهمیت جنگ برای آیندگان است.
نظر شما