کشاورزی نیاز به سرمایه گذاری دارد/ کشاورزی خوب، مصداق عمل صالح است

خبرگزاری شبستان: نماینده ولی فقیه در گلستان گفت: دانش بنیانی، سرمایه گذاری و برنامه ریزی پایه های اساسی کشاورزی توسعه یافته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان، امروز (15 دی) در سی و یکمین جشنواره معرفی و تجلیل از نمونه های بخش کشاورزی استان گفت: اصولا توسعه، تکامل و پیشرفت حد نهایی ندارد، اینکه بشر به جایی برسد که نهایت باشد، امکان پذیر نیست. هرچقدر بشر تلاش کند و جلو برود بازهم جای کار بیشتر وجود دارد.

 

وی افزود: همیشه باید تلاش کنیم تا روز به روز جلوتر برویم. امروز کشور در این جاده قدم گذاشته و راه هایی را باز و شروع کرده است.

 

آیت الله نورمفیدی بیان کرد: توسعه در کشاورزی بسیار مهم است، نباید بگوییم حالا که به عنوان نمونه انتخاب شدیم، به پایان رسیده ایم. کشاورزی توسعه یافته یک بنیان و شاکله اساسی دارد که باید به آن اساس و ریشه هایش توجه کنیم و درصدد باشیم تا نقایص را برطرف کنیم.

 

وی گفت: کشورهای توسعه یافته هم در گذشته مشکلاتی داشتند اما بنا را بر این گذاشتند که به جلو حرکت کنند ما هم باید همین کار را انجام دهیم.

 

نماینده ولی فقیه در گلستان بیان کرد: کشاورزی باید دانش بنیان باشد، باید مبنای آن در علم و دانش باشد، علم و دانش هر لحظه در حال جلو رفتن است. بنیان دانش کشاورزی جلو برود اما مانند گذشته عمل کنیم نمی توانیم به موفقیت برسیم.

 

وی ادامه داد: باید این فرهنگ برای کشاورزان جا بیفتد که براساس علم و دانش فعالیت کنند، کاری که براساس علم و دانش نباشد، ابتر است.

 

آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه تفکر در کشاورزی باید بر مبنای دانش و سرمایه گذاری باشد، اظهار کرد: کشاورزی هم نیاز به سرمایه گذاری دارد. جان زمین را بگیریم تا خودمان جان پیدا کنیم، این کار نشدنی است. برنامه ریزی نیز در بخش کشاورزی بسیار مهم است.

 

وی افزود: کشاورزی باید جغرافیا  داشته باشد. اینکه این استان خاک، آب و هوایش اقتضای چه محصولی را دارد، مسئله مهمی است.

 

نماینده ولی فقیه در گلستان با انتقاد از کشت شالی در استان، اظهار کرد: این استان، شرایط شالی کاری ندارد. به اندازه آب های سطحی در گذشته شالیکاری می شود در گذشته 6 تا 7 هزار هکتار بود اما الان حدود 80 هزار هکتار است. آب های زیرزمینی را به وفور مورد استفاده قرار می دهند. آب ها در حال شور شدن است و 20 سال دیگر وضع این استان چگونه خواهد شد، اگر آب های زیرزمینی شور شود، بندرعباس می شویم.

 

آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: اگر بناست کشور توسعه یافته و پیشرفته باشیم، نباید دچار روزمرگی شویم، توسعه با این نگاه ها معنا ندارد. گام هایی برداشته شده اما کافی نیست. مردم باید فکر و کار و برنامه ریزی کنند.

 

وی بیان کرد: روستاها همیشه مولد بودند اما حالا مصرف کننده شده اند که این خطر است. در گذشته روستایی نان، ماست، پنیر، سبزیجات و ... را تأمین می کرد اما امروز همه چیز را وارد و خریداری می کند. روستاهایی که روی پای خود می ایستند مانند محمدآباد گرگان، باید تشویق شوند و دست آنان گرفته شود. کشاورزان نمونه هم باید دانش و تجربه خود را به دیگران انتقال دهند.

 

آیت الله نورمفیدی افزود: کشاورزی خوب، سرمایه گذاری و تولید مهمترین عمل صالح است، چه کسی گفته است که فقط نماز خواندن عمل صالح است.

 

کد خبر 599208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha