یارانه افراد پردرآمد حذف می‌شود/ ارشاد مکلف به ایجاد کانونهای مساجد در شهرها و روستاهای بالای هزار نفر

خبرگزاری شبستان:یارانه افراد پردرآمد حذف می‌شود، دولت مکلف به ایجاد امکانات لازم برای مراسم سالانه پیاده روی اربعین، تعیین وظایف دستگاهها برای توسعه فضاهای مذهبی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، یارانه افراد پردرآمد حذف می‌شود، دولت مکلف به ایجاد امکانات لازم برای مراسم سالانه پیاده روی اربعین، تعیین وظایف دستگاهها برای توسعه فضاهای مذهبی برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

شغل آتش‌نشانی و پرتوکاری اشعه جزو مشاغل سخت و زیان‌آور شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در  بررسی  لایحه برنامه ششم توسعهدر ماده ۹۹ دولت را موظف کرد ند شغل آتش‌نشانی و پرتوکاری اشعه را جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار آورد.

کمیته امداد و سازمان بهزیستی موظف به ایجاد سالانه ۱۰۰ هزار شغل برای مددجویان

نمایندگان مجلس  شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز( شنبه  ۱۸ دی )و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده ۹۸ این لایحه  سازمان‌های مناطق آزاد  را مکلف کردند  به منظور زدودن فقر از چهره مناطق آزاد تجاری یک درصد از محل وصول عوارض ورود کالا و خدمات این مناطق را پس از واریز به خزانه طبق بودجه سنواتی از طریق کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان‌ بهزیستی برای اشتغال محرومان و نیازمندان این مناطق اختصاص دهند.

 نمایندگان همچنین در ادامه بررسی این ماده  کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی  را موظف کردند برای توانمندسازی افراد تحت پوشش خود سالانه 100 هزار نفر به ترتیب 70 درصد کمیته امداد امام خمینی (ره) و 30 درصد سازمان بهزیستی را صاحب شغل کنند و دولت طبق بودجه سنواتی تسهیلات قرض الحسنه لازم را در جهت تحقق امر در نظر بگیرد.

یارانه افراد پردرآمد حذف می‌شود/منابع ‌آزاد شده به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی اختصاص می یابد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز (شنبه ۱۸ دی ) و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده ۹۴  دولت را  موظف کردند در طول اجرای قانون برنامه هر سال حداقل مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی را علاوه بر یارانه موجود متناسب با محرومیت ۲۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار از محل هدفمندی سازی یارانه‌ها و حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد در ردیف بودجه خاص سنواتی تأمین و از طریق سازمان‌های مذکور پرداخت کند.

بر اساس این ماده دولت در عین افزایش توانمندسازی دهک‌های یارانه‌بگیر موظف به حذف یارانه خانواده‌های پردرآمد شد.

همچنین وکلای ملت ماده ۹۵ این لایحه که در مورد کنترل آسیب های اجتماعی بود را برای بررسی دقیق تر به کمیسیون ارجاع کردند.

مجلس وظایف جمعیت هلال احمر در برنامه ششم توسعه تعیین کرد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز شنبه 18 دی و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده 92 این لایحه مصوب کرده اند: جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران به منظور افزايش ضريب ايمني و تاب‌آوري جامعه، پيشگيري و كاهش خطرات ناشي از حوادث و سوانح، ارائه خدمات بشر دوستانه و در قالب قوانين بودجه سنواتي اقدامات ذيل را انجام دهد:

الف: كمك به حفظ و ارتقاء سرمايه اجتماعي با استفاده از توان و ظرفيت‌هاي مردمي و افزايش مشاركت‌هاي اجتماعي مردم.

ب: توسعه و تقويت شبكه امداد و نجات كشور با هدف اقدامات پيشگيرانه و آمادگي براي پاسخگويي سريع و به موقع به حوادث و سوانح كشور.

ج: افزايش آگاهي‌هاي عمومي به ويژه آموزش‌هاي همگاني جهت کاهش خطرپذیری و عمومي جهت كاهش خطرپذيري و افزايش تاب‌آوري جامعه در مقابل حوادث و سوانح.

د: در راستاي تأمين منابع پايدار در زمينه مقابله با حوادث و سوانح، 5/0% مندرج در ماده(163) قانون امور گمركي به 1% افزايش پيدا نموده و منابع حاصله پس از واريز به خزانه در قالب بودجه سنواتی در اختيار جمعيت هلال احمر قرار مي‌گيرد.

تکالیف دستگاه‌های اجرایی به منظور صیانت از میراث فرهنگی و توسعه گردشگری مصوب شد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی صبح امروز یکشنبه 19 دی و در بررسی جزئیات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده 113 این لایحه دستگاههای اجرایی را مکلف کرده اند به منظور صیانت از میراث فرهنگی و حمایت از صنایع دستی و تشویق و توسعه گردشگری اقدامات زیر را انجام دهند:

الف: هزینه‌های مربوط به پژوهش، حفاظت و مرمت آثار منقول و غیر منقول ثبت شده در فهرست آثار ملی و فهرست‌های ذی‌ربط آثار در اختیار و در حیطه وظایف تخصصی همان دستگاه را در قالب بودجه سنواتی از محل اعتبارات خود تأمین کنند. این اعتبارات در چارچوب ضوابط قانونی سازمان میراث فرهنگی،‌صنایع دستی و گردشگری هزینه می‌شود.

ب: تأسیسات گردشگری از هر نظر تابع قوانین و مقررات بخش صنعت گردشگری به استثناء معافیت های مالیاتی است و از شمول قانون نظام صنفی مستثنی می‌باشند.

2- سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف است به‌منظور حفظ و صیانت از میراث فرهنگی اقدام لازم را با همکاری و هماهنگی سایر دستگاه‌های اجرائی ذی‌ربط به‌منظور شناسایی، مستندسازی، حفاظت و مرمت و معرفی میراث فرهنگی (اعم از ملموس و ناملموس) میراث طبیعی، ایجاد شهرهای جهانی صنایع دستی و احیای هنرهای سنتی در حال زوال در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی و ثبت در فهرست میراث جهانی را طبق بودجه سنواتی به عمل آورد.

دولت مکلف به ایجاد امکانات لازم برای مراسم سالانه پیاده روی اربعین حسینی شد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 19 دی و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده 112 این لایحه دولت را مکلف کرده اند به منظور تعميق ارزشها، باورها و فرهنگ مبتني بر هويت اسلامي و ترويج سيره و سنت اهل بيت عليهم‌السلام و استفاده بهينه از ظرفيت معنوي اماكن زيارتي به‌ويژه در شهرهاي مقدس مشهد، قم و شيراز و برگزاري و تمهيد امكانات لازم مراسم سالانه پياده روي اربعين، نسبت به انجام امور ذيل تا پايان برنامه اقدام ‌نمايد:

الف- شناسايي دقيق نيازها و مشكلات زائرين، برنامه‌ريزي و تدوين سازوكارهاي لازم جهت ساماندهي امور زائرين و تأمين زيرساختهاي لازم از طريق حمايت از شهرداريها و بخشهاي غيردولتي

ب- توسعه امكانات، فعاليتهاي فرهنگي و خدمات زيارتي در قطب‌هاي زيارتي و گردشگري مذهبي و فراهم نمودن زمينه زيارت مطلوب و اجراي پروژه‌هاي زيربنايي مورد نياز در قالب بودجه‌هاي سنواتي

نمایندگان در ادامه و در ماده 111 این لایحه وزارت جهاد کشاورزی موظف کرده اند به منظور احداث و توسعه اماکن و فضاهای ورزشی، اراضی ملی غیر کشاورزی و خارج از حریم شهرها و محدوده روستاها به استثناء اراضی واقع در مناطق چهارگانه محیط زیست را كه مورد نياز بخش غيردولتي است با تایید وزارت ورزش و جوانان به قیمت ارزش معاملاتی اعلام شده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی به بخش غيردولتي و تعاوني با اولویت تعاونی های ایثارگران واگذار نماید. تغییر کاربری این اراضی ممنوع است. منابع حاصل از اجرای این حکم به خزانه واریز می شود.

کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کار مدیریت فرهنگی را در کشور انجام می دهند

حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در هنگام بررسی بند و ماده 110 لایحه برنامه ششم توسعه که در رابطه با ایجاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور بود و در این بند وزارت ارشاد مکلف می شد در تمامی مساجد شهری و روستاهای بالای 1000 نفر جمعیت کانونهای فرهنگی و هنری ایجاد کند. پیشنهاد حذف روستاهای بالای 1000 نفر جمعیت را داد و گفت: به برکت نظام اسلامی و با راه اندازی کانونهای فرهنگی هنری در مساجد امکانات خوبی در اختیار مساجد قرار می گیرد.

وی گفت: یکی از ضرورتهای اجرایی برنامه های فرهنگی در مساجد شناخت مخاطب است و بدون شناخت مخاطب به ویژه نسل جوان ما نمی توانیم کاری انجام دهیم و خوشبختانه کانونهای فرهنگی هنری این مخاطب شناسی را به خوبی داشته اند.

موسوی لارگانی گفت: ما نمی توانیم برای مردم برنامه ریزی کنیم بلکه باید با مردم و برای خودشان برنامه ریزی کنیم و قطعاً مردم بهترین مشاورین ما هستند و شناخت مخاطب و چگونگی رفتار با جوانان از مهمترین الزامات مدیریت فرهنگی است که خوشبختانه این مدیریت از طریق کانونهای فرهنگی و هنری به خوبی اعمال می شود و می تواند ما را به اهدافمان برساند.

نماینده مردم فلاورجان با اشاره به جنگ نرم دشمن خاطرنشان کرد: در عصری که جوانان ما در معرض تبلیغات فرهنگی دشمنان هستند باید برای آنان برنامه ریزی کرد چرا که انگلیس و امریکا دو دهه است که تهاجم فرهنگی را علیه ما آغاز کرده است و مقام معظم رهبری نیز با تیزبینی به مردم و مسئولین وقت متذکر شده اند و تنها راه مقابله با استعمار غربی در جنگ نرم پرکردن مسجد از جوانان و نوجوانان است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه برای جذب جوانان در مساجد باید جاذبه ایجاد کنیم، گفت: یکی از جاذبه ها در مساجد کانونهای فرهنگی و هنری است که می تواند در این زمینه موثر واقع شود.

وی اضافه کرد: چرا ما می خواهیم روستاهای زیر هزار نفر جمعیت را از امکانات و برخورداری از کانونهای فرهنگی و هنری محروم کنیم مگر روستاییان ما با شهرنشینان فرق دارند مگر دشمن با مردم روستای ما کار ندارد، در حال حاضر تمامی روستاهای از خدمات اینترنت برخوردارند و قطعاً جوانان در روستای ما نیز در معرض جنگ نرم دشمن هستند و باید برای انها نیز برنامه ریزی کرد و کانونهای فرهنگی و هنری ایجاد کرد.

وی در ادامه پیشنهاد خود را مطرح کرد و لاریجانی پیشنهاد حذف این عبارت را داد که در صورت تصویب آن وزارت ارشاد مکلف میشد تمامی مساجد شهری و روستایی را بدون احتساب جمعیت آنها از کانونهای فرهنگی و هنری برخوردار کند این پیشنهاد حذف به تصویب نمایندگان نرسید و به این ترتیب وزارت ارشاد در طول برنامه ششم مکلف شد کانونهای فرهنگی و هنری در مساجد شهرها و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت ایجاد کند.

دولت مکلف به اختصاص درصدی از مالیات ارزش افزوده برای توسعه ورزش شد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی صبح امروز یکشنبه و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده 109 این لایحه دولت را مکلف کرده اند بيست و هفت صدم درصد(27/0%) از كل نه درصد(9%) ماليات ارزش افزوده را براي توسعه ورزش مدارس، ورزش همگاني، ورزش روستايي و عشايري، ورزش بانوان و زير ساختهاي ورزش بويژه در حوزه معلولين و جانبازان اختصاص دهد. اين مبلغ در رديفهاي مربوط به وزارت ورزش و جوانان و وزارت آموزش و پرورش در بودجه سنواتي پيش بيني و پس از مبادله موافقت نامه در اختيار اين وزراتخانه‌ها قرار مي‌گيرد. پس از کسر این 27 صدم درصد ماده 6 برنامه اجرایی می شود.

تبصره1: اين اعتبار فقط در استانها هزينه ميشود.

تبصره 2: پرداخت هر گونه وجهی از محل بودجه کل کشور به هر شکل و به هر نحو به ورزش حرفه ای ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.

مجلس وظایف دستگاهها را برای توسعه فضاهای مذهبی و فرهنگی و تثبیت جایگاه مسجد تعیین و مشخص کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 19 دی و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده 110 این لایحه مصوب کرده اند به‌ منظور توسعه فضاهای مذهبی فرهنگی و بهره‌گیری بهینه از اماکن مذهبی و تثبیت جایگاه مسجد به‌ عنوان اصلی‌ترین پایگاه عبادی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اقدامات زیر انجام می‌شود:

براساس بند الف این ماده وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شهرداری‌ها موظفند در طراحی واجرای طرحهای جامع تفصیلی شهری وهادی روستایی وشهرک‌ها وشهرهای جدیدالاحداث، اراضی مناسب برای احداث مسجد وخانه عالم در جوار مساجد جهت استفاده امام جماعت همان مسجد پیش‌بینی کنند و پس از آماده‌سازی بدون دریافت هزینه و با حفظ مالکیت عمومی در اختیار متقاضیان احداث مساجد قرار دهند.

تبصره- مساجد مصلی ها، اماکن مذهبی اقلیت های دینی مصرح در قانون اساسی حوزه های علمیه شامل مراکز آموزشی، پژوهشی و اداری از پرداخت هزینه‌های حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب و عوارض ساخت و ساز فقط برای فضای اصلی معاف می‌باشند.

ب- مالکان مجتمع‌های تجاری، اداری و خدماتی جدیدالاحداث موظفند نمازخانه مناسبی را در اماکن مذکور احداث نمایند. دستورالعمل این بند شامل تعداد واحدهای این مجتمع‌ها و مکان احداث در چهارچوب نقشه‌های مصوب به‌ تصویب شورای‌عالی شهرسازی و معماری می‌رسد.

ج- سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و شهرداری‌ها موظفند نسبت به احداث یا اختصاص فضای کافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه در بوستان‌های ملی و بوستان‌های شهری اقدام کنند.

د- کلیه دستگاه‌های اجرایی، مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، مجموعه‌های ورزشی، مجتمع‌های رفاهی، تفریحی و مجتمع‌های تجاری اعم از دولتی یا غیردولتی، موظفند نسبت به احداث یا اختصاص و نگهداری فضای کافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه اقدام نمایند.

هـ- وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و نفت موظفند تمهیدات و اقدام لازم را جهت احداث مسجد و نمازخانه در پایانه‌های مسافربری و جایگاه‌های عرضه سوخت بین شهری و همچنین نگهداری و مدیریت مساجد و نمازخانه‌های مذکور از طریق بخش غیردولتی به‌عمل آورند.

ارشاد مکلف به ایجاد کانونهای مساجد در شهرها و روستاهای بالای ۱۰۰۰ نفر شد

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی صبح امروز یکشنبه 19 دی و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در بخش فرهنگ هنر و ورزش و در بند و در ماده 110 این لایحه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف کردند به‌ منظور ارتقای کارکرد فرهنگی و هنری مساجد، برقراری عدالت فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی و جذب جوانان و نوجوانان به مساجد، با رعایت موازین اسلامی ترتیبی اتخاذ نماید تا کلیه مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت از کانون‌های فرهنگی و هنری براساس بودجه سنواتی برخوردار گردند.

جمهوری اسلامی ایران قدرت جهانی امریکا را ضعیف کرده است

اکبر رنجبرزاده، عضو هیئت رییسه مجلس در مورد سخنان ضد ایرانی کری به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: آمریکاییها همواره با ایرانیان یک عناد و دشمنی دارند و مسئولان و تصمیم گیرندگان این کشور در هر رده که باشند همواره سعی می کنند تصمیماتی علیه ایران اتخاذ کنند تا این کشور را به چالش بکشند و ضعیف کنند.

وی اظهار داشت: ما معقتدیم که جمهوری اسلامی ایران امریکا را ضعیف کرده است و ایران توانسته است با چارچوب منطقی در مقابل امریکا بایستد و قدرت بین المللی و جهانی این کشور را تضعیف کند.

رنجبرزاده گفت: قطعا امریکاییها تلاش می کند از هر روزنه و هر راهی باشد که چه منطقه ای و چه بین المللی به تضعیف ایران بپردازند ولی انها راه به جایی نمی برند.

این عضو هیئت رییسه مجلس با بیان اینکه حرکتهای مذبوحانه امریکا برای ما ملموس است گفت: ما براساس راهبرد و استراتژی درست جمهوری اسلامی ایران و زیر چتر ولایت فقیه و رهبری حرکت می کنیم و باورهای خودمان را داریم.

وی خاطرنشان کرد: اینکه امریکاییها تعهد می دهند و به یکباره زیر آن می زنند برای آنها هزینه های ابرویی داشته است درست است حرکتهای انها برای ما هزینه های اقتصادی و مالی داشته است ولی باعث استحکام برای مقابله بیشتر با آنها شده است ولی همین حرکتها برای آنها باعث بر باد رفتن حیثیت بین المللی شان شده است.

رنجبرزاده تاکید کرد: امریکا در حال حاضر در قواعد بین المللی طرد شده است و به عنوان یک ابرقدرت روز به روز ضعیف تر می شود و عامل آنها نیز جمهوری اسلامی ایران است و طبیعی است که مسئولان این کشور علیه ما حرکت کنند و صحبتهایی داشته باشد.

۳۰۰ روستای دارای بافت با ارزش تاریخی بهسازی و احیا می شود

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز نوبت صبح امروز یکشنبه 19 دی و در بررسی جزییات لایحه برنامه ششم توسعه در ماده 114 این لایحه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف کرده اند نسبت به تهیه و اجرای طرح بهسازی و احیای حداقل 300 روستای دارای بافت با ارزش تاریخی و فرهنگی و روستاهای هدف گردشگری را از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه ای، تا پایان برنامه در بودجه سنواتی به انجام رسانده تا در چهارچوب مفاد این ماده حفظ، نگهداری و مورد بهره برداری قرار گیرد.

 

 

 

کد خبر 600711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha