نگاه دولت به صنایع‌دستی نگاهی حمایتی است/ به دنبال ارتقای رتبه ایران در صادرات صنایع‌دستی هستیم

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به اینکه بعد از برجام، فضای مناسبی برای استفاده از ظرفیت‌های این حوزه به‌وجود آمده است گفت: «صنایع‌دستی برای ما هم یک کالای فرهنگی و هم یک کالای اقتصادی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، دکتر زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در جلسه انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی با اشاره به اینکه بعد از برجام، فضای مناسبی برای استفاده از ظرفیت‌های این حوزه به‌وجود آمده است گفت: «صنایع‌دستی برای ما هم یک کالای فرهنگی و هم یک کالای اقتصادی محسوب می‌شود.

 

وی افزود: «باید بتوانیم از نظرات اعضای انجمن صادرکنندگان صنایع‌دستی برنامه‌هایی را استخراج کنیم تا در غالب این برنامه‌ها اهداف مد نظر فعالان عرصه صنایع‌دستی محقق شود.»

 

احمدی‌پور گفت: «من اعتقاد دارم که باید هر سه بخش میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری را در کنار هم ببینم، اما من در تمامی این حوزه‌ها، اولویت را برای صنایع‌دستی در نظر گرفته ام زیرا چیزی که به صورت متحرک هویت ما را معرفی می‌کند و بر موفقیت حوزه‌های گردشگری و میراث ‌فرهنگی تأثیر می‌گذارد صنایع‌دستی است.»

 

باید استفاده از صنایع‌دستی در بخش‌های مختلف به عنوان یک اصل در نظر گرفته شود

او با اشاره به اینکه باید استفاده از صنایع‌دستی در بخش‌های مختلف به عنوان یک اصل در نظر گرفته شود گفت: «به عنوان مثال همه ایرلاین‌ها، قطارها، اتوبوس‌هاو حتی تاکسی‌ها باید نماد صنایع‌دستی داشته باشند. باید در همه فرودگاه‌های کشور فروشگاه‌های لباس با نماد صنایع‌دستی داشته باشیم تا گردشگران خارجی از لباسی استفاده کنند که هویت ما را معرفی کند.»

 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری افزود: «من پیشنهاد کردم که تمام خدمه پرواز و نیروهایی که در مجموعه حمل‌ونقل کار می‌کنند از ظرفیت‌های صنایع‌دستی استفاده کنند. حتی معتقدم در بحث درجه‌بندی هتل‌ها و اقامتگاه‌های کشور، امتیازی برای این مسئله قائل شویم که هتل‌ها و اقامتگاه‌ها چقدر در طراحی و دکوراسیون داخلی از صنایع‌دستی استفاده کرده‌اند.»

 

او گفت: « باید سالن‌های اجتماعات هر استانی از نمادهای صنایع‌دستی در طراحی خود استفاده کنند، زیرا این مسئله علاوه بر تقویت حس هویت، چرخه فروش را نیز تقویت می‌کند. حتی باید به سمتی پیش رویم که تمام هدایایی که در نهادها و ارگان‌های مختلف به افراد داده می‌شود صنایع‌‌دستی ایرانی باشد.»

 

احمدی‌پور گفت: «برای اینکه صنایع‌دستی را به دغدغه‌ای در دولت تبدیل کنیم باید برنامه‌ای مشخص و مدون داشته باشیم. استخراج هر آنچه که ما بتوانیم از آن برای تهیه متن و برنامه‌ای دارای قابلیت ارائه در دولت استفاده کنیم بر عهده شما کارشناسان و فعالان این حوزه است.»

لزوم ایجاد بازارچه‌های زنجیره‌ای صنایع‌دستی در تمام شهرستان‌ها

او با تأکید بر این نکته که اکنون احتیاج داریم این پیشنهادها و ایده‌ها را به برنامه‌های عملیاتی و اجرایی تبدیل کنیم افزود: «باید در غالب برنامه اقتصاد مقاومتی در همه شهرستان‌ها و استان‌ها فروشگاه‌های زنجیره‌ای صنایع‌دستی داشته باشیم. شما باید شناسایی کنید که چرا استانی نمی‌تواند از ظرفیت‌های صنایع‌دستی استفاده کند و کدام نهاد یا سازمانی همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهند. شما باید مشکلات و ظرفیت‌های چرخه تولید تا مصرف را شناسایی کنید تا بر مبنای آن برای این حوزه برنامه‌ریزی کنیم.»

 

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به اینکه اکنون رتبه ایران در صادرات صنایع‌دستی 35 است گفت: «ما به دنبال این هستیم که رتبه ایران را در این حوزه را ارتقا دهیم. شما کارهایی را که باید برای رسیدن به این هدف انجام شود را مشخص کنید تا مطالبات و پیشنهادهای مطرح شده از سوی شما به پیشنهادی برای دولت تبدیل شود.»

 

وی با تأکید بر اینکه قرار است سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به حمایت، تولید، صادرات و... صنایع‌دستی نگاه حاکمیتی داشته باشد گفت: «باید از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم؛ این امکان در دولت نیز فراهم شده و خوشبختانه نگاه دولت به صنایع‌دستی کاملا مثبت است. حتی معاون اول رئیس جمهور نیز بارها تأکید کرد که اکنون ممکن است توان طراحی صنایع بزرگ و سنگین وجود نداشته باشد اما می‌توان بر روی صنایع‌دستی سرمایه‌گذاری کرد، زیرا صنایع‌دستی محیط ‌زیست محور است، اشتغال پایدار ایجاد می‌کند و می‌تواند جمعیت را در روستا‌ها ماندگار کند.»

 

احمدی‌پور با اشاره به برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر گفت: «نگاه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و دولت مراقبت کردن از طیف روستایی و عشایر است فقط به واسطه صنایع‌دستی، تولیدات محلی عشایری و کشاورزی، زیست خود را تأمین می‌کنند. از طرفی ما باید در روستاها و شهرهای زیر 100 هزار نفر باید اقدامات کمکی را برای اشتغال و پایدار شدن جمعیت انجام دهیم.»

 

وی با بیان اینکه پیش‌بینی شده که امسال 70هزار شغل از بستر صنایع‌دستی ایجاد شود گفت: «نگاه دولت به صنایع‌دستی نگاهی حمایتی است و امیدوارم با کمک شما بتوانیم از ظرفیت‌های دولت برای توسعه صنایع‌دستی و صادرات این حوزه بهره لازم را ‌ببریم.

 

کد خبر 600793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha