خبرگزاری شبستان – تبریز:
منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس در شمالغرب ایران و استان آذربایجان شرقی واقع شده و بنابر ارزیابی های صورت گرفته از سوی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران، پس از منطقه آزاد کیش، دومین منطقه آزاد توسعه یافته و در حال رشد کشور به شمار می رود که اولین و تنهاترین منطقه آزاد الکترونیک کشور نیز محسوب می شود.
در گفتگویی با تنی چند از تولیدکنندگان داخلی مستقر در منطقه آزاد ارس، به نقش تولید ایرانی در تحقق اقتصاد مقاومتی پرداختیم.
انتقال انرژی مثبت تولید داخل به منازل ایرانیان
فردین صادقی فر، مدیرتولید شرکت وحدت تلاش کارا ارس، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان ابراز داشت: این شرکت از سال ۱۳۹۱ در لبیک به ندای رهبری مبنی بر تولید ایرانی کار خود را آغاز کرد که هم اکنون بیش از ۷۰ نفر در این کارخانه مشغول کار هستند که با راه اندازی خط تولید جدید ۱۵۰ نفر دیگر به نیروی کار این کارخانه افزوده خواهد شد.
صادقی فر با انتقاد از نظر برخی نسبت به نبود کار در کشور، تاکید کرد: کار در کشور فراوان است اما کارکن کم داریم، اگر سیاست های دولت به همین گونه پیش برود، تا چند سال آینده کارفرمایان، به کارگران التماس می کنند تا بیایند و کار کنند.
مدیرتولید شرکت وحدت تلاش کارا ارس همچنین با اشاره به کیفیت بالای تولید این کارخانه در مقایسه به نوع محصول خارجی ابراز داشت: ۲۵ سال بود، دستگاه فر را از ترکیه وارد می کردیم اما امروز ما با تولید فرهای ایرانی، از نظر کیفیت و از نظر نوع و نحوه بسته بندی نیز از کشور ترکیه پیش هستیم که به زودی محصولات تولیدی این کارخانه به کشورهای آفریقایی و عراق نیز صادر می شود.
صادقی فر گفت: قیمت دستگاه تولیدی ما ارزان تر از محصول تولیدی کشور ترکیه است، کیفیت کارتن ها و بسته بندی های این محصول نیز در مقایسه با محصول کشور ترکیه به مراتب بهتر است.
مدیرتولید شرکت وحدت تلاش کارا ارس تاکید کرد: ما به انرژی مثبت نیروی کارگر در کارخانه اعتقاد داریم و معتقد هستیم این انرژی مثبت از فرایند تولید داخلی و از طریق همین دستگاه فر به تک تک منازل ایرانی ها منتقل می شود و همین امر ما را استوارتر می کند.
امتیاز فعالیت در مناطق آزاد
همچنین مسعود اقدم، مدیرعامل شرکت ماد اولدوز ارس، با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد ۱۲۳ نفر کارگر در این کارخانه فعالیت می کنند، به خبرنگار ما گفت: این شرکت در زمینه تولید لوازم بهداشتی و اسپره های صنعتی و آرایشی فعالیت می کند، محصولات این شرکت با ۲۵ برند جهانی و در ۸۷۰ تنوع رایحه ای تولید و به کشورهای آسیای میانه صادر می شود.
مدیرعامل شرکت ماد اولدوز ارس همچنین به مشکلات تولیدی در این منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور ما رتبه دوم تولید گاز را در جهان دارد اما ما در اینجا مشکل کمبود گاز داریم.
وی ادامه داد: البته وجود معافیت های مالیاتی و عدم وجود بروکراسی ها از امتیازات فعالیت در منطقه آزاد ارس می باشد.
صادرات ۹۰درصد محصولات به خارج
حسن قدکساز، مدیرعامل شرکت آیچین تجارت ارس نیز ابراز داشت: در این شرکت، خشکبار فرآوری و بسته بندی شده و به کشورهای دیگر صادر می شود، تنها ۱۰ درصد تولیدات ما در داخل کشور مصرف می شود و مابقی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
مدیرعامل شرکت آیچین تجارت ارس با اشاره به اینکه سه و نیم میلیارد تومان سرمایه اولیه راه اندازی این شرکت بوده است، عنوان کرد: هم اکنون ۶۰ نفر نیروی انسانی در این کارخانه مشغول کار هستند.
قدکساز تاکید کرد: مواد اولیه خشکبار بیشتر از شهرستان های استان آذربایجان شرقی و گاهی نیز از کشورهای افغانستان و ازبکستان تامین می شود که فرآوری و خشکبار کشمش، برگ زردآلو، بادام، پسته و گردو از جمله محصولات تولیدی این کارخانه است.
تشکیل ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی
محسن خادم عرب باغی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از تشکیل ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی در این منطقه خبر داد و گفت: اقتصاد مقاومتی به عنوان روشی مهم در تغییر مسیر حرکت اقتصادی کشور است که در برابر هجمه های غرب همانند سدی محکم و کارآمد عمل می کند.
وی با اشاره به تشکیل ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی از سال گذشته در این منطقه گفت: هماهنگی جهت تدوین برنامه های عملیاتی حوزه های اجرایی منطقه در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و راهبردهای مربوط و پیگیری تأمین نیازهای اجرای برنامه های مصوب از اهم وظایف این ستاد است.
عرب باغی همچنین دریافت برنامه های عملیاتی حوزههای اجرایی و سایر نهادها و بخش خصوصی مستقر در منطقه برای تحقق اقتصاد مقاومتی و بررسی و تصویب آن ها، اعمال نظارت و مداخله جدی در موارد قصور و حل و فصل مشکلات و ایجاد هماهنگی بین معاونتها، مدیران و حوزههای اجرایی مختلف برای عملیاتی کردن برنامه مصوب از دیگر وظایف این ستاد برشمرد.
پرداخت تسهیلات ویژه به واحدهای صنعتی ارس
ابراهیم باقرزاده معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس به خبرنگار ما گفت: همسو با سیاست های حمایتی دولت تدبیر و امید تسهیلات ویژه رونق تولید برای شرکت های صنعتی فعال، راکد، غیرفعال و در حال احداث بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی پرداخت شد.
وی افزود: بعد از ابلاغ مصوبه و ثبت نام شرکت های تولیدی و صنعتی، پرونده ها در کمیته ارزیابی تشکیل و بررسی شد. در قالب این طرح ۶۱ شرکت فعال و در حال احداث منطقه آزاد ارس با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی برای دریافت تسهیلات ۸۳۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی به بانک معرفی شدند.
باقرزاده با بیان اینکه بودجه حمایتی از سرمایه گذاران در آذربایجان شرقی هفت هزار میلیارد ریال و سهم منطقه آزاد ارس از این میزان ۱۲ درصد است که ۴۵ درصد مبلغ حمایتی ارس به شرکت های صادراتی و ۲۵ درصد نیز به شرکت های فن آور و بقیه به سایر شرکت های این منطقه اختصاص پیدا کرد.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ارس در پایان خاطر نشان کرد: از بین سه هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی ثبت نام کرده در آذربایجان شرقی ۷۰ واحد مربوط به ارس بود که با بررسی های بعمل آمده ۶۱ واحد برای اخذ وام به بانک ها معرفی شده و در مراحل اخذ وام قرار دارند.
ارس تنها منطقه آزاد الکترونیک کشور
محمد فرقانی، مدیرعامل شرکت مخابرات آذربایجان شرقی ارس را اولین و تنها منطقه آزاد الکترونیک کشور دانست و ابراز داشت: با ایجاد این امکانات و زیرساخت های قدرتمند در حوزه ارتباطات و مخابرات، ارس اولین منطقه آزاد الکترونیک کشور است که خدمات یکپارچه دیجیتال بر اساس خواست و سفارش مشتریان و سرمایه گذاران ارس در سطح کلان جهانی را فراهم کرده است.
فرقانی افزود: در راستای اجرای این طرح ۳۰ کیلومتر فیبر نوری در سطح منطقه دفن و تجهیزات لازم نیز بر روی آن نصب و راه اندازی شده که سرویس دهی باند پهن به هزار واحد صنعتی و تجاری، ایجاد ۴هزار خط تلفن با میانگین چهار خط تلفن به ازای هر واحد صنعتی تجاری و دایر کردن ۴۰ مگابیت بر ثانیه پهنای باند برای هر واحد صنعتی و تجاری از مزیت های ایجاد این سیستم است.
وی با اشاره به مزیت های اجرای این طرح در منطقه آزاد ارس خاطرنشان کرد: صاحبان صنایع برای رونق فعالیت های اقتصادی خود با بهره گیری از این امکانات می توانند علاوه بر برقراری ارتباط صوتی و تصویری با دیگر دفاتر و شهرها، سیستم های تولید را سوپروایزینگ کنند.
گزارش از بیت اله احمدی
نظر شما