به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در آستانه روز هوای پاک در نشست خبری گفت: بیش از 4 هزار واحد صنعتی باید نیمدرصد عوارض آلایندگی را پرداخت کنند.
وی با اشاره به درآمد ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومانی از محل دریافت عوارض آلایندگی صنایع، خاطرنشان کرد: این مبلغ به حساب شهرداریهای سطح کشور واریز میشود که میتواند منبع درآمد خوبی برای مدیریت شهری باشد.
متصدی با بیان اینکه انتظار داریم درآمد حاصل از عوارض آلایندگیها برای مشکلات محیط زیستی هزینه شود، تصریح کرد: متاسفانه در عمل چنین اتفاقی رخ نمیدهد.
وی با اشاره به آلودگی هوا در کلانشهرها و عوامل آلایندگی، خاطرنشان کرد: درآمد حاصل از عوارض آلایندگی باید در توسعه حمل و نقل عمومی هزینه شود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: سال گذشته 700 میلیارد تومان از محل عوارض آلایندگی درآمد کسب شده است.
متصدی، ساخت و سازها و موارد مربوط به آن را یکی از عوامل موثر در آلودگی شهرها عنوان کرد و افزود: به موضوع آلودگی هوا با منشأ ساخت و ساز کمتر توجه شده است.
وی با اشاره به کاهش عمر ساختمان های موجود در تهران بر اثر نوسازی، خاطرنشان کرد: افزایش قیمت زمین و فروش تراکم در تهران باعث شده تا عمر ساختمانهای مسکونی کاهش یابد.
متصدی، آلودگی ناشی از تخریب و ساخت و ساز را از دیگر عوامل افزایش آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: تردد کامیونها برای تخلیه نخاله و ورود مصالح از دیگر عوامل ایجاد آلودگی هوای شهرها است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه بیشتر کامیونها فرسوده هستند و عمر 30 تا 40 سال دارند، اظهار داشت: تردد کامیونهای فرسوده باعث افزایش ذرات دو و نیم میکرون در شب میشود.
متصدی با بیان اینکه تردد کامیونها در تهران از ساعت 22 شب آغاز میشود، اظهار داشت: بر اساس پایش میزان آلودگی هوا مشخص شده است که میزان ذرات معلق دو و نیم میکرون در شب بیشتر از روز است.
متصدی با بیان اینکه 100 هزار کامیون در شب در سطح تهران تردد میکنند، اظهار داشت: از نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی انتظار داریم تا درباره ساماندهی کامیونها و پایش شبانه به سازمان محیط زیست کمک کنند.
وی در ادامه با اشاره به 29 دی روز ملی هوای پاک گفت: از روز ملی هوای پاک سال گذشته تا امسال اقدامات زیادی از سوی سازمان محیط زیست انجام شده است.
متصدی افزود: در این مدت تلاش کردهایم تمام نهادها و سازمانها را در راستای حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا هماهنگ کنیم.
وی با بیان اینکه دولت و سازمان محیط زیست در یک سال گذشته چالشهای محیط زیستی زیادی را پشت سر گذاشته، خاطرنشان کرد: در یکی از این چالشهای محیط زیستی موفق شدیم در صنعت موتورسیکلتهای کاربراتوری، فناوری کهنه را حذف کنیم.
متصدی با اشاره به همکاری بین سازمان محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: از مهرماه امسال تولید موتورسیکلتهای کاربراتوری متوقف شد.
متصدی با بیان اینکه دولت مصوبه خود را درباره موتورسیکلتهای کاربراتوری تغییر نداده است، تاکید کرد: از اول مهرماه 95 سازمان حفاظت محیط زیست مجوزی برای شمارهگذاری موتورسیکلت های کاربراتوری صادر نکرده است.
وی با بیان اینکه یک موتورسیکلت 5 برابر خودرو آلودگی تولید میکند، افزود: 11 میلیون موتورسیکلت در کشور وجود دارد که از آن تعداد 3 و نیم میلیون موتور در پایتخت تردد میکنند.
متصدی یادآور شد: آلایندگی 11 میلیون موتورسیکلت در کشور معادل 55 میلیون خودرو میباشد و این در حالی است که 18 میلیون خودرو در کشور تردد میکنند.
نظر شما