مساجد عربستان بسته می شوند

خبرگزاری شبستان: بستن درهای مساجد سعودی به دلایل امنیتی پس از هر نماز، بحث‌انگیز شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه الکترونیکی «المنار» لبنان، تصمیم وزارت امور اسلامی و دعوت و ارشاد عربستان مبنی بر بستن درهای مساجد بعد از هر نماز در خیابان های سعودی بحث و جدل آفرید، به ویژه اینکه این وزارتخانه اعلام کرده است به دلایل امنیتی میخواهد با دوربین مساجد را کنترل کند.

 

بنابراین گزارش، وزارت امور اسلامی عربستان، همچنین به ائمه جماعات تاکید کرده است درهای مساجد را پس از نماز ببندند و در ایام هفته نیز  برای آنها نگهبان بگذارند و علاوه بر آن برای حفظ امنیت مساجد، دوربین های مراقبت را داخل و بیرون مساجد نصب کنند.

 

این وزارتخانه اعلام کرده است که در مرحله اول، مساجدی که نمازگزاران بیشتری دارند، تحت نظارت قرار می گیرند.

 

یک منبع که نامش ذکر نشده است، گفت: هدف از این اقدام، مراقبت صرف از مساجد نیست، بلکه می خواهند مطمئن شوند که نمازگزاران را چیزی تهدید نمی کند، به ویژه این که حمله به نمازگزاران در سال گذشته در این کشور افزایش داشته است.

 

این منبع آگاه افزود: اخیرا تعدادی بطری های آب در داخل مساجد کشف شد که آلوده به مواد شیمیایی بودند و همین امر انگیزه ای شد تا در غیر از ساعات نماز، درهای مساجد بسته شوند.

 

این در حالی است که برخی مبلغان تصمیم بستن درهای مساجد به بهانه مراقبت از آن‌ها ار اقدامی غیر قابل پذیرش دانسته‌اند.

 

در همین راستا، منصور الشمری؛ مبلغ سعودی در این باره، گفت: این وزارتخانه هر توجیهی در این باره بکند قابل قبول نیست و نمی توان جلوی عبادت نمازگزاران را گرفت.

 

وی افزود: برای حفظ امنیت مساجد باید نیروهای امنیتی و دوربین های مراقبت را بیشتر کرد، نه اینکه درهای مساجد را بست.

 

بنابر این گزارش، شیخ احمد العجمی؛ امام جماعت مسجد جامع شرق ریاض، نیز گفت: معتقدم که تصمیم به بستن درهای مساجد اقدامی اغراق آمیز است، زیرا اگر کسی بخواهد به نمازگزاران آسیب بزند، هنگام نماز وارد مسجد می شود و تمام حوادث تروریستی هنگام نماز روی داده است، نه زمانی که مساجد خالی بودهاند.

 

وی افزود: بیم آن دارم که این اقدام باعث ایجاد ترس در میان نمازگزاران شود و تعداد نمازگزاران در ورود به مساجد کم شود.

 

بر اساس سرشماری های جدید وزارت امور اسلامی عربستان، 94 هزار و 430 مسجد در عربستان وجود دارد و بیش از دو میلیارد ریال سعودی سالانه صرف هزینه حمایت از آن ها، حقوق کارکنان و ائمه و موذنان مساجد می شود.

 

 

 

کد خبر 602143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha