لزوم تقویت بازدارندگی هسته‌ای اروپا مقابل چین و روسیه/ تدوین راهبرد مقابله با نفوذ ایران در منطقه توسط پنتاگون

خبرگزاری شبستان:لزوم تقویت بازدارندگی هسته‌ای اروپا مقابل چین و روسیه، برجام اکنون به جامعه بین المللی تعلق دارد، تدوین راهبرد مقابله با نفوذ ایران در منطقه توسط پنتاگون از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: لزوم تقویت بازدارندگی هسته‌ای اروپا مقابل چین و روسیه، برجام اکنون به جامعه بین المللی تعلق دارد، تدوین راهبرد مقابله با نفوذ ایران در منطقه توسط پنتاگون از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

موضع ترامپ درباره ایران و چین مرا نگران می‌کند/ عدم حمله به سوریه بهترین تصمیم اوباما بود

در حالی که دو روز دیگر دولت کنونی آمریکا با مراسم تحلیف دونالد ترامپ به کار خود پایان میدهد، یک فرد نزدیک به باراک اوباما در مصاحبه‌ای نظراتش را درباره مسائل مهم سیاست خارجی دولت او در 8 سال ریاست جمهوری ابراز داشت.

معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این مصاحبه در ابتدا با این سوال مواجه شد: «آیا راهی وجود دارد که شما بتوانید میراث سیاست خارجی هشت سال اخیر را با آن خلاصه کنید؟»

«بن رودز» به «پولیتیکو» گفت: «تک کلمه‌ای که من میتوانم از آن استفاده کنم، تعامل است. ما از منظر دیپلماتیک در سراسر جهان تعامل داشته و درگیر بوده‌ایم. ما با دشمنان سابق تعامل کرده‌ایم. ما با مردم عادی تعامل داشته‌ایم. ما برای کار از طریق ائتلافهای چند جانبه و نهادها به منظور رهبری آمریکا تلاش کرده‌ایم. وقتی ما به منصب آمدیم، اعتماد به رهبری جهانی آمریکا به خاطر دو چیز: جنگ عراق و بحران مالی به شدت آسیب خورده بود. به این موضوع کمتر بها داده شده که بحران مالی جهانی تقریبا بیشتر از جنگ عراق(در سال 2003) اعتماد به آمریکا را از بین برده بود».

او ادامه داد: «بسیاری از آنچه ما انجام دادیم، احیای آمریکا و بازگرداندن آن به مرکز نظم بین‌المللی بود».

خبرنگار سوال کرد: «در این مدت چه چیزی شما را بیشتر،‌متعجب و شگفت زده کرد؟».

معاون «سوزان رایس» گفت: «اول، بهار عربی. یک فشار و تنش از سال 2011 تا 2014 وجود داشت که در آن اتفاقاتی 100 ساله طی سه سال حادث شد. دوم، یک ناهماهنگی بین ماهیت قدرت کنونی آمریکا و چگونگی تفکر غالب واشنگتن وجود دارد. بسیاری از تفکرات در هر دو حزب سیاسی از دریچه و نگاه سالهای 1990 تا 2002 شکل گرفت؛ زمانی که در آن آمریکا آزادی عمل بسیاری برای اقداماتش داشت. ما هر چیزی را میتوانستیم از طریق شورای امنیت سازمان ملل بدست بیاوریم البته با وجود برخی استثنائات کوچک. صادقانه و صراحتا بگویم که ما میتوانستیم در امور داخلی دیگر کشورها از منظرهای مختلف دخالت کنیم. ما میتوانستیم روی این موضوع که روسیه در بدترین وضعیت خود است حساب کرده و ناتو را گسترش دهیم. ما هنوز تا قبل از اینکه چینیها شروع به تلاش برای ترسیم تحولات در همسایگی و مجاورتشان بکنند، زمان در اختیار داشتیم و ما حتی میتوانستیم این غرور را داشته باشیم که فکر کنیم، تجاوز و اشغال عراق منطقی است. آنچه که هنوز تغییر نکرده آن است که آمریکا با فاصله قویترین کشور دنیا است اما آنچه تغییر کرده آن است که مراکز دیگر قدرت دارند کاری میکنند که مطمئن شوند محدودیتهایی روی برخی اقدامات خاصی که آمریکا خواهان آن است، اعمال کنند».

خبرنگار سوال کرد: «به نظر شما، تاریخ درباره کارنامه دولت در خصوص سوریه چگونه قضاوت خواهد کرد؟»

رودز گفت: «من حامی سرسخت (حمله به) لیبی بودم و در روزهای اولیه منازعه سوریه، حامی اقدام نظامی در سوریه بودم و من معتقدم که در اشتباه بودم. همه آن چیزهایی که من از دیدنش یاد گرفتم به من نشان می‌دهد که امتناع رئیس‌جمهور(آمریکا) برای مداخله نظامی علیه رژیم اسد،‌یکی از بهترین تصمیمات او بود و من اصلا توقع ندارم که این ایده من برای یک مدت طولانی به ایده محبوبی تبدیل شود و شاید اصلا ایده محبوبی نشود. او همه گزینه های ممکن را آزمایش کرد و به هیچ عنوان، یک گزینه نظامی قابل اعتنایی که بتواند وضعیت سوریه را بهتر کند، وجود نداشت».

خبرنگار پرسید: «آیا این موضوع شامل اشتباه او در (ترسیم) خط قرمز می‌شود؟»

مشاور اوباما گفت: «ترسیم این خط(قرمز) اساس و پایه ای را برای تلاش دیپلماتیک برای برچیدن مسالمت آمیز برنامه سلاحهای شیمیایی(سوریه) را فراهم کرد. من نمی‌دانم ما چطور میتوانستیم درگیری نظامی با اسد را آغاز میکردیم اما حس نمی‌کردیم مجبوریم که اسد را براندازیم. حالا بماند که این موضوع یک حقیقت است که ما هیچ حمایت بین‌المللی برای این کار نداشتیم. تنها کشوری در جهان که آماده پیوستن به ما بود، فرانسه بود و اینکه ما اساس و پایه قانونی و حقوقی داخلی برای این کار نداشتیم. ما کنگره‌ای داشتیم که به ما درباره اقدام نظامی بدون مجوز کنگره هشدار داد که ما آن را این طور تفسیر کردیم که رئیس جمهور با امکان استیضاح مواجه است».

وی ادامه داد: «بروید نامه های (جان) بینر(رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا) و نامه های اعضای جمهوریخواه کنگره را بخوانید. آنها تصریح کردند که این کار مطابق با قانون اساسی نیست. بدون مجوز کنگره، بدون مجوز بین المللی و بدون حمایت بین المللی شما میتوانید به روشنی ببینید که چطور میتوانست کل دوران ریاست جمهوری او از ریل خارج شود».

رودز در بخش دیگری از این مصاحبه درباره سوریه گفت: «چیزی که عجیب است این است که من با اپوزیسیون سوریه دیدار داشتم و اغلب آنها استدلال و بحث میکردند که ما باید با (جبهه) النصره که ما میدانیم القاعده است کار کنیم. من البته با این موضوع که اگر شما در منطقه ای باشید و النصره از شما در برابر اسد حفاظت کند، احساس همدردی دارم و اینکه شما از ما بخواهید با آنها کار کنیم. اما بیایید فکر کنیم که یک رئیس جمهور آمریکا چنین کند(با النصره همکاری کند) و پس از آن النصره از سلاحهایی که ما به آنها دادیم، علیه ما استفاده کنند. این چیزی است که (رئیس جمهور) هرگز نمیتواند از دل آن سالم بیرون بیاید».

خبرنگار سوال کرد: «با توجه به حضور دونالد ترامپ،‌شما به سختی برای توافق هسته‌ای ایران،‌ روابط با چین، توافق آب و هوا و دیگر موضوعات کار کردید».

معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «نگرانیهایی وجود دارد. نظم جهانی و اقدامات آمریکا در جهان به نحو عمیقی به هم در هم تنیده هستند. ما این موضوع را وقتی بر سر کار آمدیم متوجه شدیم. زمان طولانی طول کشید که ما توانستیم اوضاع را مرتب کنیم. اگر شما به موضوعی مثل توافق آب و هوایی توافق پاریس نگاه کنید میبینید که ما آن را طی 7 سال ساختیم و کشورهایی که برنامه های انرژی‌شان را طراحی دوباره کردند. به نظر من چین بنا نیست که به خاطر اینکه دونالد ترامپ درصدد برداشتن برخی محدودیتها روی معادن زغال سنگ است، به صحبتهایش برای یک اقتصاد مبتنی بر انرژی پاک پایان دهد. ما امیدواریم که آنها(دولت ترامپ) به توافق ایران ادامه دهد اما اگر چنین نکردند، موضوع تراژدی این نیست که ما در دو دقیقه میراثمان را از دست بدهیم».

وی افزود: «آنچه که مرا نگران می‌کند چیزهایی است که هر هفته اتفاق می افتد. من فکر نمیکنم که مردم متوجه این موضوع باشند که چطور بسیاری از تصمیمات رئیس جمهور آمریکا درباره اقدام نظامی اتخاذ می‌شود. ایرانی‌ها برخی از کشتی‌های ما را در خلیج فارس اذیت کنند: خوب ما چه پاسخ بدهیم؟ در اطراف تاسیسات دیپلماتیک ما در یک نقطه در یک کشور خاورمیانه تیراندازی شود. چینیها خیلی بی از حد و از سر تفریح در نزدیکی کشتی نیروی دریایی آمریکا در دریای چین جنوبی حرکت کند. این تصمیمات در همه زمانها باید گرفته شود و این تصمیمات از روز اول باید اتخاذ شود. من روی این موضوع متمرکز خواهم شد چرا که دعوا و درگیری با ایرانیها یا چینیها ممکن است خیلی زود از کنترل خارج شود».

ایران بندهای موشکی یا هسته‌ای قطعنامه تأییدکننده برجام را نقض نکرده است

«جفری فلتمن»، معاون سیاسی دبیر کل سازمان ملل متحد در اظهاراتی بامداد پنجشنبه تصریح کرد گزارشی مبنی بر اینکه ایران مفاد هسته‌ای یا موشکی قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده باشد وجود نداشته است.

طبق گزارش رویترز، «فلتمن» این اظهارات را در نشستی در شورای امنیت با هدف رونمایی از دومین گزارش سازمان ملل درباره پایبندی ایران به مفاد قطعنامه تأیید کننده برجام (2231) بیان کرد.

طبق قطعنامه 2231، دبیر کل سازمان ملل موظف است هر 6 ماه یک بار نقض تحریم‌های جاری سازمان ملل توسط ایران را به شورای امنیت گزارش دهد.

پیش از این کشورهای غربی مدعی شده‌اند آزمایش‌های موشکی بالستیک ایران نقض قطعنامه 2231 سازمان ملل در خصوص توافق هسته‌ای است.

این قطعنامه ایران را از آزمایش کردن «موشک‌های طراحی‌شده برای قابلیت حمله کلاهک‌های هسته‌ای» منع می‌کند؛ ایران تأکید می‌کند هیچ یک از موشک‌های این کشور برای قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی نشده است و بنابراین برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران هیچ مغایرتی با موارد تعریف شده در قطعنامۀ 2231 شورای امنیت و پیوست‌های آن ندارد و لذا ادعای نقض این قطعنامه مردود است.

به نوشته رویترز، گزارش دوم سازمان ملل که بامداد پنجشنبه ارائه شد ابراز نگرانی کرده ایران  با تأمین سلاح برای گروه حزب‌الله لبنان احتمالاً قطعنامه شورای امنیت را نقض کرده است.

تل‌آویو برای مقابله با موشک‌های بالستیک، «پیکان ۳» را به سپر دفاعی‌اش افزود

اسرائیل روز چهارشنبه مدعی شد که سامانه دفاع موشکی خود را با افزایش برد و قابلیت رهگیری دقیقتر توسعه داده است.

به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس» وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرده که سامانه رهگیری «پیکان-3» را به سپر دفاع موشکی موجود خود افزوده است.

وزارت جنگ اسرائیل همچنین گفته است که افزودن سامانه دفاع موشکی پیکان -3 که در زبان عبری «ختس» نامیده می‌شود، به طور قابل توجهی احتمال حمله موشک‌های بالستیک را کاهش می‌دهد. انتظار می‌رود که این سامانه ارتقا یافته دفاع موشکی در ماه‌های پیش رو عملیاتی شود.

به نوشته آسوشیتدپرس، سامانه دفاع موشکی پیکان-3 برای ضربه به اهداف خارج از جو زمین، رهگیری موشک‌های بالستیک نزدیک به سایت‌های پرتاب موشک طراحی شده است. این سامانه با همکاری شرکت بوئینگ آمریکا و صنایع هوا فضای اسرائیل توسعه یافته بود.

پیکان -3، بخشی از سامانه دفاع چند لایه در حال توسعه اسرائیل است تا از تهدیدهای موشکی برد کوتاه و متوسط شلیک شده از باریکه غزه و لبنان و موشک‌های برد بلند ایران در امان باشند.

مهر:

لزوم تقویت بازدارندگی هسته‌ای اروپا مقابل چین و روسیه

سایت نشنال اینترست در مقاله ای به قلم «دواگ باندو» با عنوان «آیا زمان بازدارندگی هسته ای اروپا فرا رسیده است؟» می گوید: اروپا باید هزینه دفاع از خود را بپردازد و جهت مقابله با تهدیدات هسته ای روسیه و چین، استراتژِی بازدارندگی هسته ای خود را بدون آمریکا تقویت کند.

متن کامل این مقاله در ادامه آمده است.

بعد از نیم قرن هزینه کردن جهت ابقا ناتو به عنوان یک نهاد نظامی بین المللی که همه کشورهای اروپا عضو آن هستند، اتحادیه بار دیگر بر نقش اصلی خود به عنوان یک اتحادیه نظامی تمرکز نموده است. به جای اینکه از ایالات متحده آمریکا انتظار رود تا به بازدارندگی هسته ای ناتو جلا دهد، کشورهای اروپایی باید هزینه زرادخانه های هسته ای خود را ارزیابی کرده و یک قدرت هسته ای قاره ای را به عنوان بخشی از سیاست دفاعی و امنیتی مشترک ایجاد کنند.

از زمان ایجاد، ناتو همواره جهت دفاع از کشورهای آتلانتیک شمالی و دیگر کشورها فعالیت نموده است. آمریکا همواره بر سیستم تصمیم گیری در آن مسلط شده و نسبت به کشورهای اروپایی پول بیشتری برای هزینه های آن می پردازد. آمریکا همچنین بیشترین نیروها را برای ناتو فراهم نموده و یک ضمانت امنیتی قاره ای در مورد سلاح های متعارف و سلاح های غیرمتعارف ارائه کرده است. باید گفت که بعد از جنگ جهانی دوم فرانسه و انگلیس نیروی هسته ای مختص خود را به دست آورده اما آنها تمایلی جهت درگیر شدن در یک جنگ هسته ای با اتحاد جماهیر شوروی برای حفاظت از آلمان غربی که در آن زمان آسیب پذیرترین عضو ناتو بود، نداشتند. در آن زمان اگر کشوری حاضر به درگیر شدن در مبادلات هسته ای با شوروی بود، قطعا ایالات متحده آمریکا بود.

به طور قطع در حال حاضر نیز این واقعیت وجود دارد. در حال حاضر تنش های اروپا با روسیه  - عمدتا در مورد تصرف شبه جزیره کریمه توسط روسیه و حمایت مسکو از جدایی طلبان در شرق اوکراین – به مراتب افزایش یافته است. واقعیت این است که هیچ نشانه ای دال بر اینکه پوتین در نظر دارد یک جنگ تهاجمی را علیه اروپا و اعضاء اتحادیه از جمله کشورهای حوزه بالتیک و لهستان تدارک ببیند، وجود ندارد. اما ایالات متحده امریکا هزینه های نظامی ناتو را افزایش داده به طوری که باور دارد احتمال جنگ قریب الوقوع وجود دارد. اروپایی ها نیز بر این درخواست تمرکز کرده اند که آمریکا باید در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشد.

در مورد تسلیحات هسته ای این واقعیت نمود بیشتری دارد. در یک مطالعه تحقیقاتی برای شورای آتلانیتک، «متی کروئینگ» استدلال کرد: به منظور مقابله با تهدید هسته ای روسیه، ناتو باید اولویت های خود را مجددا بررسی نموده و مسئله مهم بازدارندگی را در اولویت قرار دهد. طبق این نظریه بازدارندگی باید به عنوان اولویت هسته ای اتحادیه در نظر گرفته شود.

در حالیکه استدلال کروئینگ در مورد زیرساخت ها و دکترین ناتو است، هر گونه تسلیحات اضافی چه هسته ای و چه غیرهسته ای قطعا آمریکایی خواهد بود. باید گفت که واشنگتن در حال حاضر کنترل برخی تسلیحات هسته ای آمریکا را با برخی از اعضاء اتحادیه به اشتراک گذاشته است اما تنها کشوری که وارد اقدامات تلافی جویانه با روسیه  خواهد شد قطعا آمریکاست. از آنجایی که دو کشور اروپایی دارنده تسلیحات هسته ای هستند و دیگر کشورها نیز مجاز به توسعه برنامه هسته ای خود هستند، چرا باید آمریکا وظیفه دفاع از اروپا را در مقابل تهدیدات هسته ای روسیه و شاید چین داشته باشد؟

کروئینگ اشاره می کند که ناتو باید توانایی مقابله با حمله هسته ای و استراتژی جنگ هیبریدی روسیه را داشته باشد و اعضاء را مطمئن سازد که در مقابل تهدیدات از آنها دفاع خواهد کرد. این موضوع باعث تقویت استراتژی بازدارندگی هسته ای موجود ناتو و توانایی های آن خواهد شد.

اما چه کشوری درون ناتو باید این وظیفه سنگین را انجام دهد؟ آیا آمریکا باز هم می خواهد با استفاده از تسلیحات هسته ای و قدرت بازدارندگی خود از اروپا دفاع کند؟ آیا به نفع آمریکاست که این اقدام را انجام دهد؟

واقعیت این است که اروپا یک مقصد توریستی و مهم در جهان است که هزینه دفاع از آن پرهزینه و خطرآفرین است. در گذشته امریکا این وظیفه سنگین را انجام می داد زیرا اتحاد جماهیر شوروی یک رقیب ایدئولوژیک و جهانی برای آمریکا بود. در طی جنگ سرد تسلط مسکو بر کشورهای پرجمعیت و مولد اروپای غربی جهانی بسیار ترسناک را برای آمریکا می ساخت. اما در حال حاضر این موضوع اهمیت قبل را ندارد.

روسیه امروزه درست است که می خواهد به دوران امپراتوری قبل از 1914 بازگردد اما جاه طلبی های آن به مراتب محدود شده است. روحیه تجاوزکارانه مسکو ناخوشایند است اما به طور مشخص منافع آمریکا را تهدید نمی کند. به نظر می رسد پوتین علاقمند به حفظ مرزها و منافع خودش است. تصور این سناریو که در آن ارتش سرخ خواهان لشکرکشی به برلین یا دیگر پایتخت های اروپاست، بسیار سخت است.

فقط می توان گفت که سه کشور بالتیک در خطر حمله روسیه قرار دارند که در این مورد نیز باید گفت مسکو با حمله به آنها منافع چندانی در مقایسه با هزینه ای که می پردازد به دست نخواهد آورد. هزینه هایی که مسکو در طی حمله به سه کشور بالتیک خواهد داشت عبارتند از: انزوای دیپلماتیک، تحریم های اقتصادی کامل و قطعی، ایجاد جنگ سرد دائمی و جدید و احتمالا درگیری نظامی با قدرتهای غربی. واقعیت این است که در موضع گیری های روسیه هیچ نشانه ای از حمله برق آسا و سنگین به کشورهای اروپایی وجود ندارد.

و اما اگر پوتین توسط کشورهای اروپایی در یک مسیر بد و منحرف قرار گیرد، آیا دفاع از کشورهای بالتیک باعث خواهد شد تا واشنگتن اقداماتی انجام دهد که می تواند باعث ایجاد جنگ هسته ای شود؟ البته، اقدام شدید به عنوان ابزاری برای جلوگیری از اقدام مسکو در نظر گرفته می شود. تهدید استفاده از سلاح هسته ای زمانی ارائه می شود که کشوری اراده و توانایی استفاده از سلاح هسته ای در صورت لزوم را داشته باشد و اقدامات آن عواقب ترسناک و نفرت انگیز در برداشته باشد.

و اما آیا کشورهای اروپایی می پذیرند این مسئولیت سنگین را عهده دار شوند؟ اروپای قدیمی در تعبیر رامسفلد اشتیاقی جهت کمک به اروپای جدید ندارد. فقط شبح «دونالد ترامپ» به نظر می رسد کشورهای اروپایی را به پرداخت هزینه بیشتر و تلاش بیشتر جهت دفاع از خودشان وادار کند. اما این تلاش تاکنون بسیار ناچیز بوده است. برای مثال برلین سهم خود را در پرداخت هزینه ناتو فقط به میزان 8 درصد افزایش داده است.

منع گسترش سلاح های هسته ای یک هدف ارزشمند جهانی است، اما زمانی که ممکن است ایالات متحده امریکا در یک جنگ هسته ای درگیر شود این ارزش اهمیت خود را از دست می دهد. اگر اروپا از لحاظ هسته ای تهدید شود، کشورهای اروپایی باید مجاز به گسترش برنامه هسته ای خود باشند. بریتانیا و فرانسه در حال حاضر دارای سلاح هسته ای هستند. هر چند آنها ترجیح می دهند از این سلاح ها برای امنیت دیگر دولتها استفاده نکنند. اما سوال اینجاست که چرا آمریکا باید این وظیفه سنگین را عهده دار شود؟

جهت حل این مسئله باید گفت که قدرتهای اروپایی خودشان باید وظیفه دفاع از خود را برعهده گیرند و قدرت بازدارندگی هسته ای خود را در مقابل روسیه افزایش دهند. یکی از راه حل های ممکن این است که کشورهای عضو هسته ای جهت کمک به دیگر اعضاء جهت هسته ای شدن کمک نمایند. واقعیت این است که اروپا هنوز به حمایت هسته ای جهت اهداف بازدارندگی نیاز دارد و امریکا نیز به مدت طولانی نمی تواند این وظیفه را عهده دار باشد.

باید گفت در آلمان هسته ای شدن یک مسئله جدل آمیز بوده و مردم این کشور تمایل چندانی به هسته ای شدن کشور خود ندارند. اما نگرانی مردم آلمان و عدم تمایل آنها توجیه خوبی نیست و انتظارات مردم آمریکا مبنی بر دفاع از اروپا توسط کشورهای اروپایی را برآورده نمی کند. با این وجود آلمان هسته ای ایده جدیدی نیست. در زمان جنگ سرد و خطر نفوذ و حمله شوروی به آلمان غربی این عقیده بیان شد. صدراعظم «کنراد آدناور» در زمان جنگ سرد از طرح استفاده از سلاح های تاکتیکی آمریکا و قابلیت ساخت کلاهک هسته ای آلمان حمایت کرد. «برتولد کوهلر» ناشر محافظه کار آلمانی نیز گفته است آلمان باید با استفاده از زرادخانه های انگلیس و فرانسه هسته ای شود تا بتواند با تهدیدات روسیه و چین مقابله نماید.

دولت ترامپ به احتمال زیاد فرصت های بیشتری را برای تجدید تفکر و بازبینی سیاست های مرسوم واشنگتن فراهم خواهد کرد. یکی از مهمترین مسائلی که باید مورد بازبینی قرار گیرد بازدارندگی گسترده در اروپا است. در این قاره دو دولت هسته ای وجود دارد که اعضاء ناتو هستند. به جای انتظار از ایالات متحده جهت دفاع از اروپا و درگیر شدن این کشور در مبادلات هسته ای، اروپایی ها باید خود وظیفه دفاع از خود را بر عهده گیرند. به منظور رسیدن به این هدف، سوال مهم این است که آیا باید شمار دولتهای هسته ای در قاره اروپا افزایش یابد؟

قطعا سوال مهم دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه چرا کشورهای اروپایی حق دارند جهت دفاع از خود در مقابل تهدید روسیه یا چین هسته ای شوند اما کشورهای دیگر نظیر ایران جهت مقابله با تهدیدات هسته ای خارجی مجاز به هسته ای شدن نیستند؟ 

ارتقای سامانه پیکان-۳ برای مقابله با موشکهای ایران،حزب‌الله وحماس

خبرگزاری آسوشیتدپرس امروز در گزارشی اعلام کرد که رژیم اشغالگر قدس مدعی است سامانه دفاع موشکی خود را با رهگیرهای جدیدی توسعه داده است.

به گزارشِ آسوشیتدپرس، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی اعلام کرد که سامانه رهگیری «پیکان-۳» (Arrow-۳) را به سپر دفاع موشکی کنونیِ خود اضافه کرده است.

بر این اساس، وزارت جنگ رژیم اسرائیل همچنین مدعی است که افزودن سامانه رهگیری «پیکان-۳» به طور قابل توجهی احتمال حمله موشک‌ های بالستیک را کاهش می‌دهد.

به نوشته آسوشیتدپرس، سامانه دفاع موشکی پیکان-۳ برای ضربه به اهداف خارج از جو زمین و نیز رهگیری موشک‌های بالستیک نزدیک به سایت‌ های پرتاب موشک طراحی شده است. این سامانه با همکاری شرکت بوئینگ آمریکا و صنایع هوا فضای این رژیم توسعه یافته بود.

سامانه رهگیری «پیکان-۳» (Arrow-۳)، بخشی از سامانه دفاعی چند لایه ای است که رژیم اسرائیل مدعی است برای در امان ماندن از تهدیدهای موشکی برد کوتاه و متوسط از سوی نوار غزه و لبنان و نیز موشک‌ های دور برد ایران در حال توسعه می باشد.

وزارت جنگ رژیم صهیونیستی می گوید که انتظار می‌ رود که این سامانه در ماه‌ های پیش رو عملیاتی شود.

تدوین راهبرد مقابله با نفوذ ایران در منطقه توسط پنتاگون

سایت شبکه تلویزیونی سی اِن اِن در گزارشی اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا در حال تدوین گزینه‌ هایی برای  عملیات علیه داعش در سوریه، طالبان در افغانستان و «مقابله با نفوذ منطقه‌ ای ایران» در دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا است.

بر اساس این گزارش، گزینه های مذکور که پیشتر نیز بسیاری از آن ها برای «باراک اوباما» نیز ارسال شده؛ اما با مخالفت وی مواجه شده بود قرار است به زودی برای ارائه به «دونالد ترامپ» آماده شود. همچنین «جیمز ماتیس» (James Mattis) وزیر دفاع احتمالی و ژنرال «جوزف دانفورد» (Joe Dunford) رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا این اسناد را در اختیار ترامپ قرار داده و با هم بر روی آخرین جزئیات آن‌ ها کار می کنند. هیچ یک از گزینه های مورد بحث با مواضع اتخاذیِ «جیمز ماتیس» نامزد وزارت دفاع آمریکا در دوره ترامپ معاندت ندارد.

این گزارش در ادامه به نقل از مقامات دفاعی آمریکا می افزاید: برخی گزینه های مربوط به مقابله با نفوذ ایران در منطقه در این طرح در حال آماده سازی هستند؛ مقوله ای که ماتیش پیشتر از آن به عنوان یکی از اولویت های خود نام برده بود.

گزارش مذکور مدعی است که فرماندهان نظامی آمریکا تلاش می‌ کنند تا اختیارات بیشتری برای مقابله با آنچه انتقال سلاح توسط ایران به یمن از طریق تنگه باب المندب خوانده شده، داشته باشند. همچنین گزینه دیگری که وزارت دفاع آمریکا در حال به روز رسانی است این موضوع است که اقداماتی برای حصول اطمینان از عدم مسدود شدن تنگه هرمز از سوی ایران به انجام برسد.

در پایان این گزارش آمده است: افغانستان نیز گزینه بعدی آمریکا جهت انجام چندین عملیات در جنوب و شرق این کشور علیه طالبان خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اظهارات مقامات کشورها در نشست شورای امنیت با موضوع ایران و اجرای برجام

سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت گفت: یک سال و نیم از پایان برنامه جامع مشترک و یک سال از روز اجرای توافق هسته ای با ایران می گذرد.

پاور در ادامه مدعی شد: بعد از این مدت به این نتیجه رسیده ایم که این اقدام موفقیت آمیز بوده است و همه کشورهای شرکت کننده در توافق نامه به تعهدات خود عمل کرده اند.

وی با بیان این که واشنگتن به سهم خود تحریم‌های اقتصادی ایران را لغو کرده است ادعا کرد توافق هسته‌ای نباید منجر به انحراف اذهان درباره اقدامات دیگر ایران شود.

در همین حال جفری فلتمن معاون سیاسی سازمان ملل تاکید کرد: ايران به تمام تعهدات هسته‌اي خود عمل كرده و در شش ماه گذشته هیچ فعاليت موشكي بالیستیک انجام نداده است.

همچنین نماینده ایتالیا در این نشست گفت: ايران به تعهدات خود درباره نیروگاه فردو بر اساس برجام عمل کرده است.

رئيس هيئت نمايندگي اتحاديه اروپا نیز گفت: ايران به تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده و اين موضوع مورد تاييد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار گرفته است. ما درباره اجراي توافق هسته‌اي با ايران کاملا متعهد هستيم.

در بخش دیگری از این نشست نماينده فرانسه یادآور شد: همه تلاشمان را بکار مي‌بنديم تا از اجرای توافق هسته‌اي از سوی ایران مطمئن شویم.

نماينده انگليس نیز گفت: ما متعهد به افزايش همکاري‌هاي اقتصادي هستيم. صادرات انگلیس به ایران سال گذشته میلادی 42 درصد افزایش یافت.

در ادامه نماینده روسیه تاکید کرد: ایران باید بتواند سلاح‌های متعارف را صادر کند. انتقال تسلیحات متعارف مشمول ضمیمه ب قطعنامه 2231 نمی‌شود. از اقدامات ايران در اجراي توافق هسته‌اي رضایت داریم.

نماینده قزاقستان در این رابطه گفت: برجام نتایج مثبتی برای منطقه به همراه داشته و روابط اقتصادی بهتری میان کشورها شکل داده است.

در همین حال نماینده مصر مدعی شد: به رغم برجام، درباره دخالت ایران در امور داخلی کشورهای منطقه نگرانی‌هایی وجود دارد.

نماینده بولیوی با بیان این که برجام یک پیروزی برای دیپلماسی و سازمان ملل متحد و پیروزی همه‌جانبه‌گرایی بر یکجانبه‌گرایی بود تاکید کرد: همه باید به تعهدات خود دربرابر برجام پایبند باشند.

نماینده سوئد نیز گفت: برجام یکی از بزرگترین دستاوردهای دیپلماسی در یک دهه اخیر بود و تداوم اجرای آن نیازمند پایبندی همه طرفها به تعهداتشان است.

نماینده آلمان برجام را یک توافق تاریخی در یک منطقه آشوب‌زده دانست و گفت: تردیدی وجود ندارد که تمامی طرفها در طول سال گذشته به این توافق پایبند بوده‌اند و این توافق تاکنون نتیجه‌بخش بوده است. برداشته شدن تحریمها اقتصاد ایران را بهبود داده است. فروش هواپیما به ایران یک عامل تشویق‌کننده برای این کشور است. آلمان متعهد به برجام و متعهد به برقراری روابط اقتصادی کامل با ایران است.

سامانتا پاور: توافق هسته‌ای با ایران موفقیت آمیز بوده است

سامانتا پاور در جلسه شورای امنیت گفت: یک سال و نیم از پایان برنامه جامع مشترک و یک سال از روز اجرای توافق هسته ای با ایران می گذرد.

پاور در ادامه مدعی شد: بعد از این مدت به این نتیجه رسیده ایم که این اقدام موفقیت آمیز بوده است و همه کشورهای شرکت کننده در توافق نامه به تعهدات خود عمل کرده اند.

وی افزود ما باید دائما مراقب ایران باشیم تا مطمئن شویم که این کشور در اجرای توافق فعالیت های هسته ای متعهد است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد آمریکا برای مبارزه و مقابله با برنامه های تضعیف کننده ایران در امنیت خاورمیانه راهی طولانی در پیش دارد.

موگرینی: برجام اکنون به جامعه بین المللی تعلق دارد

رئیس هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده و این مسئله مورد تایید آژانس انرژی هسته ای قرار گرفته است.

رئیس هیئت نمایندگی اتحادیه اروپا در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع نشست پرسش و پاسخ درباره عدم اشاعه (تسلیحات) به نقل از فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اکنون به جامعه بین المللی تعلق دارد.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل گفت: شورای امنیت قرار است هر شش ماه یک بار گزارشی درباره توافق هسته ای با ایران دریافت کند.

وی افزود ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده و این مورد تایید آژانس انرژی هسته ای قرار گرفته است.

نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل تاکید کرد که ما درباره اجرای توافق هسته ای با ایران به طور کامل متعهد هستیم.

سوزان رایس مدعی شد: برجام از احتمال جنگ با ایران جلوگیری کرد

سوزان رایس که عالی ترین مشاور رئیس جمهور اوباما به شمار می رود در آخرین روزهای مسئولیتش در سخنانی در مرکز تحقیقاتی موسوم به موسسه صلح آمریکا مدعی شد: ما با اعمال تحریم های فلج کننده بر ایران، توانستیم از احتمال وقوع جنگ جدید پرهزینه و خطرناکی با ایران، جلوگیری کنیم.

وی ادعا کرد ما این تحریم ها را اعمال کردیم تا به توافقی دست پیدا کنیم که براساس آن، همه مسیرهای رسیدن ایران به تسلیحات هسته ای مسدود شود. تاکنون، ایران دو سوم سانتریفیوژهای نصب شده اش را برچیده است.

وی افزود: نود و هشت درصد ذخایر اورانیوم غنی شده ایران از این کشور خارج شده است و قلب راکتور اراک با بتن پرشده است. حتی اگر ایران از این توافق (هسته ای) خارج شود، بازهم زمان فرار هسته ای این کشور از دو یا سه ماه به حدود یک سال افزایش یافته است.

وی در اظهاراتی بی اساس مدعی شد اگر ایران فریبکاری کند، ما از آن مطلع خواهیم شد. می دانم که بحث های زیادی درباره این توافق (هسته‌ای) مطرح است اما نمی توان باور کرد که نبود توافق یا جنگ، گزینه ای مرجح نسبت به توافق کنونی باشد.

 

کد خبر 602722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha