به گزارش گروه مهدویت خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین خدامراد سلیمیان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در کتاب «نقش مردم در انقلاب جهانی حضرت مهدی علیه السلام» مینویسد:
پيش از اين گفته شد يكي از سفارشهاي پايهای قرآن به مؤمنان در برابر دشمنان، به دستآوردن و نگهداری آمادگي آنان است. از اين رو آمادگيهاي مناسب هر عصر براي ياري حق در برابر باطل، امري اساسي و بايسته است.
درباره زمينه سازان ظهور حضرت مهدی عليه السلام، در دو عرصه مي توان بحث کرد:
1- زمينهسازان عام
قيام جهاني حضرت مهدي عجل الله فرجه، براي برپايي حكومت شايستگان بر پاية عدل و قسط است و ياري آن امام بزرگوار، امري بايسته و ضروري است. البته اين ياري، نيازمند فراهمساختن مقدمات و زمينههايي است. ابو بصير در اينباره ميگويد: امام صادق عليه السلام فرمودند: «لَيُعِدَّنَّ أَحَدُكُمْ لِخُرُوجِ الْقَائِمِ وَ لَوْ سَهْماً فَإِنَّ اللَّهَ تَعَالَي إِذَا عَلِمَ ذَلِكَ مِنْ نِيَّتِهِ رَجَوْتُ لِأَنْ يُنْسِئَ فِي عُمُرِهِ حَتَّي يُدْرِكَهُ فَيَكُونَ مِنْ أَعْوَانِهِ وَ أَنْصَارِهِ؛: هر يك از شما بايد براي خروج قائم آماده كند، هر چند يك تير، كه هر گاه خداي تعالي از نيّت او، آن را بداند، اميدوارم كه در عمر او تأخير اندازد تا آنكه قائم را درك كند.»
البته مقصود روايات، به طور مشخص، فقط تهيهكردن جنگافزار و مانند آن نيست؛ بلكه بيانی نمادين و كنايه از نهايت آمادگي براي آن قيام بزرگ میتواند باشد و فراهمکردن ابزار جنگی از جمله تير و کمان و مانند آن دستکم آمادگی است. محمد بن يعقوب كليني از ابو عبدالله جعفي نقل ميكند: امام باقر عليه السلام به من فرمود: بيشترين زمان مرابطه (مرزداري) نزد شما چند روز است؟ گفتم: چهل روز. فرمود: لَكِنْ رِبَاطُنَا رِبَاطُ الدَّهْر؛ ولي مرابطه و مرزداري [از حريم ما] ما هميشگي است
استاد مطهري با بهره مندي از روايات اسلامي، گروهي زبده كه به محض ظهور امام عجل الله فرجه به آن حضرت(عج) ميپيوندند، را بخشي مهم براي اين رخداد دانسته است. البته آمادگي و مهيابودن براي ظهور، بسته به شرايط زمان و مكان در عرصه هايي صورت مي پذيرد که مهم ترين آن ها عبارتند از:
الف) در عرصه اعتقادی
بی گمان حضرت مهدی عليه السلام بهپا میخيزد تا بيش از آن که چگونگی زندگی مادی مردم را بر پايه عدالت سامان دهد، باورهای آنان را رشد داده، کمال بخشد. اگرچه قسط و عدل اقتصادی در جای خود بسيار بايسته و نقشآفرين است، اما آنچه قيام و انقلاب جهانی آن حضرت را از ديگر انقلاب ها متمايز و ممتاز می سازد، دگرگونی های اعتقادی و باور انسانها است، که در پرتو تلاش های او و همة يارانش پديد خواهد آمد. دگرگونیهايی که سبب می شود تا نگاه مردم در فصل پايانی زندگی بهطور فراگير و گسترده به اهداف آفرينش انسان دوخته شده، راه های کمال و نيکبختی را يکی پس از ديگری سپری کنند. و اين شکل نخواهد گرفت مگر به دگرگونی اساسی در فرهنگ جامعة انسانی؛ که آن نيز شکل نخواهد گرفت مگر با فراهمشدن زمينه های بايسته.
البته مقصود از آمادگي در عرصه باورها در اينجا، بيشتر آمادگي در عرصة فرهنگ ديني است. آنچه در عرصة فرهنگ ديني به آن توجه ميشود، بهطور عمده، زير عنوان «پيروی خالص از خداوند و ولي او» گرد ميآيند؛ زيرا شناخت خداوند و امام زمان عجل الله فرجه و باور به آنان، بايد در رفتار ديده شود و تبلور حقيقي آن در فرمانبرداری خالص و فراگير از آن نورهای پاك آشکار گردد. همسوكردن رفتارها، نيتها و جهتگيريها، بر پاية خواست رهبر الهي، از مهمّترين ويژگيهاي رهروان راستين است و اين به خوبي در زمينه سازان ظهور و ياران امام مهدي عجل الله فرجه وجود دارد. رسول گرامي اسلام صلي الله عليه و آله وسلم در اين باره فرمود:
طوُبي لِمَنْ اَدرَكَ قائِمَ اَهلِ بَيْتي وَ هُوَ مُقتَدٍ بِهِ قَبْلَ قِيامِهِ يَتَولّي وَليَّهُ وَيَتَبرَّأُ مِنْ عَدُوِّهِ وَيَتَوَلي الاَئِمَّةَ الهادِيَةَ مِنْ قَبْلِهِ اوُلئِك رُفَقائي وَ ذَوُو وُدّي وَ مَوَدَّتي وَاَكْرَمُ اُمَّتي عَلَي؛ خوشا به حال كسي كه، قائم اهل بيت مرا درك كند؛ حال آنكه پيش از قيام او نيز پيرو او باشد. با دوست او دوست و با دشمن او دشمن و با رهبران و پيشوايان هدايت گر پيش از او نيز دوست باشد. اينان همنشين و دوستان من و گراميترينِ امت من، در نزد من هستند.
کساني که آمادگي روحي و رواني بالايي به دست نياورند، هرگز نميتوانند يار و ياور خوبي براي آن حضرت(عج) باشند؛ چرا که با کمترين فشاري که بر آنان وارد ميشود، عرصه را رها ميکنند. بیگمان براي حضرت مهدي عجل الله فرجه ياراني هست که توان بالاي روحي و رواني دارند تا بتوانند بر دشمنان چيره و پيروز شوند.
ادامه دارد...
نظر شما