به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل ازروابط عمومی سی و دومین جشنواره موسیقی فجر، علیرغم آنکه "سوربانگ" نام جدیدی برای گروههای جشنواره فجر است ولی نوازندگان این گروه از با سابقههای موسیقی نواحی در جشنواره هستند. مهران غضنفری شاعر، آهنگساز و خواننده گروه "سوربانگ" طی 6 دوره به همراهی اکثر نوازندههای گروه "سوربانگ" در گروهی دیگر تحت عنوان "نوای سیمره" در جشنواره فجر حضور یافته و رپرتواری را شبیه به رپرتوار کنسرت "سوربانگ" اجرا کرد.
پیش از شروع کنسرت یکی از مسئولان بخش نواحی موسیقی جشنواره فجر به روی صحنه آمد و در توضیح نام گروه "سوربانگ" گفت: سوربانگ به معنای فریاد شادی است. کلمه سور (شادی) و بانگ (فریاد) معنا میدهند. البته گروه "سوربانگ" در این کنسرت ضمن اجرای شادیانههای موسیقی لری، چند اثر محزون را هم تقدیم حضورتان خواهد کرد.
کنسرت گروه موسیقی لری "سوربانگ" با اجرای قطعه "پاییز" آغاز شد و این گروه در ادامه چند اثر شاد از جمله "شیرین سوزه" را اجرا کرد که در موسیقی لری و لکی بسیار شناخته شده و پرطرفدار است.
اجرای سرنا و کمانچهنوازی توسط احسان عبدیپور و داوود رضایی در جای جای این کنسرت دیده میشد و به شدت مورد استقبال قرار میگرفت. احسان عبدیپور در طول اجراها بارها توسط علاقهمندان به موسیقی لری تشویق شد.
تصنیف ماندگار "بال پرواز" یکی دیگر از آثار این کنسرت بود که با همنوازی داوود رضایی و مجید دولتشاهی آغاز شد و در ادامه با اضافهشدن بابک شکری به دونوازی کمانچه و تنبک تبدیل شد تا آنکه مهران غضنفری اجرای این اثر آرام و غمگین موسیقی لری را آغاز کرد و به مدتی نسبتاً طولانی ادامه داد.
بخش دوم کنسرت گروه "سوربانگ" بلافاصله پس از بخش نخست آن اجرا شد که مهران غضنفری خواننده گروه سوربانگ علت آن را دیر شروع شدن کنسرت عنوان کرد. در آنجا بود که کوک سازها نیز بر روی صحنه عوض شد و گروه "سوربانگ" سریعاً به استقبال آثار "خالو ریوار" و "دنگ"، و "سیمره" رفت.
همچنین در این کنسرت چند قطعه دیگر از جمله، "طعنه"، "چممس"، "زخم تازه"، "هاوار"، "دنگ" و "یار گیونی" توسط مهران غضنفری خوانده شد که برخی از این آثار از ساختههای داوود رضایی بودند و همهشان را خود این آهنگساز برای این کنسرت تنظیم کرده بود.
برای اجرای قطعات ماندگار موسیقی لری در این کنسرت، علاوهبر احسان عبدیپور (سرپرست گروه و نوازنده سرنا)، مهران غضنفری (شاعر، آهنگساز و خواننده)، داوود رضایی (نوازنده کمانچه و تنظیم ارکستر)، نوازندگانی نظیر امیررضا ابراهیمی (سنتور)، تار (مجید دولتشاهی)، تارباس (اکبر خسروی)، مختار زند سلیمی (دف) و بابک شکری (تنبک) نیز هنرنمایی کردند که اکثر آنها پیشتر به همراه گروه "نوای سیمره" 3 مقام برتر گروهنوازی را در جشنوارههای ملی کسب کرده بودند.
علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای بازدید و تماشای کنسرت گروه نواحی "سوربانگ" در سی و دومین جشنواره موسیقی فجر به برج آزادی رفته بود، در حاشیه این کنسرت گفت: این اجرا خیلی قشنگ و با نشاط بود و مردم هم از آن استقبال فوقالعادهای کردند.
معاون امور هنری وزارت ارشاد افزود: وقتی آقای احسانعبدی سرنا نوازی میکرد، مردم با شوق دیگری ایشان را تشویق میکردند. این علاقه خیلی مهم است که ما بتوانیم از آن استفادههای بهینه کنیم چرا که در آینده موسیقی ما هم تأثیر خیلی خوبی خواهد گذاشت.
علی مرادخانی ضمن تأکید بر قابلیتهای موسیقی نواخی اضافه کرد: امیدوارم که ما بتوانیم با توجه به امکان قابل توجهی که موسیقی مقامی ایران دارد و علاقه مردم به آن، موسیقی مقامی را هرچه بیشتر در جشنوارههایمان داشته باشیم. این بخش حتماً بر شکوه جشنوارههای ما اضافه میکند.
به جز علی مرادخانی که در بخش نخست کنسرت گروه "سوربانگ" به عنوان مهمان ویژه در برج آزادی حضور داشت، غلامرضا محمدی کشتیگیر سابق و برخی از کشتیگیران فعلی تیم ملی نیز به عنوان در مجموعه فرهنگی-هنری برج آزادی حضور یافته و کنسرت گروه "سوربانگ" را از نزدیک تماشا کردند.
خبرگزاری شبستان:در ادامه سی و دومین جشنواره موسیقی فجر گروه موسیقی "سوربانگ" به سرپرستی احسانعبدیپور نوازنده مطرح سرنا با اجرای آثار ماندگار موسیقی منطقه لرستان در حضور علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به روی صحنه رفت.
کد خبر 602748
نظر شما