۲۴ روش در روزنامه‌نگاری مدرن داریم/ تاریخ می تواند جذاب روایت شود

خبرگزاری شبستان: رضایی با بیان اینکه تاریخ جدا و منقطع از زندگی ما نیست، گفت: اگر دچار انقطاع تاریخی شویم، شاهد ضررهای جبران‌ناپذیری خواهیم بود.

احسان رضایی، نویسنده، روزنامه‌نگار و منتقد ادبی درباره روش های ارائه جذاب تاریخ در قالب کتاب و مطبوعات به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه تاریخ در کتاب ‌های درسی و مدارس ما یک چیز خوشایند نیست و به یک امر ناخوشایند تبدیل شده است. ما در همشهری جوان خواستیم، نشان دهیم که اینطوری نیست و تاریخ می تواند خیلی شیرین روایت شود. فکر می کنم در زمینه هایی توفیق داشتیم و در برخی زمینه ها توفیق نداشتیم و هنوز باید کار بیشتری انجام دهیم.

 

رضایی اظهار داشت: تصور ما دو چیز بود. یکی روش انتقال یک اطلاعات خام. در حال حاضر در روزنامه نگاری مدرن دنیا 24 روش داریم. ما معمولا در کتاب های تاریخ مان از یک روش یعنی متن استفاده می کنیم. باید این را بشکنیم. می توانیم از روش های مختلف همچون اینفوگرافی، جدول، نمودار و بیان آماری استفاده کنیم. ساده ترین روش نیز فست فکت است. این چیزی بود که سعی کردیم به کار بریم. خوشبختانه در انتقال روش انتقال اطلاعات اینفوگرافیک در مطبوعات ایران موفق بودیم.

 

این روزنامه نگار و نویسنده تصریح کرد: نکته دوم که فکر می کنم از شکل فرمی مهم تر است، شکل محتوایی کار است. باید در نظر داشته باشیم که تاریخ چیزی جدا از زندگی که می کنیم، نیست. تاریخ منقطع از زندگی ما نیست. تاریخ یک چیز بهم پیوسته است. کاری که در گذشته ما اتفاق افتاده است، در زندگی امروز ما تاثیر دارد. ساده ترین آن این است که خیام در تنظیم کردن تقویمی نقش داشت که ما الان داریم قرارهایمان را با آن می گذاریم و برنامه زندگی مان را با آن تقویم تنظیم می کنیم و یا پاساژ معروف مهستان که از اشکانیان به ما رسیده است، مثال دیگری در این زمینه است.

 

وی با بیان اینکه از چیزهای ساده تا جدی تر از گذشته به ما رسیده است، عنوان کرد: ما نحوه تفکرمان، قضاوت مان و فرهنگ مان را از گذشتگان داریم و ما هم داریم برای آیندگان چیزهایی تولید می کنیم. این بهم پیوستگی تاریخی چیز خیلی مهمی است اگر خدایی ناکرده دچار انقطاع تاریخی شویم، ضررهای جبران ناپذیری را شاهد خواهیم بود.

 

این منتقد ادبی بیان کرد: ما سعی کردیم در درجه اول شیوه ارایه را متفاوت کنیم و در درجه دوم بهم پیوستگی تاریخی را نشان دهیم. به نظرم نسل جوانی که مخاطب همشهری جوان است هر دوی این ایده ها را گرفتند. خیلی ها را می شناسم که برخی صفحات روزها را جدا کردند، بریدند و نگه داشتند و یا در صحبت کردن می گویند آن روز فلان چیز را نوشته بودی.

 

رضایی خاطر نشان کرد: خیلی از ناشرها علاقه مندند این روش تولید شود و کتاب هایشان را با این روش تولید کنند. شما می بینید نشر سایان دارد کتاب هایی منتشر می کند که بیشترشان طبق این الگوی جدید و فرم های متنوع است و استقبال بازار هم از آنها خوب است. خود ناشران به من و دوستانم در همشهری جوان سفارش می دهند و ما داریم مجموعه هایی به شکل کتاب آماده می کنیم. این نشان می دهد که استقبال خوب است و کاری که انجام دادیم، بی نتیجه و بی ثمر نبوده است.

کد خبر 603080

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha