به گزارش خبرنگار شبستان، جواد عزیز الموسوی رئیس اسبق دانشگاه بغداد و مشاور علمی وزیر علوم عراق پیش از ظهر امروز در اولین اجلاس گفتگو فرهنگی ایران و جهان عرب که در سازمان فرهنگ و ارتباطات برگزار شد با اشاره به اینکه پروسه گفتمان جهان ایران و عرب که بانی آن سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران است بهترین مکانیزم توسعههای فکری و علمی ایران و جهان عرب است. وي به آيه 13 سوره مباركه الحجرات «يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى وَجَعَلْنَاكُمْ...» اشاره كرد و گفت: خداوند در اين آيه ميفرمايد: اى مردم ما شما را از مرد و زنى آفريديم و شما را ملت ملت و قبيله قبيله گردانيديم تا با يكديگر شناسايى متقابل حاصل كنيد در حقيقت ارجمندترين شما نزد خدا پرهيزگارترين شماست بى ترديد خداوند داناى آگاه است.
وي به امضاي تفاهمنامه بين مراكز علمي و دانشگاههاي ايران و عرب جهت توسعه همكاريها اشاره كرد و گفت: امروزه، نخبگان ما تحصيلات عاليه خود را در ايران اسلامي ميگذارنند. در اين مسير، سفرهاي دو ملت بسيار كارساز بوده و توانسته اين سطح از روابط را تقويت كند و پيوندهاي گفتمان دو كشور را توسعه دهد.
رييس پيشين دانشگاه بغداد در پايان سخنان خود، ضمن تأكيد بر اينكه انديشمندان و متفكران پشتوانه ملتها هستند، گفت: اين جمع نيك كه امروز گردهم آمدند، انديشمندان و متفكران ايران و عرب هستند كه همفكري و گفتوگوهاي فرهنگي عامل مستحكمي در روابط آنان خواهد بود.
وی ادامه داد: این نشستها در محور عقلانیت، اعتدلال، زنان، اطلاعرسانی و همکاری علمی بین دانشگاه همه میتواند گفتمان فرهنگی را تقویت کند و اجازه میدهد که همه در یک همزیستی مسالمتآمیز بدور از ویرانی زندگی کنند.
رئیس اسبق دانشگاه بغداد تاکید کرد: ما در عراق توانستیم روابط فرهنگی برقرار کرده و همچنین بین دانشگاههای ایرانی و عراقی روابط برقرار کنیم، روابط تنگاتنگ در این نشست تقویت میشود و پیوند گفتمان نیز تقویت میگردد.
مشاور علمی وزیر علوم عراق یادآور شد: این جمع نیک که از متفکران عرب و ایرانی هست دلیل مستحکم برای برگزاری این نشستها را نشان میدهد، زیرا متفکرین پشتوانه ملتها هستند.
عزیز الموسی در پایان گفت: برای این اجلاس خیر و برکت آرزو داریم و از همه کسانی که این نشست را برگزار کردند ممنون هستیم.
نظر شما