به گزارش خبرنگار کتاب شبستان ، از گرانبهاترين سرمايه هاي معنوي كه خداي منان بـراي هـدايت انـسان در اختيـار او قرار داده است، احاديث و روايـات پيـامبر (ص) و جانـشينان اوسـت و نهـج البلاغـه، كتابي جامع گزيده هاي بلاغي شامل خطبه ها، نامه ها و حكمت هاي حضرت علـي (ع) که گرچـه با انگيزه تأليف يك كتاب حديثي تهيـه نـشده اسـت، امـا در زمـره احاديـث و متـون روايي به شمار مي آيد.
معیت دائمی حضرت علی (ع) با قرآن موجب شده که نهجالبلاغه اشتراکات بسیاری از جهت سبک و اسلوب و نیز معانی و محتوا با قرآن کریم داشته باشد و در کتاب حاضر مؤلفان کوشیدهاند تا با ارائه مثالها و شواهد متعدد از اتصال و نسبت این گنجینه معرفتی علوم با فرقان عظیم پرده بردارند.
کتاب پیش رو از يك بخش مقدماتي با عنوان مباني رابطـه نهـج البلاغـه بـا قرآن تشكيل شده است و علاوه بر آن طي سيزده فصل ديگر، مباحـث ايـن موضـوع در قالب دو مبحث ارتباط ساختاري و محتوايي دنبال شده است.
فصل اول، با عنوان «مباني ارتباط نهج البلاغه با قرآن»، به معرفـي مبـاني عـام و خاص ارتباط اين دو كتاب اختصاص دارد. فصل دوم با عنوان «ارتباط قـرآن و اهـل بيـت» بـه بررسـي حـديث ثقلـين مهم ترين اصل روشنگر اين جايگاه پرداخته است.
سومین قصل از کتاب با عنوان «علم اهل بيـت(ع)»، بـه بررسـي علـم اهـل بيـت (ع) و ريشه هاي آن مي پردازد. در فصل چهارم، بـا عنـوان «جايگـاه قـرآن در نهـج البلاغـه»، اوصـاف كلـي و عمومي و نيز برخي از اوصاف اختصاصي قرآن در بيـان امـام علـي (ع) مـورد اشـاره قرار گرفته است.
در فصل هاي پنجم تا هشتم ارتباط كتاب های قران و نهج البلاغه از حيـث بلاغـت و علـوم بلاغـي مـورد بررسـي قـرار گرفته است و در فصل نهم نیز انـواع استـشهادات قرآني نهج البلاغه به همراه تضمين ها و تلميح ها و اقتباس هـاي قرآنـي در ايـن كتـاب مورد تحقيق قرارگرفته است.
دو فـصل دهـم و يـازدهم بـه معرفـي علـوم قرآنـي در نهـج البلاغـه همـراه بـا نمونه هايي از آن اختصاص دارد و در فصل يازدهم مباني و روش هـاي تفسيري امام علي (ع) در نهج البلاغه مورد اشاره قرار گرفته است و در فصل هاي دوازدهم و سيزدهم و چهـاردهم نيـز مبـاحثي از ارتبـاط محتـوايي نهج البلاغه و قرآن در موضوعات توحيد، نبوت و اهل بيت عليهم الـسلام مطـرح شـده است.
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات سمت در 380 صفحه و بهای 17 هزار تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما