ATR بیست جت میان برد به ایران می فروشد/ فصل جدید مناسبات سوریه و ایران در دفتر اقتصاد

خبرگزاری شبستان:ایران در مذاکرات ‌آستانه به دنبال چیست؟، ATR بیست جت میان برد به ایران می فروشد، فصل جدید مناسبات سوریه و ایران در دفتر اقتصاد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، چرا برنامه ترامپ در خصوص ایران با شکست مواجهه می شود، ایران در مذاکرات ‌آستانه به دنبال چیست؟، ATR بیست جت میان برد به ایران می فروشد، فصل جدید مناسبات سوریه و ایران در دفتر اقتصاد برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

نتانیاهو در خصوص تهدید ایران با ترامپ گفتگو می کند

جمهوری اسلامی ایران از منظر بسیاری از سیاست مداران نومحافظه کار و تازه راه یافتگان به سیاست آمریکا تهدید محسوب می شود. آنها تلاش می کنند تا با تضعیف برجام و دستاورد های که طی دو سال گذشته در مناسبات میان ایران و غرب بدست آمده است چالش های منطقه ای و جهانی را بیتشر کنند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در همین چهارچوب می گوید قرار است با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفتگوی تلنفی انجام دهد.

گفتگوی ترامپ و نتانیاهو نخستین گفتگوی تلفنی آنها پس از روی کار آمدن رئیس جمهور 45 ام آمریکاست و گفته می شود قرار است طرفین در خصوص تهدید ایران، مسائل پیش رو در خاورمیانه و آینده تحولات سوریه بحث و تبادل نظر کنند.

ترامپ در نخستین روز کاری اش قانون جنجالی حمایت های پزشکی را لغو و بخش های از آن را محدود کرده است و قرار است سفارت آمریکا را به بیت المقدس منتقل کند.

چرا برنامه ترامپ در خصوص ایران با شکست مواجهه می شود؟

ترامپ در نطق اول ریاست جمهوری اش می گوید قرار است باردیگر آمریکا را به قوی ترین کشور جهان مبدل کند این کشور در همین حال تلاش می کند چالش های پیش روی خود را با تکیه بر شرکای جدید در سیاست خارجی اش حل و فصل کند اما بحران های که میان اروپا و آمریکا در دوران ترامپ پیش خواهد آمد اروپایی ها را وارد ترس کرده است.

در حال حاضر همچنین گفته می شود مثلث ایران، روسیه و چین نخستین تهدیدهای هستند که سیاست خارجی و وعهده های انتخاباتی ترامپ را هدف قرار داده اند. ترامپی که طی روزهای گذشته گفته است سیاست و تصمیم سازی را به مردم آمریکا واگذار می کند.

پیش از ایران، روسیه و چین که در خاورمیانه، آسیای مرکزی و قفقاز ترامپ و سیاست خارجی آمریکا را تهدید می کنند؛ اسلام رادیکال که متولی آن عربستان سعودی است از جمله اهدافی است که ترامپ برای برون رفت از بحران های پیش روی خود آن را تعریف کرده است.

در همین حال نباید از نظر دور داشت که چالش های پیش روی سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران اکنون با مشکلات داخلی در خاک این کشور و پیشروی های موفقیت آمیز ایران با مشکلاتی رو به رو است که به نظر نمی رسد بتواند به سرعت حل شود.

ایران در مذاکرات ‌آستانه به دنبال چیست؟

ایران و ترکیه نمایندگان خود را وارد آستانه پایتخت قزاقستان کرده اند. گفته می شود این گفتگو ها فردا دوشنبه ساعت ۱۰:۳۰ صبح پشت درهای بسته آغاز شده و تلاش ها برای برون رفت از بن بست سیاسی در سوریه آغاز می شود. از سوی دمشق بشار الجعفری در این گفتگو ها شرکت می کند.

وزیر خارجه قزافستان در همین حال می گوید گفتگو ها در خصوص آینده سوریه پشت درهای بسته و محرمانه انجام می شود. نباید از نظر دور داشت که هم زمانی مذاکرات آستانه با ورود ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا می تواند شرایط را در این گفتگو به سود دولت بشار اسد تغییر دهد.

بشار در حال حاضر خود را برای حضور در یک دوره ۵ ساله انتقالی دولت آماده می کند. نمایندگان ایران نیز در این گفتگو ها می گوید جمهوری اسلامی از گفتگو های سوری - سوری حمایت می کند و پیش از مذاکرات آستانه تهران ،‌آنکارا و مسکو جمع بندی در خصوص همگزایی در تصمیم سازی ها را صورت داده اند.

ATR بیست جت میان برد به ایران می فروشد

شرکت هوایی ATR که تولید کننده هواپیماهای میان برد و برد کوتاه است می گوید به زودی قرارداد فروش ۲۰ فروند از این هواپیماها را با جمهوری اسلامی ایران نهایی می کند.

در راستای سفر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به اروپا که سال گذشته صورت گرفت تهران و رم توافق کردند تا خطوط هوایی ایران را با هواپیماهای جدید نوسازی کنند. در همین چارچوب قرارداد فروش ۸۰ فروند هواپیمای ایرباس با ایران به امضا رسید که اولین نمونه ان در واپسین روزهایی سال ۲۰۱۶ و نخستین روزهای سال ۲۰۱۷ به این کشور تحویل داده شد و طی مراسمی مدیر عامل ایرباس نیز ابراز امیدواری کرد بتواند همکاری های خود را با این کشور ادامه دهد.

مدیر عامل شرکت ATR  در همین رابطه می گوید ما جدول زمان بندی خود را تنظیم کرده ایم و به زودی قرارداد تحویل۲۰ جت سبک را با ایران امضا می کنیم .

ایران و روسیه به توافقات نزدیکی دست یافته اند

جمهوری اسلامی ایران و روسیه در خصوص همکاری های فنی و مهندسی در زمینه تاسیسات و فن آوری های هسته ای به توافقات خوبی دست یافته اند. به تازگی بهروز کمالوندی و نیکولای اسپاسکی توانسته اند در مسکو توافقی را امضا کنند که می تواند همکاری های آینده روسیه و ایران را در زمینه های مختلف وارد فضای جدیدی کند.

در همین حال شرکت روس اتم اعلام کرد به صورت جداگانه ای دو شرکت از زیر مجموعه هایش فعالیت های خود را در ایران آغاز کرده اند. این دو مجموعه شامل انستیتو تحقیقات روسیه برای تاسیسات اتمی و روس اتم سرویس هستند که فعالیت خود را با همکاری های کارشناسی و ارسال کارشناس در این مجموعه آغاز کرده اند .

آنطور که منابع خبری گزارش می دهد این مجموعه ها برای سرویس دادن به نیروگاه اتمی بوشهر با جمهوری اسلامی ایران همکاری می کنند. این روش جدید امکانات فنی و روش شناختی را برای نیروگاه بوشهر تامین می کنند.

حضور چنین موسسه ای در عین حال به امنیت ، همکاری های دوجانبه و در عین حال مسائل فنی و فن آوری ها جدید در این مجموعه کمک شایانی خواهد کرد.

فصل جدید مناسبات سوریه و ایران در دفتر اقتصاد

جمهوری اسلامی ایران و روسیه پیش از مذاکرات آستانه قرارداد ها و همکاری های خود را طرف سوری وارد فضای جدیدی کرده اند. از یک سو روسیه به دنبال توسعه بندر طرطوس است و از سوی دیگر ایران همکاری های اقتصادی خود را در زمینه های مختلفی از جمله همکاری در بخش مخابرات ، زیر ساخت های صنعتی و تولید کالاهای صنعتی در این کشور کلید خواهد زد.

سفر اخیر مقامات سوری به جمهوری اسلامی ایران خود نشان داد تا چه اندازه همکاری ها  و آینده مناسبات دو جانبه مستحکم و برنامه حضور ایران در اقتصاد سوریه طولانی مدت است.

آنطور که گزارش های خبری گزارش می دهد جمهوری اسلامی ایران 5 هزار هکتار از اراضی سوریه را برای تولید کشاورزی در اختیار گرفته است و در همین حال یک هزار هکتار از اراضی را برای ترمینال های گاز و نفت در اختیار گرفته است.

در حال حاضر سوریه چالش های جدی را برای در زمینه تامین مایحتاج خود رو به رو است که جمهوری اسلامی ایران با توجه به جنگ هشت ساله با عراق قادر است این چالش ها را حل کند.

 

کد خبر 604159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha