احیای کارخانه های ارج و آزمایش با کمک شرکت های اروپایی و آمریکایی

خبرگزاری شبستان:با حضور سرمایه گذاران و شرکت های خارجی بسیاری از بخش ها آمادگی خود را برای استفاده از این پتانسیل اعلام کرده اند و در حال حاضر مذاکره با شرکت های اروپایی و آمریکایی برای احیای کارخانه های ارج و آزمایش در حال انجام است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: با فراهم شدن شرایط برای حضور سرمایه گذاران و شرکت های خارجی و مشارکت آنها در طرح ها و پروزه های کشور بسیاری از بخش ها آمادگی خود را برای استفاده از این پتانسیل اعلام کرده اند و در حال حاضر نیز مذاکره با شرکت های اروپایی و آمریکایی برای احیای کارخانه های ارج و آزمایش در حال انجام است.

 

بنابراین گزارش، عباس هاشمی، مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه به ایرنا گفته است: "با شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی «جنرال الکتریک» و «ویرپول» آمریکا و «آریستون» ایتالیا برای احیای کارخانه های متوقف شده لوازم خانگی مانند ارج و آزمایش مذاکراتی در حال انجام است. تعدادی از کارخانه های قدیمی لوازم خانگی کشور در دهه های گذشته نوسازی و بازسازی نشده و ‌تکنولوژی آنها در همان سطحی که در روز اول ایجاد شده بود، مانده است. طبیعی است که چنین کارخانه هایی نه تنها به سمت پویایی نمی رود، بلکه مسیر میرایی را طی خواهد کرد. در این ارتباط وزارت صنعت ورود پیدا کرده و به دنبال این است که کارخانه ارج و کارخانه های مشابه را به بخش خصوصی صالح واگذار کند تا آنها بتوانند با مشارکت برندهای معتبر خارجی، شرکت های مشترک ایجاد کنند."

 

یادآور می شود: کارخانه ارج در سال 1316 در یک کارگاه کوچک واقع در خیابان سی متری تهران ایجاد شد و به تدریج توسعه یافت.در کارگاه اولیه کارهای آهنگری، ریخته گری و جوشکاری انجام می­شد و به همین دلیل نیز نام ارج از سه حرف اول سه رشته، شکل گرفت. ارج در سال 1348 با کارگاه­های متعدد و ماشین ­های جدید در زمینی به مساحت (105000 مترمربع) واقع در جاده مخصوص کرج شروع به فعالیت کرد. کارخانه ارج از اول فروردین ماه 1352 به صورت شرکت سهامی عام درآمد و قسمتی از سهام آن در مرحله اول به کارکنان و سپس به مردم ارائه شد. پس از پیروزی انقلاب در سال 1357 با ملی شدن کارخانجات، عمده سهام آن به صنایع ملی ایران واگذار گردید که تا سال 1374 تحت پوشش این سازمان بود و پس از آن در همین سال، بخشی از سهام سازمان صنایع ملی به کارکنان ارج و مردم و عمده سهام آن به بانک ملی ایران واگذار گردید.

 

همچنین کارخانه آزمایش در سال 1337 با سرمایه ۳۰ میلیون ریال آغاز به کار کرد و پس از 10 سال به 200 میلیون تومان افزایش یافت. مدیریت کارخانه با پیش‌بینی تولید سالانه یک میلیارد ریال،‌ زمینی به مساحت ۱۸۵ هزار مترمربع را در کیلومتر ۱۰ جاده آبعلی، سه راه آزمایش خریداری کرد و کارخانه‌ای دیگر بنا شد. در سال ۱۳۵۸ کارخانه‌های آزمایش مشمول بند د قانون حفاظت صنایع ایران شدند.

کد خبر 604178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha