تکذیب شایعات ممیزی کتاب/ تپه‌های عباس‌آباد نمایشگاه کتاب می شوند

دکتر حسینی ضمن گله از اصحاب رسانه به دلیل آنچه انعکاس شایعات ممیزی خسرو و شیرین و ثبت صحیفه سجادیه به نام یک فرد خواند، گفت: تنها ترجمه صحیفه سجادیه که به صورت نظم و شعر بوده‌، به نام مترجم ثبت شد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دوم برنامه دو و نیم ساعته فرهنگ و هنر شبکه خبر که این هفته با عنوان کنکاش در موضوع فرهنگ و هنر امروز ایران برگزار شد، در مورد تشکیل مؤسسه توسعه هنرهای معاصر گفت: تشکیل این مرکز به معنای انحلال انجمن هنرهای نمایشی نیست و هنرمندان نباید نگران باشند. اقدامات جدید از این دست به معنای حمایت‌های بیشتر از کارهای نمایشی است. خوشبختانه 550 گروه نمایش تقویت و شناسنامه‌دار شدند و سالن به آنها اختصاص یافته و تعداد تماشاگران نمایش در تهران افزون شده است. با تأکیدات رییس‌جمهور بنا داریم چهار معاونت فرهنگی، هنری، سینمایی و مطبوعات را ارتقا دهیم و کارهای تئاتر را نیز جدی‌تر دنبال کنیم.

 

به گفته دکتر حسینی از اول مهر امسال طبق آزمون‌هایی که قبلا برای ارزیابی صلاحیت مدرسان هنری آموزشگاه‌ها برگزار شده است تمام مدرسان آموزشگاه‌ها صاحب کارت صلاحیت می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه باید در خارج کشور حضور جدی‌تر داشته باشیم، گفت: هفته‌های فرهنگی هنری تاکنون بازتاب خوبی داشته است. تنوع فرهنگ و هنر، صنایع دستی، موسیقی، تئاتر و هنرهای تجسمی به نمایش و معرفی گذاشته می‌شود.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد پیشنهاد مدیرعامل خانه تئاتر مبنی بر تشکیل سازمان تئاتر اظهار داشت: بحث تشکیل سازمان سینمایی از سال‌ها قبل مطرح بود اما در زمینه تئاتر هنوز به یک جمع‌بندی نرسیده‌ایم و رییس‌جمهور بر بحث تشکیل شورایی به نام شورای تئاتر تأکید داشتند؛ به هر حال اگر اعتبارات خوب به عرصه‌های مختلف از جمله تئاتر داده شود، هنرمندان به خوبی می‌توانند کار کنند و بنا نیست همیشه ما توسعه تشکیلاتی داشته باشیم.

 

به گفته وی بودجه تئاتر امسال رشد خوبی نداشته است و آنچه در نظر گرفته شده باید خوب مصرف شود. علاوه بر اینکه اگر مشکلی در این زمینه پیش بیاید ما حتما از جاهای دیگر آن را تأمین می‌کنیم.

 

هنرهای تجسمی و بحث تخصیص یک‌دهم اعتبارات عمرانی دستگاه‌های وابسته به سه قوه به منظور خرید هنرهای تجسمی موضوع دیگری بود که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان گذاشته شد و وی اینچنین عنوان کرد: این بحث به دستگاه‌ها ابلاغ شده و از پاییز اجرایی می‌شود. یکی از خواسته‌های هنرمندان تجسمی فروش آثارشان بود، مردم عادی توان خرید این آثار را ندارند، بر این اساس باید علاوه بر اینکه نمایشگاه‌هایی در داخل برای نمایش بیشتر این آثار به منظور افزایش امکان خرید آنها داشته باشیم ترتیب حضور این هنرمندان و برپایی نمایشگاه در خارج از کشور را نیز فراهم کنیم.

 

حسینی از پی‌گیری ساخت موزه هنرهای معاصر در استان‌های کشور خبر داد و افزود: در استان سمنان طی بحثی با مسئولان استانی محلی که کاربرد دیگری داشت به موزه هنرهای معاصر اختصاص یافت و اکنون کار در حال تکمیل است. امسال در سایر استان‌ها ساخت مجموعه‌هایی همچون سالن سینما، موزه، پردیس، تالارهای هنری و کتابخانه شتاب می‌گیرد.

 

معاونت هنری و در رأس آن ممیزی منظومه خسرو و شیرین که بحث داغ این هفته بخش فرهنگی رسانه‌ها بود قسمت دیگر برنامه دو و نیم ساعت فرهنگ و هنر شبکه خبر را به خود اختصاص داد که دکتر حسینی مسئله افزایش تعداد رسانه‌ها و پذیرش یک خبر توسط تمامی اهالی رسانه و پرداختن به آن موضوع را دلیل به وجود آمدن چنین مسایلی دانست و گفت: ممیزی منظومه خسرو و شیرین بازتاب جهانی پیدا کرد و شبکه العربیه و بی‌بی‌سی این کار را عجیب و غریب تلقی کردند، در صورتی که این مسئله کذب است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی دقیق اخبار از سوی رسانه‌ها را خواستار شد و افزود: نویسنده‌ای اقتباسی از منظومه خسرو و شیرین به قلم خود برای نوجوانان کرده است، این کتاب جدیدی است و دیگر منظومه نیست، در نتیجه اصلاح صورت گرفته نیز اصلاح منظومه نیست. منظومه را بارها و بارها چاپ کردیم و در نظر داریم در برنامه فرهنگی آتی در آذربایجان در خصوص نظامی گنجوی برنامه ویژه داشته باشیم.

 

خبر ثبت صحیفه سجادیه به عنوان مالکیت فکری یک فرد گله دوم دکتر حسینی از اصحاب رسانه بود که در این‌باره عنوان کرد: فردی ترجمه‌ای از صحیفه انجام داده و این ترجمه منظوم و به صورت شعر و نظم است. درخواست ثبت این اثر به نام فرد مطرح شد و ما نیز این کار را انجام دادیم تا کسی ادعای سرقت نکند زیرا مسئله ادعای سرقت بارها و بارها مطرح شده و می‌شود. در بحث فیلم‌نامه حضرت یوسف سلحشور نیز شاهد این موضوع بودیم.

 

وی با ارایه مجوز به 65 هزار عنوان کتاب در سال 89 اشاره کرد و ادامه داد: از این تعداد ممکن است چند کتابی احتیاج به اصلاح داشته باشد که البته به یک درصد هم نمی‌رسد اما متأسفانه فضاسازی گسترده در روزنامه‌ها مبنی بر سخت‌گیری وزارت فرهنگ است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سؤال که برای سلیقه‌ای نبودن ممیزی در بحث سینما، کتاب، تئاتر و موسیقی چه باید کرد، اظهار داشت: مجموعه‌ای خوب با نظارت کارشناسان تشکیل دادیم و خطوط قرمز مشخص شده‌اند. در مباحث سیاسی، اعتقادی و اخلاقی این خطوط مشخص است و البته خود نویسندگان و اهالی سینما و تئاتر این ضوابط را می‌دانند.

 

محل دایمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب موضوع دیگری بود که در برنامه دو و نیم ساعت فرهنگ و هنر شبکه خبر مطرح شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این خصوص خاطرنشان کرد: مرقد مطهر امام، شهرک شهر پرند از گزینه‌های مطرح بود اما در نهایت قرار شد تپه‌های عباس‌آباد برای نمایشگاه در نظر گرفته شود تا مشکلات فعلی نمایشگاه از جمله سیستم گرمایشی و سرمایشی را نداشته باشیم.

 

حسینی ادامه داد: به هر حال ما علاوه بر نمایشگاه کتاب نمایشگاه قرآن، رسانه‌های دیجیتال و مطبوعات را سالانه برگزار می‌کنیم که این نیازمند محلی مناسب و اختصاصی برای نمایشگاه است. تپه‌های عباس‌آباد در مرکز شهر وجود دارد و دسترسی به اتوبان و مترو در این محل خوب است. امیدواریم تا دو سال آینده با توجه به تخصیص اعتبارات شاهد برگزاری نمایشگاه در این محل باشیم.

 

وی ضمن اینکه بودجه سینما در سال جاری را 80 میلیارد تومان به اضافه سالانه 150 میلیارد تومان در کنار تخصیص 15 میلیارد تومان برای ساخت پردیس سینمایی و صندوق حمایت از هنرمندان اعلام کرد در مورد بودجه موسیقی سکوت کرد و ضمن اشاره به برگزاری جشنواره‌های جدید موسیقی همچون مقاومت و حماسی افزود: رییس‌جمهور قول داده است هر کجا با مشکل مواجه شدیم حمایت لازم را به عمل آورد.

 

گفتنی است، تاکنون 143 قسمت از برنامه دو و نیم ساعت فرهنگ و هنر شبکه خبر با حضور مسئولان و هنرمندان سینما، تئاتر، موسیقی، هنرهای تجسمی، نشر و کتاب و رسانه به منظور بررسی عملکرد این حوزه‌ها برگزار شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 60458

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha