«برنامه ششم توسعه» توجه خاصی به جایگاه مساجد  ندارد

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام شرفخانی، معاون فرهنگی واجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، با تاکید بر اداره مساجد به صورت مردمی، گفت: به جایگاه مساجد در برنامه ششم توسعه آ‌ن طور که باید توجه نشده است.

به گزارش خبرنگار مسجد و  کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مجلس شورای اسلامی در ماده‌ 110 از لایحه برنامه ششم توسعه مصوب کرد "به‌ منظور توسعه فضاهای مذهبی فرهنگی و بهره‌گیری بهینه از اماکن مذهبی و تثبیت جایگاه مسجد به‌ عنوان اصلی‌ترین پایگاه عبادی، تربیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، اقداماتی را انجام دهد از جمله اینکه:

 

ـ مساجد، مصلی‌ها و اماکن مذهبی اقلیت‌های دینی مصرح در قانون اساسی، حوزه‌های علمیه شامل فضاهای مراکز پژوهشی، آموزشی و اداری از پرداخت هزینه‌های حق انشعاب آب، برق، گاز و فاضلاب و عوارض ساخت و ساز فقط برای فضای اصلی معاف هستند.

 

ـ کلیه دستگاه‌های اجرایی، مراکز آموزشی، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، مجموعه‌های ورزشی، مجتمع‌های رفاهی، تفریحی و مجتمع‌های تجاری اعم از دولتی یا غیردولتی، موظفند نسبت به احداث یا اختصاص و نگهداری فضای کافی و مناسب برای مسجد یا نمازخانه اقدام کنند.

 

ـ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است به‌ منظور ارتقای کارکرد فرهنگی و هنری مساجد، برقراری عدالت فرهنگی و ترویج فرهنگ اسلامی و جذب جوانان و نوجوانان به مساجد، با رعایت موازین اسلامی ترتیبی اتخاذ کند تا کلیه مساجد شهری و روستاهای بالای هزار نفر جمعیت از کانون‌های فرهنگی و هنری بر اساس بودجه سنواتی برخوردار شوند.

 

بر همین  اساس، حجت‌الاسلام احمد شرفخانی در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به مصوبه برنامه ششم توسعه درمورد مساجد، گفت: متاسفانه در این مصوبه به جایگاه مسجد آن گونه که باید توجه نشده است، که علت و عوامل آن باید مورد بررسی قرار گیرند.

 

وی بر لزوم آسیب شناسی این مصوبه تاکید و بیان کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور پیشنهادات خود را در مورد برنامه ششم توسعه به مجلس ارایه داد و علاوه بر آن نزدیک به دو سال طرحی در مورد مساجد در کمیسیون فرهنگی و مرکز پژوهش های مجلس مورد بررسی قرار گرفت و در صحن علنی مجلس نیز قوانینی در این زمینه مصوب شد، اما به خاطر برخی از مشکلات و مباحث قانونی آن‌ها منتفی شدند.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، خاطر نشان کرد: باید مدیریت مساجد، دولتی نباشد بلکه باید مردمی اداره شوند و مدیریت، سیاستگذاری، هدایت و راهبردهای مساجد از سوی مجموعه نظام تصمیم گیری شود، اگر این همگرایی اتفاق بیافتد، بسیاری از مشکلات قانونی مساجد حل می شوند.

 

کد خبر 604641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha