به گزارش خبرنگار شبستان، زهرا احمدیپور، معاون رییسجمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری در تهران اظهار داشت: ایران با فرهنگ کهن و پررمز و راز میزبان خانواده راهنمایان گردشگری است.
وی با بیان اینکه سازمان ملل به دنبال احداث توسعه پایدار سال 2017 را به عنوان توسعه گردشگری پایدار نامگذاری کرده است، افزود: این اقدام سازمان ملل فرصت مغتنمی برای تمرکز جامعه جهانی تا صنعت گردشگری را ارتقا دهد.
احمدیپور با بیان اینکه صنعت گردشگری به واسطه برخورداری از ماهیت چندوجهی فرصتی برای تمام جوامع فراهم آورده است، تصریح کرد: تحقق آرمانهای مندرج در اهداف 2030، ایجاد اشتغال پایدار و مولد برای همه جامعه از جمله مولفه هایی است که صنعت گردشگری در سطوح ملی و بین المللی از آن برخوردار هستند.
معاون رییس جمهور ادامه داد: با نگاهی به اهداف توسعه پایدار می توان دریافت ترویج فرهنگ صلح و احترام به فرهنگ های مختلف مورد تاکید است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گردشگران را به عنوان یکی از ابزارهای فعال دیپلماسی عمومی عنوان کرد و افزود: درک متقابل فرهنگی، صلح و ثبات و دوستی و آرامش از جمله دستاوردهای گردشگری برای دنیای امروز است.
احمدیپور با اشاره به دیگر دستاوردهای صنعت گردشگری گفت: درآمدزایی، توزیع عادلانه ثروت، ایجاد اشتغال پایدار و ارتقای سطح اقتصادی جامعه از دستاوردهای مهمی است که صنعت گردشگری می تواند به ارمغان بیاورد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه 10 درصد GDP جهانی به صنعت گردشگری اختصاص دارد، اظهار داشت: از هر 10 شغل یک شغل به صنعت گردشگری اختصاص دارد.
وی نیروی انسانی را عامل مهم و تاثیرگذار در رضایت مشتری در صنعت گردشگری عنوان کرد و گفت: شکل گیری خاطرات به یادماندنی در ذهن گردشگر از جمله نقشهایی است که نیروی انسانی که در اینجا راهنمایان گردشگری هستند بر عهده دارد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه راهنمایان گردشگری با عملکرد خوب می توانند چهره کشور مقصد را به خوبی معرفی کنند، اظهار داشت: راهنمایان گردشگری به برندسازی نیز می توانند کمک کنند و تصویرسازی مثبتی در اذهان گردشگران خارجی می توانند ایجاد کنند.
احمدیپور با بیان اینکه گردشگری می تواند نقش موثری در معرفی ویژگی ها و شاخص های کشور مقصد داشته باشد، اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان مراجع گردشگری کشور همراستا با اهداف سازمان ملل در راستای پاسداشت گردشگری یک حق پایه ای برای همه تلاش می کند تا زیرساخت ها را توسعه دهد.
احمدیپور ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دولت جمهوری اسلامی ایران برای تحقق حق همه برای سفر مصمم است زیرساخت های گردشگری و سخت افزاری کشور را توسعه دهد تا شرایط گردشگری برای همه وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در مواد 85 و 92 منشور حقوق شهروندی به موضوع حق همه برای سفر اشاره و تاکید شده است، گفت: یک میلیارد معلول در سراسر جهان زندگی می کنند که گردشگری حق آنهاست و ایران با ایجاد زیرساخت ها تلاش کرده است تا زمینه سفر برای همه افراد جامعه با همه ویژگی ها را فراهم کند.
احمدیپور با بیان اینکه ایران به همراه مردم خونگرم و مهماننواز خود توانسته است زمینه حضور گردشگران خارجی در عرصه های مختلف را به کشور فراهم کند.
وی با اشاره به برجام و دستاوردهای آن برای ایران در جهان گفت: برجام یکی از بحرانی ترین پروندههای مناقشهآمیز را به صلح و دوستی و گفت و گو تبدیل کرد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه با تحقق برجام ایران هراسی را که به ناحق و در سال های متمادی در دنیا پرورانده بودند، ناکام گذاشت و خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن برجام توانستیم ایران هراسی را که به ناحق در دنیا پرورانده شده بود، ناکام بگذاریم و امروز میزبان رویدادی به این مهمی در تهران باشیم و از 40 کشور دنیا راهنمایان گردشگری در ایران حضور داشته باشند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه معرفی ایران به عنوان مقصدی جذاب و امن برای گردشگری امروز در دنیا مطرح است، خاطرنشان کرد: ایران حتی به عنوان اولین مقصد گردشگری از سوی نشریات خارجی معرفی شده است که ویژگی هایی چون امنیت و تنوع طبیعی و فرهنگی را دارد.
وی با اشاره به جذب 20 میلیون گردشگر خارجی تا سال 2025 گفت: ارزان بودن نسبی خدمات گردشگری، تنوع قومی، جاذبه های منحصر به فرد فرهنگی تاریخی، تنوع آب و هوایی، ثبت 21 اثر ملموس فرهنگی و طبیعی و 11 اثر ناملموس و معنوی از ویژگی های منحصر به فرد ایران برای جذب گردشگر است.
نظر شما