به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین محسن قرائتی، در گردهمایی سراسری مسئولان کمیته مساجد دهه فجر انقلاب اسلامی که امروز 9 بهمن در محل ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد، با اشاره به کمبود آموزش مهارت در دانشگاهها، حوزهها و مدارس، افزود: نیازمند اراده قوی و مرد تحول هستیم تا همه صاحب مهارت شوند.
همه باید صاحب مهارت شویم
رییس ستاد اقامه نماز، خاطرنشان کرد: موفقیت من بعد از لطف خدا به دلیل مهارتهای طلبگی است و در دوران کسالتم فردی را به جای خود برای سخنرانی در صدا و سیما معرفی کردم که پس از دو هفته رییس صدا و سیما با من تماس گرفت و گفت در انتخاب جانشین شما دچار استیصال شدم.
قرائتی اضافه کرد: خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم که باید مهارت جانشین مدرک شود و این موضوع را به مسئولان و سازمانها و نهادهای حوزوی و دانشگاهی نیز عرض خواهم کرد.
وی با اشاره به بیان اینکه آموختن مهارت، لازمه موفقیت حوزویان و دانشگاهیان است، ابراز کرد: زمانی تصمیم به بیان احکام مربوط به چگونگی کفن میت کردم، اما با خود گفتم اگر از همان ابتدا این کلمه را به کار ببرم مردم به صحبت های من توجه نمی کنند، بنابراین تصمیم گرفتم بحث را با عنوان «لباس» شروع کنم و سرانجام پس از انواع و اقسام لباس موضوع کفن را نیز مطرح کنم.
رییس ستاد اقامه نماز، وجود تنبلی و اراده ضعیف را مشکل کشور دانست و ادامه داد: می توان به جای تماشای فیلمها و فوتبالها، تفسیر قرآن خواند و مهارت های مختلف را فرا گرفت.
قرائتی گفت: وقتی سخن امام «حفظ نظام از اوجب واجبات است» را شنیدم، تعجب کردم تا آنکه استناد قرآنی آن را در سوره جمعه پیدا کردم، آنجایی که عدهای هنگام نماز توسط حضرت محمد (ص) با شنیدن صدای تجار محل نماز را ترک کردند و در این هنگام خداوند فرمود "وقتی صدای نماز نمی آید به سوی آن بشتابید" و در ادامه سخنی را مطرح می فرماید که مضمون آن این است که "رها کردن رهبر بدتر از ترک کردن نماز" است.
آیا حوزه ها و سازمان های ما برای ماه رمضان آینده آماده شده اند
وی افزود: دولت، نیازهای مختلف مردم مانند مرغ و گوشت و میوه را برای شب عید، انبار می کند اما آیا حوزه ها و سازمان های ما برای ماه رمضان آینده آماده شده اند.
رییس ستاد اقامه نماز، خاطرنشان کرد: باید به سراغ افرادی رفت که به مسجد نمی آیند و نماز نمی خوانند و لازمه این کار بیان سخنان جذاب و اصلاح برخوردهای خودمان است. ضمنا به صرف غبارروبی مساجد، نمی توان مردم "تارک صلاه" را به نماز جذب کرد.
قرائتی اضافه کرد: الان مشکل ما شرق و غرب نیست بلکه مدرک است، زمانی خانم شهید بهشتی به خانم بنده گفت «خانمی در آلمان مرد و هرچه گشتیم مرده شور پیدا نکردیم تا اینکه شهید بهشتی سه روز کارش را تعطیل کرد تا آموزش مرده شوری را به من یاد داد» چنین روحیهای شهید بهشتی را در تاریخ ما ماندگار کرد نه مدرک دکتری ایشان.
وی، ابراز کرد: قرآن نکات فراوانی دارد بنابراین باید همه یک دور تفسیر قرآن بخوانند، اگر من به غیر از قرآن به کتاب دیگری تکیه میکردم برنامههای هفتگیام در تلویزیون تکراری میشد و موفق نمیشدم.
رییس ستاد اقامه نماز، گفت: سخنان و برنامههای خود را با محور مساجد انجام دهید و برای تقویت این خانههای خدا برنامهریزی کنید همانطور که بیش از 90 درصد رزمندگان دوران دفاع مقدس، اهل مسجد بودند.
قرائتی با بیان اینکه تنبلی و مدرکگرایی، مشکل کشور است، افزود: زمانی از من برای یک سخنرانی دعوت شد و من از مقوا به عنوان تخته سیاه، از زغال به عنوان قلم و از جوراب به عنوان تختهپاککن استفاده کردم اما امروزه عدهای به دلیل تنبلی و ضعف اراده و تنها با تکرار کمبودها در انجام کارها سستی میکنند.
وی ابراز کرد: من هر هفته از قم سوار ماشین شهید مطهری میشدم و در تمام مسیر به سمت تهران از نکات ایشان استفاده میکردم، این در حالی است که عدهای امروزه مدام به فکر درستکردن ژست خود و اخذ مدرک هستند.
رییس ستاد اقامه نماز، افزود: مهارت قصهگفتن و بیان حدیث را یاد بگیرید و برای مردم بازگو کنید که در قیامت باید جواب پس بدهید.
قرائتی گفت: زمانی که طلبه تازهکاری بودم برای دیدن برادرم به پادگانی در خرمآباد رفتم، وقتی از دژبان خواستم برای سربازان حدیث بگویم اجازه نداد، به برادرم گفتم اگر میتوانی تعدادی از رفقایت را بیاور تا برای آنها حدیث بگویم، او گفت نمیآیند، گفتم آیا برای خوردن میآیند گفت بله، به داخل شهر رفتم 30 ـ 40 کیلو کاهو خریدم، آنها را شستم و به برادرم گفتم به رفقایت بگو برای آنها کاهو آوردم، سرانجام 10 ـ 12 نفر آنها نزد من آمدند، من هم به آنها گفتم در اطراف این خیابان پراکنده و مشغول خوردن کاهو شوید، من نیز برای شما حدیث میخوانم، آن زمان با آن شرایط سخت برای مردم حدیث میخواندیم در حالی که امروزه فرماندهان ارتش، داوطلبانه پای سخنان ما مینشینند، بنابراین باید قدر شرایط و امکانات امروز را دانست.
وی با بیان اینکه باید به سراغ افراد غیرمذهبی برای جذب آنان به اسلام برویم، افزود: زمانی به یک تاجر قمی گفتم، میتوانی کفتربازها و لاتها را نزد من بیاوری، گفت غذایش را تامین میکنم اما آنها را چگونه بیاورم، به او گفتم از مغازهداران نشانی آنها را بگیر، سرانجام آن تاجر، غذایی را آماده و تعدادی از لاتها و کفتربازها را دعوت کرد، وقتی من برای آنها سخن گفتم کمکم منقلب و اهل جلسه شدند، تا اینکه چند وقت پیش، خلبان بازنشستهای نزد من آمد و گفت زمانی که از طرف یک جوان لات کفترباز که در جلسه شما شرکت کرده بود و متحول شد، مسیر زندگیام تغییر کرد، آن زمان نیت کردم که خدایا؛ اگر فرد خوبی شوم بخشی از پولم را به این طلبه خواهم داد و اینک آمدهام که 70 میلیون به شما تقدیم کنم، من آن پول را نگرفتم و گفتم یک نانوایی در محله پردیسان قم بساز تا همسران طلاب وقتی شوهرانشان برای تبلیغ به شهرهای دیگر میروند، برای خرید نان به زحمت نیفتند، آن فرد هم دو مغازه در آن جا ساخت و بیش از 70 میلیون هزینه کرد.
مردم با روحانیون مشکل ندارند
رییس ستاد اقامه نماز، با بیان اینکه باید آرام، روان، مفید و به جا سخن بگوییم، گفت: مردم با روحانیون مشکل ندارند همانطور که هر روز چند هزار استاد و دانشجو پای درس تفسیر من در دانشگاه تهران حاضر میشوند.
قرائتی خاطرنشان کرد: نباید وقت و انرژی خود را صرف بحثهای بیهوده کرد بلکه باید دانش ما نیازهای جامعه را برطرف کند همانطور که من از ابتدای انقلاب تاکنون حتی یک فیلم را هم ندیدهام اما با مطالعه چندین دوره تفسیر توانستهام حدود 5 هزار سخنرانی داشته باشم.
وی افزود: ائمه جمعه در مدارس و دانشگاهها حاضر شوند و حضوری یا تلفنی از نخبگان هر شهر تقدیر کنند، زیرا چنین رویکردی موجب جذب جوانان به مساجد خواهد شد.
رییس ستاد اقامه نماز، گفت: برخورد ما جوانان را عوض میکند، در حالی که عدهای فکر میکنند با ژستگرفتن و اخذ مدرک میتوانند جوانان را جذب کنند، برای مثال شاید من بسیاری از سخنان رهبر انقلاب را به یاد نیاورم اما حضور ایشان در منزلم برای عیادتم را کاملا به یاد دارم.
قرائتی در پایان خاطرنشان کرد: شجاعانه هر چیزی را که بلد نیستید نگویید، زیرا مردم شیفته شجاعت شما در «نه گفتن» هستند همچنان که روزی شهید سعیدی بر منبر خطاب به مردم گفت فلان آقا از من باسوادتر است و همان جا از منبر پایین آمد.
نظر شما