مروری بر کارنامه بیدل پژوهی اکبر بهداروند در نمایشگاه کتاب خوزستان

خبرگزاری شبستان: در یازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان و در بخش جنبی این نمایشگاه، ویژه برنامه در هزار توی آیینه ها با مروری بر کارنامه بیدل پژوهی اکبر بهداروند برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، در ادامه برنامه های جنبی یازدهمین نمایشگاه کتاب خوزستان، اکبر بهداروند شاعر، پژوهشگر و بيدل‌ پژوه خوزستانی میهمان برنامه در هزار توی آیینه ها بود.

 

اکبر بهداروند در این برنامه به بررسی آثار بیدل دهلوی پرداخت و به فعالیت های خود در زمینه بیدل پژوهی و تصحیح آثار بیدل دهلوی اشاره کرد.

 

وی  اظهار کرد: بنده در سال 1370 موفق به تهيه آثار بيدل شدم و آنها را در سه جلد چاپ و منتشر كردم و بعداز آن با جديت و كوشش و دانايی بيشتر به تصحيح آثار بيدل پرداختم و از سوی اثبات کردم که بیدل اصالتا ایرانی و شیرازی است.

 

بهداروند با بیان اینکه بیدل دهلوی تحت تاثیر شاعرانی چون عطار، سنایی، مولوی، خاقانی، حافظ، سعدی و صائب است، افزود: وی از این شاعران به درستی یاد می کند.

 

وی خاطر نشان کرد: 31 سال و دو ماه در آثار بیدل تحقیق و پژوهش کردم و تمام آثار بیدل را چاپ کردم و نسخه ای از آثار بیدل در جهان نیست که آن را نخریده و تصحیح نکرده باشم.

 

این شاعر و پژوهشگر خوزستانی بیان کرد: بیدل از آن یتم های جهان است که به خوبی معرفی نشده است و ناشناخته و مهجور مانده که یکی از دلایل آن وجود ابهام در اشعار بیدل است چرا که سرشار از فلسفه است و جز و مدهای ابهام در فلسفه هنوز حل نشده است.

 

بهداروند با بیان اینکه عمرم را در راه بیدل سپری کردم، اضافه کرد: تا لحظه مرگ به عنوان یک جنوبی جزو خادمان پاک طینتی خواهم بود که خدمت خواهم کرد.

 

وی در این برنامه بر ضرورت حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان از شاعران و اهل هنر و تسهیل در چاپ آثار آنان تاکید کرد.

 

بهداروند متولد 1329 شهرستان اندیمشک است.که «کليات محتشم کاشاني»، «کليات اقبال لاهوري»، «ديوان حافظ»، «گلستان سعدي»، «نگار دانش»، «از تبار شبنم»،«آواز سبز ايل»، «آينه مهر» ،«چکامه زخم»، «کليات سه جلدي بيدل دهلوي» «نثرهاي بيدل»، «رباعيات بيدل»، «غزليات بيدل دهلوي»(سه‌جلد)، «غزليات بيدل دهلوي»(یک جلد)، «مثنوي هاي بيدل دهلوي»، «نثرهاي بيدل دهلوي»، «تبسم يک قافله آه»، «مقالات اقبال شناسي»، «غزليات ظهوري ترشيزي»، «رباعيات ظهوري ترشيزي»، «کليات ملک قمي»، «کليات واعظ قزويني»، «شهربانو و خاکسترهاي سرد»، «مقالات بيدل شناسي»، «کليات ظهير فاريابي»، «دوبيتي از مشروطه تا امروز»، «کليات طبيب اصفهاني» و «فرهنگ رشيدي» از آثار تحقيقی و تصحیحی او به شمار می‌ آیند.

 

کد خبر 604992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha