خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ايران و هند همواره با تعاملات هدفمند در طول قرن ها گسترده بوده است. مرز مشترك ميان دو كشور تا سال 1947 ، موجبات اشتراكات فراواني در زبان و فرهنگ و سنت راپديد آورد. به علاوه، منطقه آسياي جنوبي و خليج فارس فراهم آورنده ارتباطات قوي در حوزه هاي بازرگاني، نيرو،فرهنگي و پيوندهاي ميان مردم با مردم است.
بنابراین گزارش، هند با اقتصادی بزرگ و نیروی انسانی انبوه، یکی از بهترین و مطلوبترین مقصدها برای سرمایهگذاری مستقیم خارجی محسوب میشود. هند در فناوری اطلاعات و دیگر حوزهها از قبیل قطعات خودکار، مواد شیمیایی، پوشاک، داروسازی و جواهرات توان بالایی دارد. هند همیشه یکی از منابع و استعدادها برای سرمایهگذاران جهانی بودهاست. در حال حاضر گرانی قیمت نفت با توجه به ذخایر اندک نفتی و نیاز روزافزون کشور در حال توسعه هند بهانرژی، مهمترین تهدید علیه اقتصاد این کشور بهحساب میآید. هندیها برای رفع این مشکل خود به دنبال تامین منابع انرژی از سوی کشورهای دیگر هستند که کشورمان یک منبع مناسب برای تامین انرژی این کشور محسوب می شود و در حال حاضر صادرات نفت ایران به هند رکورد ۱۵ ساله را شکسته است.
این گزارش می افزاید: تسنیم به نقل از رویترز در این زمینه نوشته است: "در حالی که برخی پالایشگاههای هندی پس از لغو تحریمها خرید خود از ایران را از سر گرفتهاند، آمارهای ردگیری تانکرها و گزارش مؤسسه تامسون رویترز نشان میدهد که واردات سالانه نفت هند از ایران در سال 2016 افزایشی بیسابقه را تجربه کرده است. این افزایش قابل توجه خرید از ایران موجب شده تا این کشور در سال 2016 به چهارمین تأمین کننده بزرگ نفت هند تبدیل شود، در حالی که رتبه ایران در سال 2015، پنجم بود. ایران قبل از تحریمها دومین تأمین کننده بزرگ نفت هند محسوب میشد. در سال 2016 میلادی، سومین مصرف کننده بزرگ نفت جهان روزانه حدود 473 هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرده، در حالی که این رقم در سال 2015، 208 هزار و 300 بشکه در روز بوده است. واردات نفت هند از ایران نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر شد و به حدود 546 هزار و 600 بشکه در روز رسید. پالایشگاههای هندی در سال 2015 بهدلیل تحریمهای غرب و مشکلات بیمهای، خرید نفت از ایران را کاهش داده بودند."
یادآور می شود: پيوندهاي اقتصادي و بازرگاني هند و ايران به صورت سنتي از واردات نفت خام ايران شكل گرفت. هند در سال 2009 - 2008 ، حدود 22ميليون تن نفت خام به ارزش تقريبي ده ميليارد دلار از ايران وارد نمود كه بدين ترتيب هند سومين بازار بزرگ نفت خام ايران خواهد بود. طبق آخرین آمار رسمی اعلام شده ؛حجم كلي بازرگاني دوجانبه از آوريل 2008 تا مارس 2009 به 15 / 13ميليارد دلار امريكا بالغ گرديد كه در مقايسه باسال قبل از آن افزايش 49 / 2 درصدي را نشان مي دهد. قسمت اعظم اين بازرگاني دوجانبه شامل واردات فراورده هاي نفتي از ايران است. همچنين صادرات هند به ايران شامل فراورده هاي نفتي،برنج، ماشين آلات، محصولات فلزي، مواد اوليه آهن و فولاد، آهن و فولاد، دارو، مواد دارويي، مواد شيميايي عالي، مواد معدني پردازش شده، نخ و پارچة مصنوعي، چاي، مواد شيميايي آلي، غيرآلي و كشاورزي،فراورده هاي ساخته شده از لاستيك است.
نظر شما