خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: قلمروی هوایی ایران در قرق «صیادهای برد متوسط و بلند»، ارائه لایحه حمله پیش دستانه به ایران در مجلس نمایندگان آمریکا، ایران کمک تسلیحاتی به انصارالله نداشته است از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
تلاش جدید سناتور ارشد کنگره آمریکا برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه ایران
«باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا اعلام کرد، سنا آمادگی دارد تا در همکاری تنگاتنگ با دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا تحریمهای اقتصادی جدیدی علیه ایران اعمال کند.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، بیانیه جدید رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا پس از آن منتشر شد که برخی رسانهها مدعی شدند ایران یک موشک بالستیک آزمایش کرده است.
دفتر کورکر بامداد روز سهشنبه (دوشنبه به وقت آمریکا) با انتشار بیانیهای مدعی شد: «دیگر بیش از این به ایران برای نقض قوانین بینالمللی درباره موشکهای بالستیک، حمایت مداوم از تروریسم، نقض حقوق بشر و دیگر فعالیتهای خصمانه که امنیت و صلح بین المللی را تهدید میکند، فرصتی داده نخواهد شد».
این بیانیه میافزاید: «از زمان امضای توافق هستهای در سال 2015 میلادی، ایران محدودیتهای بینالمللی در خصوص موشکهای بالستیک و صادرات تسلیحات را نقض کرده است و حتی از محدودیتهای اعمال شده تحت برجام درباره برنامه هستهای خود نیز فراتر رفته است».
این سناتور جمهوریخواه در ادامه گفت که مایل است در همکاری نزدیک با همکاران خود در سنا و دولت ترامپ، تلاش کند تا ایران مسئولیت اقدامات ادعایی خود را بپذیرد تا این اطمینان حاصل شود که محدودیتهای اعمال شده علیه برنامه هستهای این کشور اجرا می شود.
اقدام ترامپ در ممنوعیت مهاجرت، کار روحانی را در ایران سختتر کرده است
یک سناتور آمریکایی امروز دوشنبه در اظهاراتی در انتقاد از اقدام دونالد ترامپ در ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی، از تاثیرات این اقدام بر ایران سخن گفته است.
«کریس مورفی» عضو دموکرات کمیته امور خارجی سنای آمریکا که از منتقدان سرسخت اقدام رئیس جمهور این کشور در ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی به ایالات متحده بوده، امروز در مصاحبه با شبکه «ام اس ان بی سی» در این باره صحبت کرد.
سناتور ایالت «کنتیکت» آمریکا در ابتدا از تحرکات خود و همحزبیهایش در کنگره برای جلب حمایت تعدادی از جمهوریخواهان به منظور مقابله با طرح مذکور شدند.
مورفی با تاکید بر اینکه اقداماتی شبیه به ممنوعیت ورود اتباع کشورهای اسلامی، سبب تقویت توان گروه تروریستی داعش برای جذب نیرو خواهد شد، درباره تقویت این گروه تروریستی و کم شدن امنیت آمریکا هشدار داد.
سناتور دموکرات در بخشی از هشدارش درباره تاثیرات منفی این اقدام جنجالی، از ایران و حسن روحانی رئیس جمهور این کشور صحبت کرد.
قانونگذار آمریکایی مانند دیگر مقامات این کشور ادعاهایی درباره سیاست داخلی ایران و مواضع سیاست خارجی احزاب و گروه ها در قبال غرب مطرح کرده است.
مورفی مدعی شد: «به طور خاص در مورد ایران، کشوری که هم اکنون بین تندروها و میانه روها در نوسان و حرکت است؛ میانهروهایی که خواهان تعامل با غرب هستند و این (ممنوعیت ورود مهاجران) یک پیروزی بزرگ برای تندروها است و کار را برای (حسن) روحانی مشکلتر و سخت تر میکند و اگر شما درباره حریق بزرگ (درگیری و تنش) بین آمریکا و ایران نگرانی دارید، اقداماتی از این دست، چنین چیزی را محتملتر میکند. من معتقدم در نهایت، این سبب کشته شدن آمریکاییها خواهد شد».
وی در ادامه ارتباط دادن ممنوعیت ورود هفت کشور اسلامی به تلاش برای مقابله با حملات تروریستی مانند حمله 11 سپتامبر 2001 را رد کرد و گفت: «ببینید 4 کشوری که منشا حمله 11 سپتامبر بودند اصلا در این لیست نیستند».
قلمروی هوایی ایران در قرق «صیادهای برد متوسط و بلند»
وبگاه ویژه امور نظامی رژیم صهیونیستی چندی قبل به نقد آزمایش موشک دفاع هوایی بومی«صیاد-3» که ویژه پدافند هوایی در ارتفاعات بالاست، پرداخت.
این وبگاه نظامی با استناد به گزارش رسانههای داخلی نوشت: این سامانه برد بلند در آخرین رزمایش پدافند هوایی بزرگ ایران که «مدافعان آسمان ولایت -7» نام داشت مستقر و با موفقیت شلیک شد .
بر اساس این گزارش، این عملیات پدافندی دامنهای به وسعت نزدیک به نیم میلیون کیلومتر مربع در استانهای هرمزگان ، بوشهر و خوزستان را پوشش داد.
موشک رهگیر صیاد -3 بخشی از سامانه موشکی دفاع هوایی «تلاش» است که در کنار رهگیرهای صیاد -2 که علیه اهداف برد متوسط هستند، قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، هر گردان از سامانه دفاع موشکی تلاش از سه پرتابگر موشک بهره میبرد و این پرتابگرها قادرند موشک صیاد -2 را برای هدف گیری اهداف برد متوسط و موشک صیاد -3 را برای هدف گیری اهداف برد بالا استفاده نمایند.
سامانه موشکی صیاد -3 اهدافی با برد 150 کیلومتر را هدف میگیرد و قادر است همزمان 30 هدف را رهگیری و به سوی 12 هدف شلیک نماید.
این سامانه مجهز به رادارهای هشدار سریع راهبردی و ارائه تصویر از تمامی قلمروی هوایی منطقه تحت پوشش خود است که البته مجهز به رادار ایرانی «افق» میباشد.
وبگاه یادشده نوشت: ایران همچین در حال توسعه سامانه برد بلند «صیاد-4» برای بکارگیری در سامانه دفاع هوایی «باور -373» است که مشابه موشک «اس-300 » عمل مینماید.
بر اساس دستور سازمانی سامانه موشکی تلاش، هر یک گردان از این سامانه باید مجهز به موشکهای صیاد_ 2 و صیاد _3 باشد.
در ادامه این مطلب با اشاره به داشتههای مختلف دفاع هوایی ایران چون موشکهای «سام»، چند رادار ویژه با برد بیش از 1000 کیلومتر که دارای بسامدهای عملیاتی مختلف و پوشش سامانههای دفاع هوایی چون «رعد»، «مرصاد» و «تلاش» است، آمده است: البته عملکرد این سامانهها مشخص نیست اما بسیاری از آنها متحرک بوده و قادرند به سرعت مستقر شوند. ایران حتی اخیرا مجهز به سامانههای روسی دفاع موشکی اس-300 شده که هرکدام میتوانند بیش از صد هدف را همزمان رصد کنند و به 6 هدف تا برد 200 کیلومتر موشک پرتاب نمایند. این سامانه در حال آزمایش است و البته ایران سامانه بومی «باور- 373» با قابلیتهای مشابه اس-300 را نیز در اختیار دارد.
یک اندیشکده آمریکایی نیز اخیرا درباره کیفیت پدافند هوایی ایران نوشته بود: رشد قابلیتهای دفاع هوایی این امکان را به ایران میدهد تا آزادی عمل آمریکا و عملیات هوایی متحدانش در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان را به خطر انداخته و آسیبپذیری پایگاههای هوایی دشمن را بیشتر کند.
اندیشکده واشنگتن نوشت: ایران به طور قابل توجهی دفاع هوایی خود را در چند سال گذشته با ایجاد قرارگاههای دفاع هوایی مستقل «خاتم الانبیا» «KADHQ» و استقرار سامانههای دفاع هوایی برد کوتاه تا بلند، سازماندهی مجدد و بهبود بخشیده است.
بر این اساس، استقرار سامانه دفاع هوایی اس-300 در خلیج فارس تا محل استقرار ناوگان پنجم دریایی آمریکا در «جفیر» بحرین، میدان گازی شمال قطر و کل تنگه هرمز را پوشش میدهد. آتشبارهای سامانههای اس-300 ایران نیز احتمالا با موشکهای مختلف برد کوتاه تا متوسط «تور ام-1»، «رعد» و «مرصاد» پوشش داده شده و تقویت میشوند.
اندیشکده واشنگتن در خاتمه نوشت: افزایش استقرار دفاع هوایی ایران موجب کاسته شدن از آزادی عمل نیروهای آمریکا در خلیج فارس خواهد شد.
تعداد روادید ایرانیها را دو برابر میکنیم
ژان مارک آیرو، وزیر خارجه فرانسه در بدو ورود به تهران گفت که این کشور قصد افزایش روادید برای ایرانیها را دارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آیرو که پس از ورو به تهران در مقر سفارت کشورش در ایران صحبت میکرد گفت: «فرانسه میخواهد شمار بیشتری از ایرانیان خواستار سفر به فرانسه در شرایطی بهتر درخواست ویزا بدهند.»
وی افزود: «این پروژه که قصد دارد شمار روادیدهای صادر شده برای ایران در حال حاضر را به دو برابر افزایش بدهد بایستی در تابستان 2017 اجرایی شود.
فرانسه سالانه 41000 روادید برای اتباع ایرانی صارد میکند.
وزیر خارجه فرانسه در اظهارات دیگری که خبرگزاری رویترز آن را پوشش داده گفته که درباره نگاه دولت فعلی آمریکا به توافق هستهای ایران و گروه 1+5 نگرانیهای جدی دارد.
وی گفت: «من به عنوان مدافع توافق هستهای (به تهران) آمدهام اما برای اینکه هشیار باشیم و توضیح بدهم که آنها (ایرانیها) نبایستی خطا کنند.»
آیرو اضافه کرد: «درباره نگاه دولت آمریکا به این توافق نگرانیهای جدی داریم.»
آیرو با تأکید بر اینکه این توافق در راستای منافع مشترک جامه جهانی است گفت: «ما میخواهیم که به این توافق عمل شود.»
مهر:
ارائه لایحه حمله پیش دستانه به ایران در مجلس نمایندگان آمریکا
در تاریخ سوم ژانویه ۲۰۱۷ «آلسی هستینگز» از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که در سوابق او پرونده فساد اخلاقی نیز دیده می شود لایحه ای را به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه می کند که برای انجام حمله پیش دستانه به ایران برای جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته ای آماده شده است.
این لایحه با عنوان «H. J. RES. ۱۰» و با توضیح «مجوز استفاده از نیروهای مسلح آمریکا برای رسیدن به هدفِ جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای» به کنگره ارائه شده است.
آلسی هستینگز متولد ۱۹۳۶ آمریکاست که از سال ۱۹۹۳ به نمایندگی از حزب دموکرات در مجلس نمایندگان این کشور حضور دارد.
وی در سال ۲۰۱۱ از سوی یکی از کارمندان مونث خود به فساد اخلاقی متهم شد که کمیته ای از کنگره مسئول رسیدگی به این موضوع شده است.
هستینگز روابطی گسترده با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دارد. وی همچنین رهبری هیاتی از نمایندگان کنگره آمریکا را در سال گذشته در سفر به سرزمین های اشغالی و دیدار با نتانیاهو برعهده داشت.
به نوشته روزنامه جروزالم پست، موضوع اصلی دیدار نمایندگان کنگره آمریکا به ریاست هستینگز با نتانیاهو، مقابله با ایران بود.
انستیتو ران پل، وابسته به ران پل از نمایندگان اسبق کنگره آمریکا، اقدام به تحلیل این لایحه کرده و در ابتدا با مراجعه به تاریخ به ذکر لوایح مشابهی در خصوص حملات پیش دستانه آمریکا پرداخته است.
این انستیتو در ادامه نقد خود بر لایحه پیشنهادی آلسی هستینگز می نویسد: عنوان لایحه H. J. RES. ۱۰ می گوید: «مجوز استفاده از نیروهای مسلح آمریکا برای رسیدن به هدفِ جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای».
این لایحه توسط آلسی هستینگز نماینده فلوریدا در مجلس نمایندگان ارائه شده و مجوزی است تا رئیس جمهور آمریکا از نیروهای مسلح علیه ایران استفاده کند اما این لایحه بسیار بدتر از آن چیزی است که هست. چرا؟
زیرا این مجوز به طور ویژه ای رئیس جمهور آمریکا را قادر می سازد تا در هر زمانی بدون نظارت و یا ورود کنگره آمریکا، اقدام به حمله پیش دستانه به ایران کند. جمله عملیاتی در این لایحه با این عبارت خوانده می شود: «رئیس جمهور اجازه استفاده از نیروهای مسلح ایالات متحده را به محض آنکه تشخیص بدهد امری ضروری و مناسب برای رسیدن به هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است، را دارد.»
در ادامه این نقد آمده است: ترامپ و از آن مهمتر تیم امنیتی وی در برابر ایران بسیار تهاجمی هستند و به صورت مکرر این کشور (ایران) را هم در مذاکرات و هم در میدان نبرد تهدید می کنند، لذا لایحه H. J. RES. ۱۰ یک چک سفید امضا به دولت ترامپ برای تشخیص این تهدید می دهد.
این انستیتو در ادامه به تنش های به وجود آمده میان ایران و آمریکا در خلیج فارس اشاره کرده و می نویسد: با توجه به قدرت نمایی آمریکا و متحدانش در خلیج فارس و افزایش تنش ها میان ایران و آمریکا، در اواخر ماه جاری انگلیس و آمریکا و متحدان آنها قصد برگزاری رزمایشی را خلیج فارس دارند که گفته می شود این رزمایش شبیه سازی تقابل نظامی با ایران است.
انیستیتو ران پل در پایان این پرسش را مطرح می کند: حال اگر چنین لایحه ای در مجلس ایران مطرح شود و مجوز جنگ با آمریکا را بدهد و نیروی دریایی ایران با چین شروع به برگزاری رزمایش دریایی در خلیج مکزیک کرده و حمله به آمریکا را شبیه سازی کند آنگاه واکنش واشنگتن چگونه خواهد بود؟
کاخ سفید: دارندگان گرینکارت اجازه ورود به آمریکا را دارند
پیشتر اعلام شده بود که حتی دارندگان گرینکارت از هفت کشور اسلامی نیز جزو کسانی هستند که ورودشان به آمریکا ممنوع شده است. اما اکنون کاخ سفید دارندگان گرینکارت را از این ممنوعیت معاف کرده است.
دارندگان گرینکارت افرادی هستند که در ایالات متحده آمریکا از حق اقامت و اشتغال نامحدود برخوردارند. داشتن چنین مجوزی، گام مهمی در راستای دریافت تابعیت آمریکایی است.
در پی فرمان اخیر دونالد ترامپ دربارهی شهروندان هفت کشور اسلامی و از جمله ایران، وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده بود که ممنوعیت موقت ورود برای شهروندان کشورهای یادشده از جمله در مورد دارندگان گرینکارت نیز صادق است. به گزارش«اشپیگل آنلاین»اکنون کاخ سفید این موضوع را اصلاح کرده است.
کاخ سفید در توضیحاتی در این زمینه تصریح کرده که دارندگان گرینکارت که در کشورهای خارج بسر میبرند، باید در آینده پیش از سفر به آمریکا به یکی از نمایندگیهای ایالات متحده مراجعه کنند. در آنجا بررسیهای امنیتی دربارهی آنان صورت میگیرد که روالی عادی دارد. بدینسان، کاخ سفید موضعگیری وزارت امنیت داخلی آمریکا را دربارهی دارندگان گرینکارت اصلاح کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز جمعه (۲۷ ژانویه/۸ بهمن) فرمانی را امضا کرد که طبق آن صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور ایران، عراق، یمن، لیبی، سومالی، سودان و سوریه موقتا متوقف میشود.
دولت آمریکا اعلام کرد که این اقدام گامی در جهت محافظت از کشور در برابر حملههای تروریستی است و مقامات آمریکا باید فرصت یابند که سیستم تازهای برای کنترل مسافران به آمریکا ایجاد کنند.
فرمان ترامپ در میان مسافرانی که از خاورمیانه و شمال آفریقا عازم ایالات متحده آمریکا بودند، آشفتگی و سراسیمگی زیادی بوجود آورد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
سازمان ملل: ایران کمک تسلیحاتی به انصارالله نداشته است
ناظران تحریم های سازمان ملل متحد در خصوص حملات جنگنده های سعودی به یمن اعلام کردند چه بسا این حملات در حد جنایات جنگی است.
ناظران تحریم های سازمان ملل متحد با این عنوان، گزارش خود را در خصوص حملات جنگنده های سعودی به یمن، به شورای امنیت ارائه کردند.
این گزارش به کشورهای شرکت کننده در ائتلاف عربستان از جمله آمریکا، انگلیس و فرانسه هشدار می دهد که در مورد حقوق بشر و حقوق بین الملل اغماض نکنند.
گزارشگر شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد، کارشناسان سازمان ملل متحد که بر تحریم ها و درگیری های یمن نظارت می کنند گزارش سالانه ای تهیه کردند. این گزارش بر اساس تحقیق در ده مورد از حملات جنگنده های ائتلاف سعودی به یمن تهیه شده است.
در این ده حمله که از مارس تا اکتبر سال گذشته میلادی رخ داده است دست کم دویست و نود و دو غیرنظامی به شهادت رسیده اند که صد تن از این افراد زنان و کودکان بوده اند.
کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارش شصت و سه صفحه ای خود که به شورای امنیت ارائه کرده اند، تصریح کردند کمیته کارشناسان از میان ده حمله جنگنده های سعودی که مورد تحقیق قرار دادند در هشت حمله حتی یک دلیل نیز پیدا نکردند که ثابت کند این حملات، اهداف نظامی را هدف قرار داده باشند.
بر اساس این گزارش، در تمامی ده مورد حمله هوایی مورد تحقیق، کمیته کارشناسی تقریباً مطمئن است که ائتلاف سعودی به معیارهای حقوق بین الملل در خصوص تناسب توان حمله با احتیاط های لازمی که باید در نظر گرفته شود پایبند نبوده است.
کمیته کارشناسان در گزارش خود به این جمع بندی رسیده است که تجاوزهایی که در حملات هوایی ائتلاف سعودی صورت گرفته است به قدری وسیع است که نشان می دهد این حملات هوایی یا از قابلیت های لازم برخوردار نبوده است یا در این حملات عامدانه سیاست نابود کردن زیرساخت های غیرنظامی دنبال می شده است.
این گزارش همچنین از تجاوزهای گسترده و نظام مند به حقوق بشر بین المللی و حقوق بین الملل انسانی و عرف حقوق بشر از سوی مسئولان یمنی و نیروهای امنیت تحت امر جنبش انصارالله سخن گفته است.
نتانیاهو با ترامپ درباره تحریمهای ایران گفتگو میکند
بنابر اعلام پایگاه صهیونیستی "آی 24" بنیامین نتانیاهو، رئیس کابینه رژیم صهیونیستی قصد دارد با رئیسجمهور جدید آمریکا در خصوص تجدید تحریمهای ایران گفتوگو کند.
بنابراین گزارش، بهانه نتانیاهو برای این اقدام، گزارش رسانه آمریکایی فاکسنیوز است که ادعا کرده بود، ایران یک موشک آزمایش کرده است.
نظر شما