تولید نیروگاه خورشیدی برق، سرمایه گذاری مطمئن در جهت اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری شبستان: یکی از راهکارها در راستای سرمایه گذاری با اطمینان ایجاد نیروگاه های خورشیدی با ضمانت است که برق منطقه ای یزد گام های اساسی برای تولید برق داشته است.

خبرگزاری شبستان - یزد:

 

امروزه در جهان به منظور استفاده بهینه از منابع راهکارهای متفاوتی را ارائه می کنند تا بتوان با کمترین هزینه میزان بازدهی بالایی را در استفاده از این منابع داشته باشند.

 

هر کدام از کشورها با توجه به قرار گرفتن در موقعیت های مختلف و میزان دسترسی به منابع خود برنامه های متفاوتی را ارائه می کنند که این برنامه ها نیز بسته به شرایط این کشورها در دوره های زمانی مختلف قابل اجرا می شود.

 

در کشور ما نیز با توجه به موقعیت جغرافیایی و سرزمینی این برنامه ها متفاوت است به نحوی که تلاش می شود تا از منابع موجود در کشور بیشترین استفاده انجام شود.

در استان های مختلف کشور نیز از ظرفیت ها متفاوت به چشم می خورد و هر کدام از بخش ها نیز برای آنها برنامه ریزی هایی با استفاده از نظر کارشناسان دارند.

 

استان یزد از جمله استان های مهم در کشور است که دارای منابع عظیم و غنی در کشور است به نحوی که می تواند حتی در سطح ملی نیز به کشور کمک می کند.

 

این استان با وجود منابع توانسته صادرات را نیز در دستور کار خود قرار دهد و به نحوی سعی دارد تا تولیدات خود را در زمینه های مختلف افزایش دهد.

 

از جمله منابع در استان در خصوص تولید برق است به نحوی که با توجه به موقعیت جغرافیایی استان یزد این ظرفیت توانسته در سطح کشور تولید داشته باشد و علاوه بر نیاز استان در سطح کشور نیز گام بردارد.

 

آنچه که تاکنون تاکیده شده در خصوص اقتصاد مقاومتی است به نحوی که سعی شده تا به نحوی از امکانات موجود بیشترین استفاده انجام شود و بیشترین بازدهی را داشته باشد.

 

در این راستا در استان یزد نیز علاوه با امکانات موجود سعی شده تا از انرژی های طبیعی نیز در زمینه ایجاد تولید برق استفاده شود به نحوی که مزایای مختلفی را در راستای سرمایه گذاری در این بخش ایجاد شده است.

 

تولید مازاد برق در استان یزد و قرار گرفتن در شبکه سراسری

 

در این راستا محمد حسن صباغ زادگان مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد  با اشاره به ظرفیت استان در تولید نیروی برق گفت: در سال 94 بیش از ۱۰ میلیارد کیلووات ساعت تولید برق د راستان یزد داشته ایم و این در حالی است که مصرف برق در استان هفت میلیارد وات ساعت بوده که مازاد آن در اختیار شبکه سراسری قرار گرفته است.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد بیان کرد: ما در سال 89 قدرت نصب شده نیروگاهی یک هزار و یکصد مگاوات بوده است  که در برنامه پنجم توسعه تولید برف از سه روش احداث نیروگاه های سیکل ترکیبی و پراکنده وخورشیدی پیگیری شده است.

 

وی در این زمینه بیان کرد: در این راستا سه نیروگاه بزرگ شیرکوه و سرو ارکان و تابان توسط بخش خصوصی با هزینه ای بالغ بر 28 میلیارد و 800 میلیون ریال احداث شد که یک هزار و 280 مگاوات در سال 95 اضافه شده است.

 

صباغ زادگان ادامه داد: نتیجه نیروگاه های نصب شده تولید انرژی الکتریکی بوده است که به 10 میلیارد کیلووات ساعت در سال 94 رسیده ایم و این وضعیت مطلوبی است.

 

وی ادامه داد: نیروگاه های تولید پراکنده نیز از دیگر برنامه های ما بوده است که تا الان بالغ بر 250 مگاوات مجوز برای احداث صادر شده که 82 مگاوات وارد مدار شده که امیدواریم تا یکصد مگاوات هم برسد.

 

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد گفت: سرمایه گذاری برای این نیروگاه های پراکنده در سال 95 یک هزار و ۳۰  میلیارد ریال بوده است که در مجموع یک میلیارد و 760 میلیون ریال سرمایه گذاری شده است.

 

صباغ زادگان بیان کرد: ما الان پنج خط 400 کیلو ولت به پنج نیروگاه بزرگ کشور وصل هستیم که با کرمان و خراسان و اصفهان و هرمزگان وصل هستیم و در استان نیز نیروگاه سیکل ترکیبی و زنبق اقدام به فعالیت در زمینه تولید برق دارند.

 

وی گفت: یکی از پایدارترین شبکه های برق کشور را در استان یزد داریم که وضعیت تامین برق در استان نیز مطلوب و پایدار است.

 

نیروی خورشیدی، سرمایه گذاری با تضمین 20 ساله

 

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد ادامه داد: با توجه به اینکه استان خطوط ارتباطی با استان های همجوار دارد وضعیت مناسبی برای سرمایه گذاری نیروی خورشیدی دارد که شرایط آب و هوایی، زمین و امکانات آن نیز بسیار مناسب است و هماهنگی های لازم نیز انجام شده است.

وی به اشاره به هزینه خرید نیروی برق از سرمایه گذاران گفت: میزان بیش از 30 مگاوات  تعداد کیلووات ساعت 320 ریال بر کیلو وات ساعت و میزان 30 مگاوات و کمتر چهار هزار ریال بر کیلو وات ساعت و ۱۰ مگاوات و کمترنیز  چهار هزار و ۹۰۰ ریال بر کیلو وات ساعت خریداری می شود.

 

صباغ زادگان گفت: مصرف برق استان در نه ماهه 95 نسبت به 94 رشد هشت درصدی داشته است و پیک استان نیز در سال 95 نسبت به سال 94 میزان 6 درصد رشد داشته است که نشان از رونق استان بوده است.

 

وی افزود: پیشبینی میکنیم در سال های آینده نیز این رشد پیک را خواهیم داشت اما ما نگرانی به این منظور نداریم.

 

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد بیان کرد: استان یزد یازدهمین استان کشور برای مصرف انرژی الکتریکی است که به احتساب روستایی و شهری و تجاری و صنعتی این رتبه را داریم.

 

وی ادامه داد: ما در تابستان باید دقت کنیم تا مشکلی برای برق مردم بوجود نیاید که در این راستا نیز حداکثر همکاری صنایع میزان 142 مگاوات معادل 11 و نیم درصد پیک بار استان، پیک سایی اتفاق افتاده است.

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد  ادامه داد: طرح های پیک سایی شامل طرح ذخیره عملیاتی، طرح تعطیلات و تعمیرات تابستانه صنایع بزرگ، برنامه شناور سازی پیک صنایع بزرگ، به کارگیری مولد ها است که میزان 32 میلیارد ریال در طور سه ماه تابستان تخفیف دادیم تا در زمان پیک کمترین مشکل را در برق رسانی داشته باشیم.

 

صباغ زادگان بیان کرد: تشکیل مرکز پژوهش های خورشیدی از سال 94 به عنوان اولین مرکز در کشور ایجاد شده است که در اسفند 95 وزیر نیرو به صورت رسمی بهره برداری شد که امیدواریم با طراحی و ساخت نمونه هایی از ساخت خانه های زمین پناه بیشترین استفاده را از انرژی زمین داشته باشیم.

 

وی افزود: پروژه های بهره برداری شده در نه ماهه اول سال جاری میزان سه پروژه میزان 140 میلیارد ریال هزینه شده است.

 

مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد خاطرنشان کرد: پروژه شهید سامعی، مهریز، ابرکوه، امامزاده اردکان، خطوط اتصالات پست شهید سامعی و سرو از جمله پروژه هایی است که در سالهای پیش آغاز شده و در دست احداث است.

 

اما می توان بر اساس آمارهایی که مدیر عامل شرکت برق منطقه ای استان یزد ارائه کرد یکی از راهکارها در جهت درآمدزایی برای استان و همچنین سرمایه گذاری مطمئن در راستای اقتصاد مقاومتی ایجاد نیروگاه های خورشیدی برای تولید برق است که می توان از این طریق علاوه بر استفاده از انرژی سالم در راستای استفاده بهینه از انرژی خورشیدی گام برداشت.

 

گزارش: سید ضیا میررحیمی

کد خبر 606033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha