حجت الاسلام سید ابوالحسن نواب در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نقش تاثیرگذار مساجد در پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: روحانیون و مردم مومن از مساجد، انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند و این خانه های خدا، مبدا حرکت های انقلاب اسلامی بودهاند.
وی خاطر نشان کرد: یكی از عوامل پیروزی انقلاب اسلامی ایران این بود كه مردم به مساجد اقبال پیدا کرده بودند و علمای دینی، این خانههای خدا را به عنوان مركزی برای تعلیم، تربیت، روشنگری افكار و اذهان، مورد استفاده قرار دادند و مساجد، مركزی برای حركت، آگاهی، نهضت و افشای اسرار زمامداران فاسد و خودفروخته رژیم طاغوت بودند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب، بیان کرد: با توجه به اینکه انقلاب اسلامی ایران را مساجد به پیروزی رساندند و در دوران هشت سال دفاع مقدس نیز پشتیبان انقلاب بودند، در حال حاضر هم در صورتی که کشور با تهدید مواجه شود، همین مساجد هستند که در برابر تهدیدات ایستادگی می کنند، زیرا که به غیر از مسجد مامن و پایگاهی برای مقابله در برابر دشمن نداریم.
نواب اظهار کرد: امام خمینی (ره) جایگزین بهتر و همه جانبهتر از مسجد به عنوان مبدا حرکت انقلابی نداشت، به همین جهت این پایگاه را به عنوان سنگر انقلاب انتخاب کرد، زیرا که مساجد بدیلی ندارند که جایگزین آنها شود و انتخاب اول و آخر ما برای ادامه انقلاب اسلامی ایران، همین مساجد هستند نه یکی از انتخاب های ما.
وی با اشاره به اینکه محل تجمع مسلمانان نیز مساجد هستند، خاطرنشان کرد: پایگاه دعوت پیامبر گرامی اسلام (ص) هم همین مرکز بود و ایشان از همین مرکز مباحث پیرامون امورات و مسائل زندگی مومنین را پیگیری میکردند.
این استاد دانشگاه با اشاره به آیه «ان اول بیت وضع للناس للذی ببکه مبارکا و هدی للعالمین؛ محققا اولین خانهای که برای مردم بنا نهاده شد، آن خانهای است که در مکه قرار دارد، خانهای پر برکت که مایه هدایت تمام عالمیان است» اظهار کرد: قید اسلامی انقلاب ما موجب شد که مبدا این انقلاب هم مساجد باشند زیرا در همین محل اسلام به مردم تبیین شد و می شود و اگر کوچکترین خطری متوجه کشور شود، این مساجد هستند که انگیزه های دینی مردم را بسیج و تحریک میکنند و تا زمانی که انقلاب اسلامی تداوم دارد، همین مرکز مبدا و منشا تحولات بزرگ خواهد بود.
نواب گفت: اینکه برخی میگویند مساجد تنها در دوران شکل گیری انقلاب و دوران هشت سال دفاع مقدس نقش تاثیر گذاری داشتند و امروز نقش مساجد در جامعه کمرنگ شده است، موضوعی بی اساس و اشتباه است، زیرا در حال حاضر هم مساجد کارکردهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی صدر اسلام را دارا هستند و مصداق «الصلوه مع الجماعه» به شمار میآیند.
وی گفت: از طرفی در برابر هجمههای فرهنگی غرب که به شکلهای مختلفی انجام می گیرد، نقش مساجد به عنوان مرکز فرماندهی در قرارگاه دینی و فرهنگی قابل انکار نیست و آنها در عرصه های مختلف دفاع و صیانت از اسلام ناب محمدی (ص) و فرهنگ و اعتقادات دینی مردم جایگاهی بسیار رفیع و بی بدیل دارند.
نظر شما