خبرگزاری شبستان – چهارمحال و بختیاری
با انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمینی (ره) به میهن اسلامی، تحول بزرگ و شگرفی در روحیه انقلابیون کشور پدید آمد، چراکه منتظر ثمر دهی نهال انقلابی بودند که از سال 1342 به دست رهبر و مرادشان در این سرزمین غرس شده بود و اکنون شاخ و برگی پیدا کرده و در اقصی نقاط نه تنها کشور که گوشه هایی از عالم نیز ریشه دوانیده بود.
آری باخبر بازگشت حضرت امام روح الله (ره) به کشور، خون تازه ای در کالبد بازوان انقلاب جوشید و اقشار مختلفی از مردم به حرکت میلیونی نهضت خمینی (ره) کبیر پیوستند تا مسیر رسیدن به قله های پیروزی و فتح بیش از پیش هموارتر شود.
یکی از اقدامات شجاعانه، آگاهانه و با بصیرت اقوام مختلف ایران اسلامی در مسیر پیروزی انقلاب را می توان حرکت حساس و ماندگار قوم بختیاری در حمایت از ولایت و زعامت انقلاب اسلامی در ایام الله فجر انقلاب و 19 بهمن ماه 1357 دانست که با حضور در مدرسه علوی تهران برای بیعت با حضرت امام خمینی (ره) برگی دیگر از اوراق زرین حماسه و افتخار این قوم را در تاریخ رقم زد.
حرکتی که از منطقه چغاخور محل تاریخی ایل بختیاری و بختیاری های بخش بلداجی در استان چهارمحال بختیاری شروع شد و در تاریخ ۱۹ و ۲۰ بهمن ۵۷ به همراه سایر نمایندگان طوایف بختیاری چهالنگ و هفت لنگ از سراسر کشور در مدرسه علوی با امام بیعت کردند، در برخی مطبوعات آن زمان خبر این دیدار به عنوان بیعت بختیاری ها با امام منعکس شد.
دیدارهای دیگری از سایر مناطق بختیاری در کشور با امام خمینی (ره) در تاریخ های ۱۹ فروردین ۵۸، ۲۱ فروردین ۵۸ و ۱۸ شهریور ۵۸ انجام شد و معظم له در این دیدارها سخنانی ایراد کردند که در کتاب صحیفه نور (مجموعه سخنان امام خمینی) ثبت شده است.
این حرکت قوم بختیاری که از منطقه چغاخور و بخش بلداجی شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختیاری صورت گرفت و همراهی بیش از یک هزار نفر از سایر نقاط از جمله استان های همجوار بختیاری نشین را به همراه داشت، از این منظر دارای اهمیت است که از نظر شاه و بختیار، مهم ترین پشتوانه نظام سلطنتی طاغوت این قوم به شمار می رفتند؛ اما با پیوستن بختیاری ها به نهضت امام خمینی (ره) که از دوران مشروطیت به دنبال شریعت، عظمت و آزادی واقعی ملت بودند؛ آخرین روزنه های چراغ امید طاغوتیان نیز افول کرد و انقلاب اسلامی به آخرین مراحل پیروزی نزدیک تر شد.
مقام معظم رهبری نیز همیشه نسبت به ایل بختیاری نگاهی راهبردی، مهربانانه و بسیار مثبت دارند و نمونه آن در 2 بار دیداری که از استان داشتند در محرومترین نقاط چهارمحال بختیاری یعنی روستاهای سرآقاسید و روستای لپدبازفت حضور یافتهاند و بختیاریها را مورد تفقد خود قرار دادهاند به خصوص فرمایشات گهربار ایشان در دیدار ستاد کنگره شهدا در مهرماه سال 94 بود که فرمودند: اون نکتهای که آقای نکونام گفتند درباره آمدن مردم چهارمحال و بختیاری (به تهران) برای ابراز بیزاری از بختیار، خیلی مهم است. ممکن است مردم شیراز، مردم مشهد، مردم تبریز هم بیایند از بختیار ابراز بیزاری بکنند؛ اما خیلی فرق میکند که مردم بختیاری بیایند از یک فرد سیاسیِ شاخص بختیاری که در مقابل انقلاب و در مقابل امام قرار گرفته، ابراز بیزاری کنند؛ این نکته مهم است. این هم که ایشان گفتند که مردم توقع دارند که آن روز، روز شاخصی باشد، درست است، این واقعا جا دارد؛ چون در بین عشایر این وابستگیها و پیوندهای عشایری، چیز کوچکی نیست، چیز خیلی مهمی است. اینها همان کسانی هستند که در قضیه مشروطه، بلند شدند از شهرکرد «آنوقت دهکرد» آمدند اصفهان و اصفهان را گرفتند و آمدند تهران و کارهای بزرگی را انجام دادند، بیشتر با پیوندهای محلی این کار را میکردند؛ یعنی تأثیرات قبایلی و عشایری بر روی مردم وجود داشت که حرکت میکردند میآمدند؛ اما همین پیوندها در آنجایی که پای دین در میان است، پای انقلاب در میان است، پای امام در میان است، به کلی کمرنگ میشود و بیخاصیت میشود و از بین میرود؛ این خیلی چیز مهمی است؛ بنابراین خیلی کار بجا و بموقعی است.
نماینده ولی فقیه در چهار محال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد نیز با تأکید بر ثبت این حماسه تاریخی در تقویم کشور، گفت: ثبت بیعت بختیاری های چهارمحال و بختیاری با حضرت امام (ره) در 19 بهمن سال 57 در تقویم کشور ضرورت دارد.
حجت الاسلام محمد علی نکونام در دیدار با بختیاری های استان چهارمحال و بختیاری با اشاره بر اینکه انقلاب برای آن بود که اسلام و قرآن دارای جایگاه در جامعه باشد، اظهار داشت: بختیاری ها دارای ویژگی منحصر به فردی هستند،که آزادگی، ساده زیستی، اعتقاد به اهل بیت (علیه السلام)، بهره مندی از فطرت پاک، صفا و صداقت، مهمان نوازی، نقش آفرینی در تولید، بینش و بصیرت و غیرت از مهمترین ویژگی های بختیاری ها است که قوم و قبیله را بر دین و اسلام و رهبر ترجیح نمی دهند.
در چند سال اخیر با پیگیری های مجدانه نماینده ولی فقیه در استان چهارمحال و بختیاری و همکاری دستگاه های مختلف فرهنگی و تبلیغی، حماسه بیعت بختیاری ها با آرمان های امام (ره) و انقلاب در 19 بهمن گرامی داشته می شود و امید است به نگاه ویژه مسئولین کشوری، این روز بزرگ در تقویم کشور گنجانده شود تا یادآور رشادت های بی نظیر این قوم بزرگ در تاریخ انقلاب شکوهمند اسلامی باشد که همواره در صحنه های مختلف اعم از؛ مشروطه، پیروزی انقلاب اسلامی، هشت سال دفاع مقدس و خنثی سازی فتنه های گوناگون، حضور تأثیرگذار داشته اند.
گزارش از سجاد عباسی
نظر شما