خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سالیانه ۳ میلیون نفر در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند که ۹۰ درصد آنان در کشورهای توسعه یافته هستند. دربعضی کشورها تعداد افرادی که در اثر همین عامل جان خود را از دست میدهند بیشتر از قربانیان سوانح رانندگی است. این مرگ و میر بطور خاص مربوط به آسم، برونشیت، تنگی نفس و حملات قلبی و آلرژیهای مختلف تنفسی است. آلودگی هوا به طرق گوناگونی میتواند آثار زیانبار درازمدت و کوتاه مدتی بر سلامت انسانها بگذارد. تاثیر آلودگی هوا بر افراد مختلف متفاوت است. آسیب پذیری برخی افراد در برابر آلودگی هوا بسیار بیشتر از سایرین است. کودکان کم سن و سال و سالمندان بیشتر از دیگران از آلودگی هوا آسیب میبینند.
بنابراین گزارش، در بسیاری از کشورهای جهان اقداماتی برای کاهش آثار آلودگی هوا بر محیط زیست انجام شدهاست درحالی که دانشمندان آثار زیانبار آلودگی هوا را بر گیاهان، حیوانات و زندگی انسانها مطالعه میکنند، قانونگذاران قوانینی را برای کنترل کاهش آلایندهها تصویب کرده و آموزگاران در مدارس و استادان در دانشگاهها آثار آلودگی هوا را برای نسل جوان تشریح میکنند در همین راستا وزارت نفت و سازمان محیط زیست برای مقابله با آلودگی هوا همکاری های خود را آغاز کرده اند.
این گزارش می افزاید: شانا در این زمینه به نقل از معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نوشته است: "با اقدامهای صورت گرفته دولت از سال ٩٢ تاکنون روند آلودگی هوا روبه کاهش است، به طوری که از ابتدای امسال تاکنون ٢٣١ روز هوای سالم و پاک داشتیم، در حالی که در مدت مشابه سال ٩٢، ١٧٦ روز هوا سالم و پاک بود. سازمان محیط زیست و وزارت نفت همکاری خوبی با یکدیگر دارند، هر چند وظیفه ما نظارتی است. تمامی صنایع از جمله صنایع پتروشیمی مکلف به اجرای استانداردهای نوین هستند، در این زمینه همکاری مشترکی با وزارت نفت در زمینه صنایع پتروشیمی در عسلویه داریم و برای اجرایی شدن بخشهای آن تلاش میکنیم.
یادآور می شود: با روی کار آمدن دولت یازدهم محیط زیست جایگاه خود را پیدا کرد، سازمانها و نهادهای مختلف از جمله وزارت نفت، صنعت، راه و شهرسازی، کشور، ناجا و شهرداری همکاری خوبی دارند، این همکاریها را میتوانیم امروز در بهبود کیفیت هوا در مقایسه با سال ٩٢ ببینیم، البته نمیتوانیم بگوییم وضع مطلوب است، اما کارها با جدیت پیش میرود.
نظر شما