بررسی حادثه پلاسکو با محوریت شورا انجام شود/به خاطر ناکارآمدی‌ها عذرخواهی کنیم نه پلاسکو

خبرگزاری شبستان: قالیباف، شهرداری تهران را مسئولیت اداره بحران عنوان کرد و گفت: به خاطر ناکارآمدی‌ها باید عذرخواهی کرد نه پلاسکو.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران در سیصد و بیست و ششمین جلسه شورای شهر تهران و در ادامه توضیحات خود درباره حادثه پلاسکو گفت: موضوع زنده بودن افراد زیر آوار برای ما بسیار مهم بود.

 

وی با بیان اینکه از لحظه حضور در محل حادثه پلاسکو بازدید میدانی انجام شد و مشخص شد اجرای عملیات از بخش جلوی ساختمان قفل است.

 

وی با بیان اینکه در حین عملیات آواربرداری مشکل جرثقیل نداشتیم، اظهار داشت: برخی می گفتند با هلی‌کوپتر می توان این قطعات فلزی ساختمان پلاسکو را جابجا کرد و این در حالی است که هنوز بالگردی که بتواند حجمی با این وزن را جابجا بکند، ساخته نشده است.

 

وی با بیان اینکه جرثقیل 360 تنی در محل حادثه وجود داشت، اظهار داشت: این جرثقیل توان برداشتن آوارهای سنگین پلاسکو را نداشت در حالی که هلی‌کوپتر نهایت می توانست 22 تن بار را جابجا کند.

 

شهردار تهران با بیان اینکه هلی‌کوپتر در مواقع آتش‌سوزی برحسب نیاز مورد استفاده قرار می گیرد، تصریح کرد: برای ایجاد امداد هوایی باید یک سازمان وجود داشته باشد و سازمان هلال احمر بهترین نهاد برای داشتن هلی‌کوپتر امدادی است.

 

قالیباف با بیان اینکه نمی توان از هلی‌کوپتر برای اطفای حریق در حادثه مشابه پلاسکو استفاده کرد، اظهار داشت: شخصا از محل حادثه بازدید کردم و از همه جهات ساختمانی برای دسترسی و انجام عملیات مورد بررسی قرار دادم.

 

قالیباف با اشاره به شایعاتی که مبنی بر زنده بودن زیر آوار ماندگان مطرح می شد، خاطرنشان کرد: این شایعات بر روی خانواده ها تاثیرات زیادی می گذاشت.

 

وی با بیان اینکه در ابتدا کسی باور نمی کرد که حدود 300 درجه حرارت در زیر آوارها وجود داشته باشد، اظهار داشت: در طول آواربرداری با اندازه گیری حرارت موجود در محل حادثه مشخص شد حرارت به 500 درجه نیز رسیده بود و این در حالی است که برخی می گفتند عده ای زیر آوار زنده مانده اند.

 

وی با بیان اینکه از آغاز عملیات تا آخرین لحظه توقف و کندی در روند عملیات آواربرداری و اطفای حریق نداشته ایم، خاطرنشان کرد: برخی اعلام می کردند در دو روز اول عملیات با سرعت کمی پیش می رود که این درست نبود.

 

شهردار تهران تصریح کرد: در محل حادثه حضور داشتم و بارها به برادران آتش‌نشان گفتم احساس می کنم بچه خودم در زیر آوار قرار دارد و برای نجات آنها تمام تلاش خود را خواهم کرد.

 

قالیباف در ادامه با اشاره به تذکراتی که درباره ساختمان پلاسکو از سال 93 مطرح بود، اشاره کرد و گفت: امسال مانوری نیز در ساختمان پلاسکو برگزار شده بود.

 

قالیباف با بیان اینکه با تمام اقداماتی که درباره ساختمان پلاسکو انجام داده ایم هنوز با مشکلاتی مواجه هستیم، تصریح کرد: بر اساس کمیسیون ماده 100 درباره ساختمان علاءالدین اقدام کردیم اما یکی از موارد در این ساختمان آتش‌سوزی بود.

 

قالیباف با بیان اینکه اگر اصلاحات لازم در خصوص حریق ساختمان علاءالدین انجام نشده بود حادثه علاءالدین زودتر از پلاسکو رخ می داد.

 

قالیباف با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی دارای تجهیزات و امکانات لازم است، اظهار داشت: حدود 19 هزار آتش‌نشان داوطلب در تهران داریم.

 

قالیباف با بیان اینکه در حال حاضر 4 هزار و 885 آتش‌نشان داریم، گفت: با توسعه ایستگاه های آتش‌نشانی هر ایستگاه 6.3 کیلومتر مربع را در محدوده ماموریت حوادث خود دارد.

 

قالیباف با بیان اینکه تنوع عمرانی آتش‌نشانی در سال 84 حدود 16.7 میلیارد تومان بوده است، خاطرنشان کرد: این رقم در سال 94 به 140 میلیارد تومان رسیده است.

 

وی با بیان اینکه بر اساس آمارها تعداد آتش‌سوزی ها افزایش یافته است، گفت: به عنوان مثال در حوزه ضایعات آتش‌سوزی 5 برابر افزایش یافته و به 14 هزار و 500 رسیده است.

 

قالیباف با بیان اینکه سهم حریق ضایعات به 68 درصد و سهم حریق خودرویی از 15 درصد به 6 درصد رسیده است، گفت: برای حریق خودرویی طرحی داشتیم و همه رانندگان تاکسی دوره های آتش‌نشانی را گذرانده اند و کپسول های آتش نشانی در اختیار آنها قرار گرفته است که این اقدام در سال های 86 و 87 انجام شد.

 

قالیباف با بیان اینکه سهم آتش‌سوزی در ساختمان‌های غیرمسکونی و مسکونی کاهش یافته است، گفت: در طول سال های گذشته یعنی از 86 تا 94 به غیر از سال های 89 و 90 مصوب آتش‌نشانی یک هزار و 851 میلیارد تومان بوده و عملکرد ما در این حوزه 2 هزار و 158 میلیارد تومان بوده است.

 

قالیباف رشد بودجه آتش‌نشانی را از 93 به 94 حدود 34 درصد دانست و افزود: این در حالی است که بودجه شهرداری در این مدت 8 درصد رشد داشته است.

 

قالیباف با بیان اینکه بودجه آتش‌نشانی در سال جاری 3.8 درصد بوده است اما 15 درصد افزایش یافته، اظهار داشت: برای سال آینده نیز رشد 15.8 درصدی بودجه آتش‌نشانی را پیشنهاد داده ایم.

 

قالیباف با بیان اینکه شریف‌زاده مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت استراتژیک تحصیل کرده است، گفت: بیش از 75 ماه سابقه فعالیت در جبهه دارد. شریف زاده در دو وزارتخانه معاون وزیر بوده چرا می گویند وی سابقه مدیریتی ندارد.

 

شهردار تهران با بیان اینکه وی جزء ورزشکاران شناخته شده رشته رزمی است اما عده ای می گویند که وی تخصص لازم را ندارد، خاطرنشان کرد: سازمان آتش‌نشانی شبیه‌ترین سازمان به سازمان های نظامی و انتظامی است.

 

قالیباف با بیان اینکه شهردار تهران مسئولیت مدیریت بحران را دارد و شهر تهران با بحران مواجه شده است، خاطرنشان کرد: آنجا که باید از مردم عذرخواهی کنیم به خاطر ناکارآمدی ها است نه به خاطر پلاسکو.

 

شهردار تهران با اشاره به بررسی حادثه پلاسکو توسط گروه های مختلف گفت: همه نهادها بر اساس وظیفه قانونی خود حادثه پلاسکو را بررسی می کنند و به نظر بنده محوریت این کار باید بر عهده شورای شهر باشد.

 

قالیباف با بیان اینکه قضاوت و داوری در صلاحیت ما نیست، اظهار داشت: قانون و دستگاه قضایی باید در خصوص حادثه پلاسکو اعلام نظر کند و ما به دنبال نتیجه‌گیری، اصلاح فرآیندها، پیشگیری و کسب تجربه در این خصوص

کد خبر 607349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha