به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه چهارمین جشنواره فرهنگی هنری وقف چشمه همیشه جاری با حضور حجت الاسلام علی محمدی، رییس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی سازمان اوقاف، حجتالاسلام موسوی متقی مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و حجتالاسلام محمدزاده مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان تهران در مسجد امیرالمومنین برگزار شد.
حجتالاسلام موسوی متقی، مدیر کل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه این نشست با بیان اینکه امور فرهنگی و مذهبی در هر جامعهای نیازمند پشتوانه مالی است، گفت: از طرفی خروجی فعالیت های فرهنگی خیلی سریع و ملموس به دست نمی آید.
وی با بیان اینکه هزینه ای که برای فعالیت های فرهنگی می شود شاید چند برابر یک پروژه عمرانی باشد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که اثرات کار فرهنگی ممکن است سالها بعد مشهود شود.
حجتالاسلام موسوی متقی با بیان اینکه دغدغه تمام فعالان فرهنگی هزینه میباشد، تصریح کرد: بسیاری از ایده های نو که به ذهن فعالان فرهنگی می رسد ممکن است به دلیل نبود بودجه کافی در ابتدای کار از بین برود.
مدیر کل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در طول تاریخ وقف پشتوانه این امور بوده است، اظهار کرد: گاهی پشتوانه مالی به صورت موقت و مقطعی برای امور فرهنگی از جایی می رسد ولی باید در نظر داشت این یک مسکن بوده و مشکل فعالیت های فرهنگی را حل نمی کند.
وی بهترین شیوه برای پشتوانه مالی پایدار از امور فرهنگی و اجتماعی را وقف دانست و بیان داشت: بسیاری از وقفنامه ها در سراسر کشور با نگاه بومی استانی تنظیم شده و درآمد و ماحصل موقوفه جهت نیات فرهنگی به ثبت رسیده است.
حجت الاسلام موسوی متقی با بیان اینکه ماندگارترین پشتوانه مالی برای امور فرهنگی سنت وقف می باشد، اظهار کرد: مردم ایران قبل از اسلام در حوزه وقف عملکرد و سابقه درخشانی دارند و اینکه گفته می شود بعد از انقلاب مسئله وقف کمرنگ شده، حقیقت ندارد.
وی ادامه داد: ما در سازمان مسئله وقف را از بعد از اسلام تا قبل از انقلاب اسلامی در برهه های مختلف زمانی بررسی کردیم به طوری که در این دوران سالی 20 وقف به ثبت رسیده است.
حجتالاسلام موسوی متقی افزود: همچنین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سال 55 تا 88 سالی 202 مورد وقف صورت گرفته است و از سال 88 تاکنون ثبت موقوفات سیر صعودی داشته و به سالی 2500 موقوفه رسیده است.
مدیر کل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بنابراین نه تنها بعد از انقلاب در دوران جمهوری اسلامی موضوع وقف کمرنگ نشده بلکه صد برابر شده، تصریح کرد: به طور مثال در دوره رضاخان بیشتر موقوفات در حوزه فرهنگ عاشورا بوده و در دوران صفویه وقف در مورد مدارس علمیه بیشتر صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه امروز بهترین روش برای تبلیغ وقف، هنر و ابزار هنر است، خاطرنشان کرد: در موضوع هنر تاکنون خیلی کم وارد شدیم این در حالی است که ابزار هنر بیشترین خاصیت را جهت ترویج سنت وقف در اختیار دارد.
حجتالاسلام موسوی متقی با بیان اینکه در اولین دوره این جشنواره همه رشتههای هنری حضور داشتند، تصریح کرد: این در حالی است که تمامی آثار منتخب در اولین دوره این جشنواره در مجموعه کتاب های ارزشمندی منتشر شد.
مدیر کل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه استفاده از ابزار هنر در ترویج و تبلیغ فرهنگ وقف دو خاصیت دارد، ابراز کرد: هنر می تواند عمق نفوذ را در مخاطب بالا ببرد. همچنین می تواند وسعت مخاطبان را دربر گیرد به طوری که از سراسر عالم مخاطبان مختلفی می توانند پیام هنر را دریافت نمایند.
وی با بیان اینکه هنر اگر در موضوعات فرهنگی به کار برده شود می تواند گستره عظیمی از مردم را فرا گیرد، خاطرنشان کرد: رویکرد سازمان اوقاف و امور خیریه نسبت به تبلیغ فرهنگ وقف نیز استفاده از ابزار هنر می باشد.
حجت الاسلام موسوی متقی با بیان اینکه همچنین اگر مردم از اجرای نیات موقوفات مطلع شوند بهترین تبلیغ برای وقف است، اظهار کرد: سازمان اوقاف از محل وقف ها طرح های زیادی را پشتیبانی می کند و در این راه نیز رسالت اطلاع رسانی را بر عهده دارد.
مدیر کل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه تا سال 88 بر اساس نظرسنجی در سازمان فقط 47 درصد جامعه با وقف و سازمان اوقاف آشنا بودند، گفت: بر اساس نظرسنجی در سال 94 بیست درصد نسبت به سال 88 رشد داشتیم.
نظر شما