به گزارش خبرگزاری شبستان، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه اجلاس سالانه روسای انجمن های علمی گروه پزشکی، با اشاره به کارکردهای یارانه دارو، در جمع خبرنگاران از اختصاص حدود 390 میلیارد تومان اعتبار برای یارانه دارو خبر داد و گفت: یارانه دارو یکی ازمهمترین اهرم هایی است که وزارت بهداشت با استفاده از آن، میزان و قیمت دارو در بازار را کنترل می کند و با توجه به اینکه طی هفته گذشته 156 میلیارد تومان از این اعتبار محقق شده و در حال توزیع بین موارد مورد نیاز است، امیدواریم تا پایان سال جاری تمامی اعتبار تعیین شده محقق شود.
وی با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی طی چهار سال اخیر با رشد سه برابری همراه بوده است، به اعتبارات قابل قبول برای این حوزه در سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های وزارت بهداشت تبدیل این مراکز تحقیقاتی به پژوهشگاه و پژوهشکده بوده است، تا از طریق آن بتوانیم وارد عرصه پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان شویم و امیدواریم از سه میلیارد دلار سهم سلامت از مازاد درآمد نفت نیز بخشی به این حوزه اختصاص یابد.
وحید دستجردی پیرامون فارسی نویسی آزمایش های تشخیص طبی، به اقدامات خوبی که در این زمینه انجام شده است اشاره و اظهار کرد: گزارش این اقدامات توسط آزمایشگاه مرجع در حال آماده شدن است و به این دلیل که وسعت فضایی که می توان در زمینه فارسی نویسی آزمایشها کار کرد بسیار زیاد بوده باعث تأخیر در انجام این کار شده است.
وزیر بهداشت افزود: در حال حاضر آزمایشگاه مرجع سلامت با همکاری فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به دنبال یافتن اصطلاحات مناسب و مردم فهم بوده که این اصطلاحات با همکاری بخش فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در قالب سامانه ای که در حال آماده سازی است، ارائه خواهد شد.
وی پیرامون شایعات مطرح شده در خصوص ادغام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به سند آمایش سرزمینی در رابطه با این دانشگاه اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاه های برتر کشور بوده و بر اساس سند آمایش سرزمینی نه تنها مأموریت ملی دارد، بلکه مأموریت های بین المللی برای آن در نظر گرفته شده است.
وحید دستجردی همچنین در خصوص پرستاران پذیرفته شده در آزمون استخدامی وزارت بهداشت، تصریح کرد: با تمهیدات صورت گرفته و بر اساس اعلام معاونت توسعه وزیر بهداشت تمام 23 هزار پرستاری که در آزمون استخدامی پذیرفته شده اند تا پایان مرداد ماه یا اواسط شهریور امسال به پرستاران کل کشور اضافه خواهند شد.
وزیر بهداشت با اشاره به قانون ارتقای بهرهوری، از کاهش یک تا هفت ساعت ساعات کاری پرستاران خبر داد و افزود: 3 هزار نفر دیگر نیز غیر از گروه پرستاری از این طریق استخدام می شوند، که بر اساس قانون ارتقای بهره وری، ساعت کاری این پرستاران بر اساس سختی و مدت زمان کاری از یک تا هفت ساعت کاهش می یابد و همین امر در نهایت، افزایش کیفیت خدمت رسانی و رضایتمندی پرستار و بیمار را به دنبال خواهد داشت.
وی مشکل اصلی در رابطه با کمبود پرستاران را مربوط به بیمارستان های جدیدالتاسیس و بخش های توسعه ای بیمارستان ها، عنوان و خاطرنشان کرد: برای جایگزین کمبود نیروی پرستاری، دانشگاه ها باید به صورت قراردادی نیرو استخدام کنند که امیدواریم مشکل کمبود نیروی انسانی این بخش ها نیز با همکاری معاونت توسعه رئیس جمهور مرتفع شود.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، وحید دستجردی با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر جذب 2هزار عضو هیئت علمی جدید برای دانشگاه های علوم پزشکی، گفت: این امر در معاونت توسعه سرمایه انسانی رئیس جمهوری در حال پیگیری است و البته بخشی از این برنامه نیز مربوط به معاونت نظارت راهبردی رئیس جمهور می شود که باید بار مالی ناشی از این استخدام را در سال جاری مورد بررسی قرار دهد.
وزیر بهداشت همچنین در پایان افزود: استخدام این تعداد اعضای هیئت علمی باعث افزایش کیفیت، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو و همچنین راه اندازی دانشگاه ها و دانشکده های مصوب سفرهای استانی که به دلیل عدم تامین نیرو هنوز آغاز به کارنکرده اند، می شود.
یادآور می شود؛ اجلاس سالانه رؤسای انجمن های علمی گروه پزشکی امروز (29 مرداد) در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما