به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، همزمان با بزرگداشت علمای خاندان احمدی با محوریت شخصیت مرحوم میرزامحمدرضا مجتهد کرمانی، اسناد مربوط به این خاندان همراه با احکام اجتهادی و دهها برگ سند، امروز(۱۸ بهمن)توسط فرید مظفری فرزند عباس، از نوادگان این خاندان تقدیم مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوبشرق کشور شد.
حجت الاسلام محمد محودآبادی، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی جنوبشرق کشور اعلام کرد: قرار بود عباس مظفری این کار را در مراسم امروز انجام دهد که متاسفانه چند ماه پیش از دنیا رفت و فرزندش فرید، همه اسناد خانواده احمدی را تقدیم مرکز می کند تا به نحو شایسته نگهداری شود.
در این مراسم همچنین از کتاب «باران تباران»که بررسی زندگی و فعالیت خاندان احمدی با نگاه ویژه به میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی، نوشته مجید نیکپور است؛ رونمائی شد؛ این کتاب، از مجموعهٔ «تاریخ پایداری» دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری استان کرمان با مشارکت مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب شرق کشور در 394 صفحه و شمارگان 2 هزار نسخه با همکاری انتشارات «سورهٔ مهر» منتشر شده است.
لوح منقش به مهر اسم آیتالله میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی نیز در این مراسم رونمایی شد؛ تجلیل از خاندان احمدی از دیگر بخش های این مراسم بود.
علیرضا رزم حسینی، استاندار کرمان در این مراسم با تأکید بر اینکه پاسداشت بزرگان استان به ویژه در زمان حیات آنان باید فرهنگ شود؛ ابراز امیدواری کرد: این مراسم هر ساله برگزار شود تا مشاهیر و مفاخر استان را قدر بدانیم و سال آینده از چند دهه خدمات امام جمعه کرمان قدردانی شود.
گفتنی است، (به گفته محمدعلی گلاب زاده به ناب نیوز) حاج میرزا محمدرضا مجتهد کرمانی از شخصیت های برجسته تاریخ است که در مقطعی با قاجار مبارزه کرد و در مقابل پهلوی نیز ایستاد، او از چهره های نامدار است که فلک شدن وی در محل حکومتی کرمان به دست ظفرالسلطنه، موجب مکدر شدن علمای بزرگی مانند آیت الله بهبهانی و طباطبایی شد وبا انتشار این خبر در تمام ایران، جرقه مشروطیت زده شد و قیام مشروطه سرعت گرفت.
آیتالله حاج ابوجعفر و آیتالله حاج احمد کرمانی (سرسلسلهی خاندان احمدی کرمان) نقش مهمی در تجدید حیات حوزه های علمیه و مقابله با فرقه های نوظهور در کرمان داشتند، تربیت در چنین خانواده ای باعث شد تا حاج میرزا محمدرضا مجتهد راه خود را یافته و بهره مندی از محضر علمایی چون آخوند ملا محمد باقر فشارکی، آخوند نجفی، آقا سید محمد درچهای و آخوند کاشی از وی عالمی حکیم و توانمند ساخت و در آن روزگار، ۱۰ مجوز اجتهاد از مراجع عظیم الشأن برای وی صادر شد که بر علم و بینش حکیمانه مجتهد کرمانی مهر تایید زدند.
آیت الله مجتهد کرمانی در سن 72 سالگی در روز 11 مهر ماه 1324 دار فانی را وداع گفت و مقبره این عالم گرانقدر و چهره درخشان تاریخ کرمان، در ضلع جنوبی مسجد صاحب الزمان و رو به روی مهدیه مسجد جامع است که گنبد آن کاملا مشخص می باشد.
نظر شما