به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست خبری هشتمین دوره از جشنواره فارابی صبح امروز سهشنبه، 19 بهمن ماه در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برگزار شد.
در این نشست، دکتر سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دکتر میرزایی، رییس پژوهشکده حضور داشتند.
سیدضیا هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست طی سخنانی با بیان اینکه هشتمین دوره از جشنواره فارابی با کیفیت بسیار خوبی فرآیندهای کاری خود را به انجام رسانده است، اظهار کرد: میزان استقبال از جشنواره بالا بود به نحوی که در برخی گروه ها بیش از 500 اثر دریافت شده است اما از آن بالاتر اشتیاق و همکاری اساتید در سطح گروه ها، اعضای شورای علمی و سیاستگذاری جشنواره بود که نشان از آن دارد جشنواره فارابی جایگاه رفیع خود را میان دانشمندان ما پیدا کرده است.
وی ادامه داد: فرآیندهای داوری در این دوره بی سابقه بود و دقت بالایی به کار گرفته شد تا آثار ارسال شده به دبیرخانه با دقت مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و بعضا اگر در مورد یک اثر و ارزیابی آن تردیدی وجود داشت مجددا داوری شود، چراکه به هر حال این دقت هاست که اعتبار یک جشنواره را بالا می برد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در ادامه تصریح کرد: جشواره فارابی امروز به یک سطح بلوغ بالاتری رسیده است در نتیجه توقع می رود کسانی که از این جشنواره معرفی می شوند هیچ تردیدی در برجستگی آثار ارایه شده شان نباشد لذا شورای جشنواره برای حفظ جایگاه برگزیده شدگان تعداد منتخبان را محدود کرد که با این وضع در 12 گروه حاضر در هر بخش یک نفر در قسمت بزرگسال به عنوان برگزیده و یک نفر نیز به عنوان شایسته تقدیر معرفی می شود که این روال در بخش جوان جشنواره نیز اعمال شده است که البته منظور ما از بخش جوان دانشمندان جوانی است که خودشان از اساتید جوان دانشگاه هستند.
هاشمی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه فایده و بهره ای که کلیات جامعه از این برگزیدگان و البته جشنواره فارابی می برد آن است که همچنان زایش علمی در این جامعه وجود دارد، گفت: وقتی این افراد معرفی می شوند مشخص خواهد شد که جامعه علمی چه ظرفیت هایی دارد و ما نیز در این میان وظیفه داریم برای قدرشناسی از علما و دانشمندان خود از آنها تقدیر و تشکر کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: تاکنون 7 دوره از جشنواره فارابی برگزار شده که چندی بعد شاهد برگزاری هشتیمن دوره آن خواهیم بود و پس از برگزاری این دوره بدون فوت وقت آماده برگزاری جشنواره نهم می شویم که در بیانیه دبیرخانه چهارچوب های کار اعلام می شود؛ بنابراین، از نهادهای مدنی و انجمن های علمی دعوت می کنیم در معرفی دانشمندان و افراد برجسته حوزه های مختلف علمی که با آن سروکار دارند، پیش قدم شوند.
وی با بیان اینکه جشنواره فارابی بستری برای شناخت و معرفی آثار علمی برتر دانشمندان خدوم است، افزود: این جشنواره فرصتی است برای کسانی که متواضعانه پرهیز می کنند تا خودشان دست به عرضه و مصرف بزنند، پس این وظیفه ماست که آنها را به مردم معرفی کنیم.
هاشمی ادامه داد: علوم انسانی نقش بی بدیلی در ارتقای فرهنگ و پیشرفت علمی کشور دارد لذا از همه مراکز پژوهشی و دانشگاهی دعوت می کنیم که نقش پررنگ تری در این جشنواره داشته باشند و کارهای بزرگ را معرفی و شناسایی کنند تا باعث توسعه علم و نهضت علمی در کشور شوند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در مورد حضور رییس جمهور در مراسم اختتامیه جشنواره، تصریح کرد: جشنواره های مختلفی در طول سال برگزار می شود و فارابی مختص علوم انسانی اسلامی است. با توجه به برنامه ریزی که در تقویم زمانی ارائه شده اگر میسر شد شخص رییس جمهور در این مراسم حضور می یابد و در غیر این صورت وزیر علوم و البته دانشمندان و نمایندگان نهادهای علمی در آن حضور خواهند یافت.
وی در پایان با اشاره به آمار شرکت کنندگان و آثار ارایه شده در جشنواره به نسبت جنسیت، یادآور شد: با اینکه نگاه و ملاک ما جنسیتی نبوده است و آثار بر اساس کیفیت داوری شده اما به همان نسبت که بانوان در جشنواره حضور داشتند به همان نسبت نیز می توان گفت برگزیده شده اند و اساسا امروز در حوزه علمی کیفیت حضور بانوان در نسبت با آقایان متوازن است و حتی در جشنواره امسال در برخی رشته ها حضور بانوان بیشتر است مثل حوزه فناوری اطلاعات (اطلاع رسانی و کتابداری) که بیش از 50 درصد محققان را بانوان تشکیل می دهند. همچنین در حوزه زبان و ادبیات فارسی، علوم تربیتی، روانشناسی و مطالعات هنر و زیباشناسی نیز نسبت حضور بانوان بیشتر بوده است.
نظر شما