به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام علوی تهرانی به مناسبت ایام فاطمیه در مسجد امیر به سخنرانی پرداخت و گفت: اگر کسی بخواهد دین خود را حفظ کند یکی از راههای آن ورع است. وی افزود: برخی کتابها درباره تقوا نوشته شده است اما درباره ورع کتابی نوشته نشده است.
حجتالاسلام علوی تهرانی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، عنوان کرد: از موضوعاتی که در قرآن وجود دارد صنف مومن در مقابل کافر است، هر کسی نمیتواند ادعای ایمان کند، اعراب وقتی نزد پیامبر آمدند گفتند ما ایمان آوردیم خداوند خطاب به آنها فرمودند که شما ایمان نیاوردید بلکه اسلام آوردید، این آیه نشان می دهد که هر کس نمیتواند مومن باشد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به آیه 29 سوره رعده بیان داشت: بر اساس این آیه قرآن کریم کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام دادند سعادتمند از دنیا رفتند، ایمان سبب محبوبیت عمومی انسان میشود.
وی با بیان اینکه بر اساس آیات قرآن مردم در قیامت همچون انسانهای مست میشوند در حالیکه مست نیستند بلکه از عذاب الهی برای اعمال زشت خود دچار وحشت شدند، اظهار داشت: آرامش در سایه ایمان است بدانید که دوستان خداوند که ترسی بر آنها نیست کسانی هستند که ایمان آورده و تقوی پیشه کردند.
حجتالاسلام علوی تهران افزود: انسان موجودی است که خداوند در ذات او درخواستهای بیشمار قرار داده است که شهوت نام دارد، خواستهها باید باشد چرا که زندگی انسان ادامه پیدا نمیکند، اشتباه ما این است که خواستههای خود را در مسیر معنویت قرار ندادیم.
استاد حوزه علمیه بیان داشت: لازم است انسان از درون به فضیلتی برسد که خواستهها را مهار کرده و در جهت کمال سوق دهد و این امر صرفا با تقوا امکان پذیر است، تقوا قطب نمای انسان برای رسیدن به کمال است.
وی گفت: در زندگی ما احوالاتی وجود دارد که به طور قطع حرام است و هر کس آنها را مرتکب شود از مسیر کمال منحرف میشود، ورع احتیاط عقلی است که انسان را از واقع شدن در حرام دور می دارد، ورع یعنی حتی فکر گناه را از ذهن دور کردن است.
نظر شما